24.2.2024

Publication-X

"I am but one voice, but together, we can turn miracles to reality!"

Globaalin CBDC-järjestelmän 7 peruspilaria

18 min read
Globaalin CBDC-järjestelmän 7 peruspilaria
Jaa artikkeli tällä linkillä: https://publication-x.com/click/vqsp

Tutkimme Federal Reserven pikamaksupalvelun FedNow’n äskettäistä ilmoitusta. Selvitämme, mitä näen, ovat 7 avainpilaria, jotka muodostavat CBDC-järjestelmän. Näin tehdessämme voimme seurata prosessin etenemistä avoimin silmin, emmekä joudu harhaan tietämättömiin mielipiteisiin. Maailmanlaajuinen taloudellinen vallankumous on meneillään, ja meidän olisi hyvä tunnustaa se sen edetessä.

Tämä artikkeli on syvällinen sukellus CBDC:ihin sellaisina kuin ne ovat keväällä 2023, mutta myös lähtökohta aiheen syvempään ja yksityiskohtaisempaan tutkimukseen.

 Yhdysvaltain keskuspankki julkisti  10. maaliskuuta 2023 FedNow-  pikamaksujärjestelmänsä uudesta vaiheesta. He aikovat ottaa järjestelmän käyttöön heinäkuussa huhtikuusta alkaneen sertifiointijakson jälkeen. Vaikka  alun perin ilmoitettiin vuonna 2019, Tämä viimeisin asetus on aiheuttanut todellista kohua vaihtoehtoisissa medioissa ja kryptoavaruudessa, ja monet kriitikot ovat ilmaisseet kasvavan huolensa nousevasta pankkijärjestelmästä, joka perustuu CBDC:hin eli keskuspankkien digitaalisiin valuuttoihin. Tässä artikkelissa matkaamme läpi nykyaikaisten valuuttainnovaatioiden maiseman tutkiaksemme, kuinka pitkällä tiellä CBDC-järjestelmään olemme ja miltä se voisi näyttää. Arvioimme myös sekä keskuspankkien kannattajien että vastustajien väitteet. Matkan varrella yritän määritellä mahdollisimman monia käytettyjä termejä tehdäkseni selväksi, mikä on tavalliselle kansalaiselle usein hämärä aihe.

Voisimme yhtä hyvin aloittaa CBDC:n laajalla määritelmällä. Keskuspankin digitaalinen valuutta on digitaalinen keskuspankkivelka. Keskuspankki on nimellisesti yksityinen laitos. Se ei yleensä ole suoraan hallituksen osa – vaikka silti kansallinen instituutio – ja se hallitsee maan valuuttaa. Sen tekemät päätökset voivat muuttaa perusteellisesti miljoonien ihmisten elämää ja muuttaa poliittisen taloustieteen kirjaimellisesti yhdessä yössä. He päättävät, kuinka paljon ja milloin valuuttaa tulostetaan, sekä koron, jolla valuutta inflatoituu tai deflatoituu, asettamalla korkoja. Amerikan keskuspankki tunnetaan Federal Reserve Bankina, ja sen perusti  Jekyllin saarelle vuonna 1910  hämärä talouseliittien ryhmä. Se on kuitenkin tarina toiseen kertaan.

Nämä keskuspankit ehdottavat nyt vuonna 2023 digitaalista, täysin tietokoneverkkoihin perustuvaa velkojen ja siirtojen järjestelmää. Velat ovat muuten vain velkoja tai sopimuksia – ‘Lupaan maksaa tämän setelin haltijalle X tai Y’. Alun perin nämä keskuspankin velat olivat lunastettavissa reaalimaailman omaisuuksiksi, kuten kullaksi tai hopeaksi, mutta tasaisesti 1900-luvulla he  havaitsivat, että ne saattoivat pudota tästä kahleesta. Kun Nixon päätti “väliaikaisesti keskeyttää” mahdollisuuden muuttaa dollareita kullaksi vuonna 1971, se merkitsi omaisuusvakuudellisten velkojen aikakauden loppua nykypäivän puhtaaksi fiat-järjestelmäksi. Digitaalinen vastuu, CBDC, olisi askel pidemmälle tällä tiellä; ei tueta maalla, metallilla tai millään omaisuudella, vaan yksinkertaisesti instituution sanalla – “Se on dollarin arvoinen, koska me sanomme niin”.

