Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 9, julkaisuajat ovat siis 9,11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19, muussa tapauksessa klo 19 slottiin tulee normaali artikkeli.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

24.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

Australian eSafety-päällikkö kaksinkertaistaa salauksen vastaisen työnsä it-alan vastareaktiosta huolimatta

2 min read
Australian eSafety-päällikkö kaksinkertaistaa salauksen vastaisen työnsä it-alan vastareaktiosta huolimatta

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/yowl

5 lukukertaa

Australian johtava sensori, eSafety-komissaari Julie Inman Grant, elää omien sanojensa mukaan jo “dystopiassa”. Nimittäin internetin aikakaudella, jossa väitetysti, ja tiivistääkseni hänen mielipiteensä, “kukaan ei ajattele lapsia”.

Jotta sekä dystopia että internet olisivat vielä pahempia, Grant pitää kiinni aseistaan, ainakin mitä tulee salauksen vastaiseen retoriikkaan. Tämä siitä huolimatta, että Australian ehdotetut uudet säännöt ovat ilmeisesti “vesittyneet” voimakkaan vastustuksen jälkeen.

Tämä on vaarallista peliä, jota Grant ja hänen kaltaisensa pelaavat, kun otetaan huomioon, että salaus on paras tällä hetkellä tunnettu suoja, joka kaikenikäisillä ihmisillä (ja yrityksillä ja hallituksilla) on internetissä.

Mutta tätä kokonaiskuvaa eri lainkäyttöalueet, kuten EU ja Australia, eivät suostu tunnustamaan, vaan haluavat mieluummin rikkoa internetin.

Arvostelijoiden mukaan tämä johtuu siitä, että todellisena tavoitteena ei ole kohdistaa valvontaa lasten hyväksikäyttäjiin vaan helpottaa kaikkien ihmisten massavalvontaa.

Grant on juuri tehnyt uuden myönnytyksen. “Teollisuuden vastustus (ehdotettuja salauksen vastaisia toimenpiteitä vastaan) oli tämän vuoden julkisen kuulemisen aikana voimakkaampaa kuin odotimme”, hän sanoi ja totesi, että yksi syy vastarintaan oli pelko hallituksen laajamittaisesta valvonnasta.

Hän kuitenkin hylkäsi sen sanomalla, että “nykymaailma” on jo nyt dystooppinen, koska aikuisilla (kuten lainvalvontaviranomaisilla) ei ole välineitä, joilla he voisivat estää lasten hyväksikäyttöä verkossa tai terrorismin edistämistä.

Nämä kommentit tulivat sen jälkeen, kun Australiassa marraskuussa alun perin julkistettuihin uusiin standardeihin tehtiin muutoksia ennen kuin lopullinen luonnos toimitettiin parlamentille viime perjantaina.

Siinä nimittäin “parannetaan” epämääräistä kieltä toteamalla, että “yrityksiä ei vaadita rikkomaan salausta eikä toteuttamaan toimenpiteitä, jotka eivät ole teknisesti toteutettavissa tai kohtuullisen käytännöllisiä”, raporttien mukaan.

Ainakin tämä koskee kaikenlaisen “systeemisen heikkouden” rakentamista palveluun, ja nimenomaan päästä päähän -salauksen osalta se koskee “uuden” salauksen purkuominaisuuden rakentamista.

Viestialustojen takana oleva teollisuus Applelta Signaliin pitää tätä voittona, mutta Grantin myöhempi reaktio mielipidekirjoituksessa osoittaa selvästi, että hän on tyytymätön lopputulokseen.

Mikään ei estä komissaaria tekemästä uutta ehdotusta, jossa ehkä hyökätään salausta vastaan toisesta näkökulmasta tai vain vahvistetaan lasten turvallisuutta koskevaa kertomusta.

Lähde