Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 9, julkaisuajat ovat siis 9,11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19, muussa tapauksessa klo 19 slottiin tulee normaali artikkeli.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

24.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

Hinkuyskärokotteen turvallisuus on erittäin kyseenalainen

2 min read
Hinkuyskärokotteen turvallisuus on erittäin kyseenalainen

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/7h44

10 lukukertaa

Hinkuyskä leviää tällä hetkellä ympäri maailmaa, koska rokotteen suojaava vaikutus on nopeasti hiipumassa. Tutkimukset viittaavat myös siihen, että rokotukset pidentävät tartunnan saaneiden ihmisten tartuttavuutta. Miksi? Koska immuunijärjestelmää kirjoitetaan uudelleen. Tämä on erityisen vaarallista vastasyntyneille.

Hinkuyskä (pertussis) on tällä hetkellä otsikoissa. Maailmassa on tällä hetkellä suuria epidemioita, vaikka rokotusasteet ovat korkeat. Mutta tutkimustulokset paviaaneista (joissa hinkuyskäinfektiot ovat samanlaisia ​​kuin ihmisillä) ja humanisoiduilla hiirillä tehdyistä tutkimuksista viittaavat siihen, että rokotukset pahensivat tilannetta.

Eläkkeellä oleva brittiläinen perhelääkäri Douglas Jenkinson, joka on käsitellyt tätä sairautta vuosikymmeniä ja ylläpitää myös omaa verkkosivustoaan , yrittää valistaa yleisöä. Muun muassa myös hinkuyskärokotuksen suojaavan vaikutuksen osalta. Tämän osoittaa myös eri rokotusten vertailu (vaikka tuhkarokkon osalta suojan kesto on selvästi liioiteltu) erikoislehti Science (“Waning Immunity”). Yhdysvaltalainen tutkimus “Waning Tdap Effectiveness in Adolescents” osoitti myös, että esimerkiksi lapsilla ei enää ollut rokotussuojaa vain neljän vuoden tehosterokotuksen jälkeen.

Mutta siinä ei vielä kaikki. Sen lisäksi, että (suhteellinen) suojaava vaikutus lakkaa nopeasti, se näyttää myös ohjelmoivan immuunijärjestelmää uudelleen ja pidentävän merkittävästi infektioaikaa. Paviaaneilla tehty tutkimus “Sellulaariset hinkuyskärokotteet suojaavat taudeilta, mutta eivät ehkäise tartuntaa ja leviämistä kädellismallissa” osoittaa , että eläimet eivät enää sairastuneet vakavasti hinkuyskään rokotuksen jälkeen, vaan ne olivat tartuttavia viikkoja – merkittävästi pidempään kuin heidän rokottamattomat vastineet. Jotain vastaavaa löydettiin myös humanisoiduista hiiristä .

Tutkimustietoja tukee Journal of Infectious Diseases -lehdessä julkaistu tutkimus “Toistuvia Bordetella pertussis -infektioita tarvitaan soluttomien hinkuyskärokote-primed-isäntävasteiden uudelleenohjelmoimiseksi paviaanimallissa”. Syynä tähän on se, että rokotetuilta paviaanilta puuttuu immuunipuolustus, joka on tärkeä kurkun limakalvojen hinkuyskäbakteerin torjunnassa ja muodostuu luonnollisten infektioiden yhteydessä. Lisäksi tiedot osoittavat, että rokotetut paviaanit tarvitsevat vähintään kaksi infektiota lisää ohjelmoidakseen omaa immuunijärjestelmäänsä voidakseen palauttaa tämän puolustustoiminnon.

Rokotukset lisäävät infektioiden määrää

Ihmisillä tehty tutkimus ” Bacille Calmette-Guérinin ja tetanus-difteria-hinkuyskäinaktivoitujen poliorokotusten vuorovaikutteiset, epäspesifiset immunologiset vaikutukset: tutkiva, satunnaistettu tutkimus” osoittaa hyvin samanlaisia ​​tuloksia. Tohtori Jenkinson on erityisen kriittinen. Hän huomauttaa, että väärä turvallisuus edistää bakteerien leviämistä. Jokainen, jolla ei ole infektion oireita, tuudittaa itsensä väärään turvallisuuden tunteeseen ja voi tietämättään levittää taudinaiheuttajia vauvoille, joita ei (vielä) ole rokotettu hinkuyskää vastaan. “Kokoonistrategia” (eli kaikkien vastasyntyneen perheenjäsenten rokottaminen) on selvästi tehoton.

Jos ajatellaan, että ennen rokotteen käyttöönottoa yksi 25 hinkuyskää kärsivästä lapsesta kuoli siihen, nykyiset rokotteet näyttävät varmasti tuoneen parannusta. Kaikki tutkimukset osoittavat kuitenkin myös, että ne tuudittavat ihmiset väärään turvallisuuden tunteeseen ja altistavat siten erityisesti vastasyntyneet lisäriskille. Lisäksi hinkuyskäbakteerit osoittavat myös sopeutumiskykyä ja heikentävät rokotussuojaa mutaatioiden kautta.

Lähde