Publication schedules

Articles will be published every 2 hours starting at 9am, so publication times are 9,11,13,15,17 and if there is a video release for the day (not always) it will be at 7pm, otherwise a normal article will be published at 7pm.

Contact

Publication-X on Unbound publication, articles come from our partners, primarily only translating texts and other publications into Finnish.

If necessary, the easiest way to contact the editor is by email at [email protected] or Telegram:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X also has its own telegram channel, https://t.me/publicationxcom

 

20.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

Lääkejättiläiset myivät tietoisesti HIV-saastuneita lääkinnällisiä hoitoja NHS:lle

3 min read
Lääkejättiläiset myivät tietoisesti HIV-saastuneita  lääkinnällisiä hoitoja NHS:lle

Quick link to this article: https://publication-x.com/en/6551

8 lukukertaa

Cara McGoogan, The Poison Line: Life and Death in the Infected Blood Scandalin kirjoittaja , paljastaa The Poison Line: Life and Death in the Infected Blood Scandalin tuskallisessa paljastuksessa Telegraphissa, että lääkeyhtiöt toimittivat tarkoituksella HIV-tartunnan saaneen lääkinnällisen hoidon NHS:lle. Tässä ote :

Amerikkalaisten lääkeyhtiöiden sisäiset asiakirjat osoittavat, että he tiesivät, että  ihmisen plasmasta valmistettu “ihmelääke” voisi välittää HIV:n potilaille , mutta he myivät sen siitä huolimatta.

Noin 1 250 ihmistä Isossa-Britanniassa sai HIV:n 70- ja 80-luvuilla tekijä VIII:sta, joka on verenvuotohäiriön hemofilian hoito. Jopa 5 000 muuta sairastui C-hepatiittiin.

Infected Blood Inquiry raportoi myöhemmin tässä kuussa virheistä, jotka mahdollistivat  HIV:n ja hepatiitti C:n saastuttaman tekijä VIII:n  tuonnin Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ja määräyksen NHS:n potilaille.

Selviytyjät, jotka ovat etsineet oikeutta 40 vuotta,  odottavat 20. toukokuuta julkaistavan loppuraportin olevan kriittinen tekijä VIII:n valmistajia, peräkkäisiä hallituksia ja lääkäreitä kohtaan. Raportissa selvitetään myös, kuinka jopa 26 800 ihmistä sai hepatiitti C:n verensiirroista.

Kun kolme ensimmäistä hemofiliaa sairastavaa sairastuivat AIDSiin Yhdysvalloissa heinäkuussa 1982, Centers for Disease Control (CDC) varoitti, että kuolemaan johtava sairaus saattoi johtua veren välityksellä leviävästä tekijä VIII:sta. 

Joulukuussa 1982 Bayer’s Cutter Laboratories havaitsi, että simpansseille oli kehittynyt AIDSin kaltaisia ​​oireita sen jälkeen, kun niitä oli hoidettu myös tekijä VIII:lla, sisäisen muistion mukaan. Yhtiö ei kuitenkaan varoittanut potilaita mahdollisista riskeistä.

Kun vaarat tulivat selväksi, Bayer jatkoi tekijä VIII:n myyntiä.

Luotuaan turvallisemman, lämpökäsitellyn version ilman viruksia helmikuussa 1984 Bayer jatkoi HIV:n ja hepatiitti C:n saastuttaman tekijä VIII:n myyntiä elokuuhun 1985 asti.

Yhdistynyt kuningaskunta määräsi vaarallisen version tekijä VIII:sta vuoden 1985 loppuun asti, eikä se koskaan palauttanut sitä sairaaloista.

Cutter hylkäsi idean saada tartunnan saaneen tekijä VIII takaisin Aasian maista vuonna 1984, koska se voisi maksaa “jopa 2 miljoonan dollarin arvosta myyntiä”, The Poison Line: Life and Death in the Infected Blood Scandal -julkaisussa julkaistujen asiakirjojen mukaan.

Vuotta myöhemmin yrityksen markkinointisuunnitelmassa todettiin, että “aidsista ei ole tullut Aasiassa merkittävä ongelma”. Yritys hahmotteli, kuinka se polttaisi tartunnan saaneen tuotteen sellaisiin maihin kuin Taiwan, Hongkong, Malesia, Singapore ja Argentiina. Se lisäsi, että “aidsin aiheuttama hysteria voisi vähentää myyntiämme jopa 400 000 dollarilla”.

Toisessa tapauksessa Revlon Healthcaren omistama Armor Pharmaceuticals tukahdutti todisteet vuosina 1985–1986 siitä, että HIV oli löydetty sen “turvallisesta” versiosta tekijä VIII:sta, joka oli lämpökäsitelty virusten tappamiseksi. Sen sijaan, että yritys olisi vetänyt viallisen tuotteen pois myynnistä, se piti ongelmaa “markkinointiongelmana” ja peitti sen.

Kuusi potilasta Yhdistyneessä kuningaskunnassa sai HIV-tartunnan tekijä VIII:n versiosta, joka oli lisensoitu turvalliseksi veren välityksellä leviäviltä viruksilta.

Retrieved from read in full .

en_USEnglish