Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 9, julkaisuajat ovat siis 9,11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19, muussa tapauksessa klo 19 slottiin tulee normaali artikkeli.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

24.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

Geoengineering: Yhdysvaltain tiedemiehet haluavat kaataa 200 000 litraa lipeää mereen “ilmaston vuoksi”

2 min read
Geoengineering: Yhdysvaltain tiedemiehet haluavat kaataa 200 000 litraa lipeää mereen “ilmaston vuoksi”

Photo by Chokniti Khongchum on Pexels.com

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/eogf

7 lukukertaa

Lukuisten tiedotusvälineiden uutisoinnit muistuttavat korona-ajan propagandaa. “Geotekniikan viholliset” taistelevat tärkeää hanketta vastaan, joka voisi mahdollisesti sitoa vaaralliseksi väitetyn hiilidioksidin ilmakehässä mereen. Suunnitelmana on pudottaa yli 60 000 gallonaa kaustista soodaa mereen, jotta voidaan määrittää sen vaikutus ilman hiilidioksiditasoihin. Aiemmin ympäristömiehiksi kutsutut vastustajat vaativat viranomaisia ​​lopettamaan hankkeen.

Woods Hole Oceanographic Institution (WHOI) on vastuussa LOC-NESS-projektista . He haluaisivat kaataa noin 227 000 litraa natriumhydroksidia mereen nähdäkseen, voiko tämä muuttaa valtameren alkalisuutta. Tällä on vaikutusta ilmakehän hiilen säätelyyn.

WHOI puolestaan ​​väittää, että he “haluavat vain käyttää myrkytöntä, fluoresoivaa rodamiini-WT-väriainetta seuratakseen sen liikettä 72 tunnin ajan ja tehdäkseen siten johtopäätöksiä aineiden jakautumisesta meressä.”

Tämä on pohjimmiltaan lipeää, aine, jonka tiedetään aiheuttavan kemiallisia palovammoja ja jota on käsiteltävä erittäin varoen (…) On hämmästyttävää, että EPA harkitsee jopa vaarallisia, syövyttäviä kemikaaleja merivesille, joissa esiintyy vähintään kahdeksan uhanalaista lajia, mukaan lukien oikeat valaat. ja nahkakilpikonnat.Tom Goldtooth, yksi Climate Justice Alliancen perustajista

Federal Newswire vahvistaa, että natriumhydroksidia vapautetaan veteen kahdesti, kerran kesällä 2024 ja uudelleen kesällä 2025 . Viranomaiset ovat ottaneet vastaan ​​yleisön kommentteja suunnitelluista kokeista kesäkuun alusta lähtien. Mielenkiintoista kokeissa on se, että niiden oletetaan tapahtuvan lähellä Yhdysvaltain huippuluokan luksusaluetta, ”Martha’s Vineyardia”.

Emäksisten materiaalien tuotanto on erittäin energiaintensiivistä ja vapauttaa kasvihuonekaasuja vastaavia tai jopa suurempia määriä kuin mitä ne poistavat mereen laskettaessa. Tutkijat kieltäytyivät analysoimasta, kuinka paljon hiilidioksidia vapautui natriumhydroksidin tuotannon, kuljetuksen ja hävittämisen aikana. Siksi on mahdotonta tietää, vähentääkö tekniikka kasvihuonekaasupäästöjä ollenkaan.

Tom Goldtooth, yksi Climate Justice Alliancen perustajista:

Friends of Earth -ryhmä varoittaa, että kaustinen natriumhydroksidiliuos “aiheuttaa kemiallisia palovammoja joutuessaan kosketuksiin ihon tai merieläinten kanssa, mikä saattaa aiheuttaa vakavia vahinkoja paikallisille ekosysteemeille”.

Merengeotekniikka ei ratkaise ilmastokriisin syitä, vaan uhkaa valtamerten luonnollista kykyä sitoa hiiltä ja niiden roolia elämän ylläpitäjänä maapallolla. Ulkona tehdyt kokeet voivat aiheuttaa välitöntä haittaa meren eliöstölle, mutta ne ovat myös vaarallinen tie mahdollisesti katastrofaalisiin vaikutuksiin, jos niitä käytetään laajassa mittakaavassa.Mary Church, kansainvälisen ympäristöoikeuden keskuksen geosuunnittelukampanjapäällikkö

Lähde