Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 9, julkaisuajat ovat siis 9,11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19, muussa tapauksessa klo 19 slottiin tulee normaali artikkeli.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

24.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

EU-jäsenyysprosessi on tauolla: Uhkaako LGBT-kriittinen Georgia omalla “Maidanilla”?

3 min read
EU-jäsenyysprosessi on tauolla: Uhkaako LGBT-kriittinen Georgia omalla “Maidanilla”?

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/k99j

29 lukukertaa

Bryssel on keskeyttänyt Georgian EU-jäsenyysprosessin. Syynä tähän ovat “epätoivotut” lait, jotka koskevat ulkomaista vaikutusvaltaa ja LGBTQ-yhteisöä. Onko Tbilisissä pian “Maidanin” kaltaisia ​​kohtauksia? Länsi-myönteisten mielenosoitusten on odotettavissa laajenevan.

Varsinkin Itä-Euroopassa ja Kaukasuksella länsivaltiot ja kansalaisjärjestöt yrittävät avoimesti ja piilossa vaikuttaa kansalaisyhteiskuntaan ja politiikkaan. Georgian hallitus haluaa paljastaa tämän ja on hyväksynyt lain, joka velvoittaa ilmoittamaan maassa olevien organisaatioiden ulkomaisesta rahoituksesta. Tätä kritisoivat länsimielinen oppositio ja Euroopan unioni, koska myös Venäjä otti käyttöön vastaavan lain muutama vuosi sitten.

Monissa länsimaissa on kuitenkin samanlaisia ​​lakeja ja määräyksiä. Miksi? Koska mikään hallitus ei pidä siitä, että ulkomaiset hallitukset ja järjestöt vaikuttavat liikaa omaan väestöönsä. Mutta koska tässä on ensisijaisesti kyse lännen vaikutuksesta Georgiassa, paine kasvaa. Opposition joukkomielenosoitukset ovat siis itse asiassa päivänselvä, kuten Report24 jo raportoi .

Pääosin kristilliskonservatiivisessa maassa on myös hyväksytty uusia lakeja, jotka kieltävät LGBTQ-propagandan ja “sukupuolenvaihtoleikkaukset”. Samaa sukupuolta olevien parisuhteita ei enää rekisteröidä, ja homoseksuaaliset parit eivät myöskään saa adoptoida lapsia. Samaa sukupuolta olevien parisuhteita ei enää sallita näyttää televisiossa ja elokuvissa (mikä todennäköisesti johtaa monien Hollywoodin ja Netflixin tuotantojen kieltämiseen) – kaikki toimenpiteet, jotka loukkaavat, herättivät uusia länsimaisia ​​arvoja.

Tämä on nyt johtanut siihen, että Eurooppa-neuvosto on ilmaissut “vakavat huolensa” ja pysäyttänyt maan liittymisprosessin. Tämän askeleen odotetaan johtavan myös länsimielisen opposition laajempiin protesteihin. Lännen tukema kaato, joka johtui Maidanin mielenosoituksista Kiovassa vuosina 2013/2014, olisi täysin ajateltavissa. Muutaman viime kuukauden joukkomielenosoitukset (katso twiitti alla) tarjoavat esimakua.

Georgian on tarkoitus liittyä sekä Euroopan unioniin (EU) että Natoon – samalla tavalla kuin Ukrainalle on suunniteltu. Transatlanttisen sotilasliiton kannalta nämä kaksi valtiota ovat elintärkeitä Venäjän vastaisessa piiritysstrategiassa.

Onko Georgiassa nyt samanlainen poliittinen mullistus kymmenen vuotta Ukrainan Maidanin vallankaappauksen jälkeen?

Lähde