Lisäksi CBDC siirtää rahan tarjonnan hallinnan pois nykyisestä lähes hajautetusta järjestelmästä, jossa rahatarjonta ja reskontrat jakautuvat alueellisten ja kansallisten vähittäispankkien kesken, ja siirtää koko pelin keskuspankkien käsiin. Tämä herättää myös vakavia kysymyksiä siitä, kuinka hallitukset ja keskuspankkiirit aikovat pitää kvantitatiivisen keventämisen (QE) ja alijäämämenot todellisuudessa (mitä he kamppailevat nykyisen fiat-järjestelmän kanssa).

Nyt keskitymme ensin Yhdysvaltain keskuspankkiin, koska se on maailman suurin keskuspankki. Sen valuutta, Yhdysvaltain dollari, oli maailmanlaajuinen varantovaluutta – raha, jolla kansainvälistä kauppaa käytiin, ja valuutta, jolla öljy hinnoitettiin viime vuosikymmeninä. Tämä oli, kuten Ranskan entinen presidentti Valéry Giscard d’Estaing kutsui sitä, Amerikan “kohtuuton etuoikeus”. Vaikka  monet tekijät ovat hiljattain tulleet haastamaan dollarin hegemonisen aseman , Federal Reserve on edelleen keskuspankkiyhteisön päätekijä.

Kun tutkin Federal Reserven toimintaa CBDC:issä, minut ohjattiin  FedNow’n resurssisivulle, kutsun sitä FedTowniksi . Siinä on tunne, että suurten ikäluokkien sukupolvi yrittää tehdä liukas, moderni interaktiivinen verkkosivu. Virtuaalikaupungissa voi navigoida ja tutustua FedNow-järjestelmän arkipäiväiseen byrokraattiseen pieneen tekstiin. Ohimennen ihmettelen, kuinka paljon tähän projektiin käytettiin. Silti päätin olla jäämättä sivuraiteille, ja selasin paperityötä suodattaakseni joitakin keskeisiä kohtia.

CBDC:n ensimmäinen pilari löytyy Faster Payments University Building -rakennuksesta. Täällä opimme, että FedNow-järjestelmän päätarkoitus on tarjota tapahtumien “suoritus” sekä välittömästi että 24/7. Maailmanlaajuisesti tämä palvelu tunnetaan  nopeampana maksuna . “”Nopeampi maksu” hyväksytään yleisesti “…maksuksi, jossa maksuviestin välitys ja “lopullisten” varojen saatavuus maksunsaajalle tapahtuu reaaliajassa tai lähes reaaliajassa 24. -tunti ja seitsemän päivää (24/7) mahdollisuuksien mukaan.” Tässä he lainaavat  vuoden 2016 työpaperia Bank of International Settlements, tärkeä instituutio, jota käsittelemme suoraan myöhemmin. Tämä tarjous heijastaa maailmanlaajuista trendiä, jossa vaaditaan maksutapahtumien välitöntä maksua, ei tavallista 2-3 työpäivää pankkisiirron suorittamiseen. Se näyttää kunnia-asialta ja keinolta nostaa pankkisektori 2000- luvulle  . Silti se on vain CBDC:n vaarallisin pilari, josta aion keskustella, ja sellaisena se on luultavasti CBDC-järjestelmän parhaiten mainostettu puoli.

Seuraavan pilarin valaisemiseksi zoomaamme kohtaan “Technology Tower”. Tässä on dokumentaatio, joka koskee FedNow-palvelun käyttöönottoa yrityksille ja pankeille. Täällä kuulin ensimmäisen kerran CBDC-järjestelmän toisesta pilarista:  ISO 20022. Nyt se näyttää silmiinpistävältä ja lupaa saada useimmat ihmiset, jotka yrittävät puhua aiheesta, kompastua, mutta se osoittautuu maailmanlaajuisen rahoituksen perustavanlaatuiseksi, joten se kannattaa tietää. ISO on Genevessä sijaitseva kansainvälinen standardointijärjestö, joka perustuu sodanjälkeiseen globalisoituvaan instituutioon, Kansainliittoon, joka myöhemmin muuttui YK:ksi. He luovat standardit useimmille kaikelle maailmassa. Saatat nähdä niiden lyhenteen painettuina palohälytysohjeisiin, kohokuvioituna jalkapallokenkien pohjaan tai lentotukialuksen pakoputkeen. Sellaisenaan he keräävät paljon tehoa, ja koska olemme hissin nousevassa teknologiatornissa, annan sinulle pikaisen sivun Mark Shuttleworthista.

