Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 9, julkaisuajat ovat siis 9,11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19, muussa tapauksessa klo 19 slottiin tulee normaali artikkeli.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

24.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

Tutkijat haluavat istuttaa aivosiruja vankeihin “tietoisuuden poistamiseksi” ja “tottelevaisuuden pakottamiseksi”

2 min read
Tutkijat haluavat istuttaa aivosiruja vankeihin “tietoisuuden poistamiseksi” ja “tottelevaisuuden pakottamiseksi”

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/4t0h

7 lukukertaa

Tutkijaryhmä haluaa, että hallitukset ympäri maailmaa alkaisivat istuttaa vankien aivoihin uusia mikrosiruja, joiden he sanovat “poistavan heidän tietoisuutensa” ja korvaavan heidät uudella tottelevaisella persoonallisuudella.

Daily Mailin huolestuttavan raportin mukaan uusi tekoälyjärjestelmä nimeltä Cognify voisi antaa hallituksille mahdollisuuden istuttaa synteettisiä muistoja ihmisten aivoihin rangaistakseen heitä lain rikkomisesta:

Järjestelmä voisi koostua virtuaalitodellisuuden kaltaisesta laitteesta, joka näyttää tekoälyn luomia kuvia rikkomuksesta, yhdistettynä aivoimplanttiin, joka saa aikaan tunnetiloja, kuten katumuksen tai katumuksen – tunteita, joita jotkut ihmiset eivät tuota itsestään.

Hashem Al-Ghailin kehittämän konseptin sanotaan takaavan terapiaistunnon pitkäaikaiset vaikutukset tekemällä muistoista pysyviä.

Bizpacreview.com raportoi:

Brittiläisen iltapäivälehden mukaan Yhdysvalloissa on tällä hetkellä yli 1,7 miljoonaa ihmistä vangittuna, mutta useat tutkimukset osoittavat, että vankila ei estä tulevia rikoksia.

Siksi Al-Ghaili haluaa käyttää tekoälyä vähentääkseen uusintarikollisuutta.

“Cognify voisi jonain päivänä luoda ja istuttaa keinotekoisia muistoja suoraan vangin aivoihin”, kertoo kertova video. “Nämä monimutkaiset, eloisat ja todentuntuiset muistot luodaan reaaliajassa tekoälyn luoman sisällön avulla.”

Koska mikä voisi mennä pieleen?

“Rikollisen mielessä aika kuluu muuten hitaammin kuin todellisessa elämässä, jolloin hän kokee vuosia”, videolla lisätään, eli muutaman minuutin kokemus muistuttaisi vuosia.

Konseptit voidaan suunnitella erilaisia rikoksia varten, ja tekoälyn luomat muistot räätälöidään vastaamaan kohteen rikosta ja rangaistusta.

Vangeilta vaadittaisiin korkearesoluutioisia aivoskannauksia, jotta heidän hermoradoistaan saataisiin yksityiskohtainen kartta, jonka avulla Cognify voisi kohdistaa aivojen tietyt alueet, jotka vastaavat muistista, päättelystä ja loogisesta ajattelusta, Daily Mail kertoi.

Rikoksentekijöille näytetään tekoälyn luomia muistoja heidän rikoksistaan, ja iltapäivälehti mainitsee rikoksia, kuten “perheväkivaltaa, viharikoksia ja syrjintää, kavalluksia, sisäpiirikauppaa, varkauksia ja petoksia”, ja heidät altistetaan teknologialle, joka saa heidät tuntemaan tuskan ja kärsimyksen, jonka heidän uhrinsa on kärsinyt.

“Jotkut muistot on suunniteltu aiheuttamaan seurauksia ja traumoja”, videolla sanottiin. “Tällaiset muistot voivat simuloida väkivaltaisten tekojen pitkäaikaisia seurauksia, kuten uhrin perheen surua tai uhrin kokemaa fyysistä ja emotionaalista traumaa.”

Siinä se siis on. Jos unohdat käyttää jonkun haluamiaan sukupuolen ilmaisuja tai äänestää Donald Trumpia, Cognify voi nopeasti paikata sinut ja saada sinut takaisin riviin.

Lähde