Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 9, julkaisuajat ovat siis 9,11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19, muussa tapauksessa klo 19 slottiin tulee normaali artikkeli.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

24.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

NewsGuardin perustaja kannattaa anonyymien sosiaalisen median viestien kieltämistä, mikä mahdollistaa oikeudenkäynnit teknologiayrityksiä vastaan “väärästä” sisällöstä

2 min read
NewsGuardin perustaja kannattaa anonyymien sosiaalisen median viestien kieltämistä, mikä mahdollistaa oikeudenkäynnit teknologiayrityksiä vastaan “väärästä” sisällöstä

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/1ihc

9 lukukertaa

NewsGuardin toinen perustaja ja toinen toimitusjohtaja Steve Brill on julkaissut kirjan “The Death of Truth” – mutta hän ei ota mitään vastuuta. Päinvastoin.

Brillin uutissivustojen “epäpoliittista (väärää tietoa) luokitusjärjestelmää”, kuten NewsGuardia mainostetaan asiakkaille, arvostellaan usein – ja kongressi tutkii sitä parhaillaan mahdollisten ensimmäisen perustuslain muutoksen rikkomusten vuoksi – jälleen yhtenä välineenä verkkopuheen tukahduttamiseksi.

Yritysmedia kuitenkin ylistää häntä ja esittää hänet “mediamagnaabelina”.

Kriitikot sanoisivat, että hän on pikemminkin sensuurin mestari. Samalla kun Brill mainosti kirjaansa, hän onnistui lisäämään nimensä jatkuvasti kasvavaan luetteloon hallituksista, kansalaisjärjestöistä ja niihin liittyvistä henkilöistä, jotka hyökkäävät anonymiteettiä vastaan verkossa.

Yhdessä päästä päähän ulottuvan salauksen kanssa mahdollisuus anonyymiin vuorovaikutukseen on internetin kulmakivi, mutta näistä kahdesta keskeisestä elementistä, jotka takaavat yksityisyyden lisäksi myös yksityishenkilöiden, yritysten jne. turvallisuuden, on tullut autoritaaristen (sellaisiksi leimattujen tai sellaisessa hengessä toimivien) hallitusten kaksi tärkeintä kohdetta.

Brillin panos: joukko käytännön ratkaisuja, joihin kuuluu “nimettömien kirjoitusten kieltäminen verkossa ja medialukutaito-ohjelmien rahoittaminen”.

Ongelma, joka tämän on tarkoitus korjata, on pohjimmiltaan se, että sosiaalisen median alustat eivät ole vielä täysin hallinnassa, eivätkä näin ollen myöskään niiden käyttäjät (ja äänestäjät).

Jos anonymiteetti poistettaisiin yhtälöstä, Brillin kerrotaan sanoneen – silloin olisi “helpompi haastaa teknologiayritykset oikeuteen niiden alustoilla julkaistusta väärästä sisällöstä” sekä “käydä oikeudellisia kampanjoita sosiaalisen median yrityksiä vastaan niiden omien käyttöehtojen rikkomisesta”.

Toinen pätkä on teknologiayrityksiin kohdistettu verhottu uhkaus siitä, mitä niille voi tapahtua, jos ne “käyttäytyvät huonosti” (esimerkiksi luopuvat jo ennestään poikkeuksellisen laajasta sensuurista), erityisesti kampanja-aikana.

Washington Post raportoi Brillin Washington DC:n puutarhajuhlista, joilla hän edisti kirjaansa ja pyrkimyksiä “siivota internet ja herättää totuus henkiin” – Washington Post mainitsee toistuvasti “huonon tiedon” pahaenteisenä “kahtiajaon” ja “polarisaation” lähteenä.

Olemme kuulleet “vääristä tiedoista”, “disinformaatiosta” ja jopa “vääristä tiedoista”, joita vastaan on taisteltava kynsin ja hampain. Mutta mitä on “huono informaatio” – voisiko se olla yksinkertaisesti tietoa, josta ei pidetä?

Mitä se sitten onkin, Brill ja hänen kaltaisensa näyttävät olevan valmiita purkamaan itse internetin päästäkseen siitä eroon.

Lähde