Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 9, julkaisuajat ovat siis 9,11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19, muussa tapauksessa klo 19 slottiin tulee normaali artikkeli.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

24.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

X liittyy jälleen sensuuria kannattavien mainostajien liittoon

2 min read
X liittyy jälleen sensuuria kannattavien mainostajien liittoon

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/1205

10 lukukertaa

Kun otetaan huomioon, miten X on tehnyt kaikkensa paljastaakseen verkkosensuurin syvyyden ja laajuuden Twitterin tiedostojen kautta, tämä tekee jälleennäkemisestä kiusallisen: yhtiö on päättänyt liittyä uudelleen Global Alliance for Responsible Media (GARM) -järjestöön.

Kyseessä on sensuurimyönteinen, Maailman talousfoorumiin kuuluva mainostajien ryhmä, joka saavuttaa tavoitteensa “bränditurvallisuuden” kautta (eli sensuurin “brändi” olisi tässä tapauksessa demonisointi). Viime kesänä Yhdysvaltain kongressi tutki sitä.

GARM on yksi niistä organisaatioista, joiden juuret ovat hyvin kietoutuneet (tämä on kuitenkin kätevää, kun joku yrittää tutkia toimintaasi) – eikä kronologiakaan ole merkityksetön: GARM perustettiin vuonna 2019 World Federation of Advertisersin (WFA) aloitteesta yhdessä Association of National Advertisersin (ANA) kanssa.

Sitten tuli toinen “kumppanuus” – se WEF:n (World Economic Forum) kanssa, tarkemmin sanottuna sen Shaping the Future of Media, Entertainment, and Sport -hankkeen “lippulaiva”.

Toukokuussa 2023 Yhdysvaltain edustajainhuoneen oikeuskomitea halusi tietää, mitä tässä tarkalleen ottaen tapahtuu ja voidaanko “bränditurvallisuus” käsitteenä, sellaisena kuin nämä tahot sitä harjoittavat, yhdistää verkkopuheen sensuuriin.

Niinpä komitea haastoi World Federation of Advertisersin (ja GARM:n) ja pyysi tietoja, joista voisi käydä ilmi, koordinoivatko nämä ryhmät “pyrkimyksiä demonetisoida ja sensuroida epäsuotuisaa puhetta verkossa”.

Valiokunnan puheenjohtaja Jim Jordan oli tuolloin huolissaan siitä, että tämä toiminta saattoi olla ristiriidassa Yhdysvaltain kilpailulainsäädännön kanssa.

X:n mielestä huolimatta edistysaskeleista, joita alusta on Twitterin haltuunoton jälkeen tehnyt käyttäjien puheen suojelemiseksi, GARM-suhteessa on todennäköisesti kyse yksinkertaisesti (mainos)rahasta – ja yhdestä monista yrityksistä tehdä alustasta vihdoin kannattava.

Ne, jotka toivoivat “sananvapauden absolutismia” tällaiselta alustalta, saattavat pettyä, ja kongressi saattaa tutkia asiaa lisää, mutta viime kädessä siirto edustaa “reaalipoliittista” kompromissia.

Niinpä X on “innoissaan” ja “ylpeä” siitä, että hän on jälleen GARM:n jäsen. Yhtiön “Safety”-tilillä julkaistiin jotain siitä, että “globaalin kaupunkimme torin turvallisuus” on ilmeisesti olennainen tekijä tässä päätöksessä, mutta ei tarkemmin.

X:n lisäksi GARM:n jäsenlistalla ovat nyt myös YouTube ja Chanel – ja niiden välissä muutamat suurimmat lääke- ja televiestintäyritykset.

Big Money, voisi sanoa.

Lähde