“[ISO] on insinöörien vanhojen poikien kerho ja nämä asiat ovat tylsiä, joten sinulla on oltava paljon intohimoa… sitten yhtäkkiä sinulla on paljon rahaa ja lobbausta ja saat keinotekoisia tuloksia,

Mark Shuttleworth (kuva, vasemmalla) loi Ubuntun, avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmän. Tämä tarkoittaa, että sen käyttö on ilmaista ja se on avoin luomisessa, ohjelmoinnissa ja päivityksissä. Toisin kuin Microsoft,  jota hän on täällä kritisoinut , joka käytti vaikutusvaltaansa ostaakseen ISO:n sääntelyprosessin varmistaakseen, että hallitukset ovat sitoutuneet sopimuksiin käyttää vain Microsoftin käyttöjärjestelmää. Voimme kuitenkin olettaa, että sama kritiikki pätee kansainvälisten maksujen sääntelyn luomiseen. Tämä väite jäi kuitenkin tämän artikkelin soveltamisalan ulkopuolelle, joten hissin ovien avautuessa voimme katsoa ISO 20022:n lintuperspektiivistä.

Federal Reserven sanoin: Finanssialan tarve yhteiselle “kielelle” on se, mikä sai aikaan ISO 20022:n luomisen. Se on viestintästandardi, jota käytetään transaktioissa varmistamaan, että molemmat osapuolet pystyvät lukemaan viestin selkeästi ja ilman hämmennystä. Viestintästandardit mahdollistavat eri instituutioiden viestinnän eri puolilla maailmaa. Ainutlaatuisesti tämä kieli tarjoaa ylimääräisiä kerroksia runsaasti dataa sisältävää viestintää, mikä mahdollistaa paljon lisäinformaation yhdistämisen tapahtumaan. Federal Reserve ei ole liian avoin siitä, mitä lisätietoja saatetaan sisällyttää, mutta ne antavat meille vihjeen tässä lainauksessa: “Lisäksi ISO 20022 -viestit tarjoavat mahdollisuuden parannelliseen analytiikkaan, mikä voi johtaa arvokkaiden uusien maksupalvelujen tarjoamiseen rahoituslaitosten asiakkaita.

Toistaiseksi on kuitenkin selvää, että se ei ole vain Federal Reserve, joka on ottanut ISO 20022:n viestintäkielekseen. Itse asiassa: ” SWIFT arvioi  , että 80 % maailmanlaajuisista, volyymiltaan suurista maksuista käsitellään ISO 20022:n kautta” vuoteen 2025 mennessä. Tämä asetus on otettu käyttöön nopeasti kaikkialla maailmassa. Siitä on nopeasti tulossa globaalin rahoituksen yhteinen kieli. Jotta voit osallistua globaaliin talouteen, sinun on puhuttava ISO 20022:sta, ja jos et tee niin, se jättää sinut sivuun. Nyt tarinasta tulee kiinnostava, ainakin minulle, koska ISO 20022 on myös upotettu tiettyihin kryptovaluuttoihin.

Lohkoketju: Global Ledger

Kun Federal Reserve hyväksyi standardin,  jotkut kryptosijoittajat korostivat sitä tosiasiaa  , että  myös Ripple (XRP)  on yhteensopiva. “[O]Vain niitä digitaalisia valuuttoja, jotka ovat ISO 20022 -standardin mukaisia, voidaan käyttää keskitetysti. Vaikka monet krypto-harrastajat huomauttavat, että kryptovaluutat on tehty hajautettaviksi, globaalien keskuspankkien edistyminen tällä alalla saattaa olla liian houkuttelevaa sivuuttaakseen. Tämä ei ole poikkeama. Ei ole helppoa tulla ISO 20022 -yhteensopiviksi, itse asiassa tarvitset asiantuntijaryhmän, joka tekee yhteisiä ponnisteluja uuden tekniikan, kuten lohkoketjun, yhdistämiseksi tähän maailmanlaajuiseen standardiin.  Tämä on INATBAn tekemä työ, International Association of Trusted Blockchain Applications, kryptoyritysten yhteenliittymä, joka sitoutuu valtavirran rahoitukseen. Cardano ja Ripple eivät kuulu INATBA-lipun alle, vaan myös Barclays, pelastettu Yhdistyneessä kuningaskunnassa sijaitseva pankki, BNDES, Brasilian kansallinen investointipankki, joka on sekaantunut valtavaan skandaaliin, sekä itse EU:n komissio. Ripple on myös  sängyssä Maailman talousfoorumin kanssa . Edessämme on sitten uusi kryptomuoto, joka on kaukana Bitcoinin alun perin hajautetusta unelmasta ja kryptovaluutan   alun perin luoneesta cypherpunk-ideologiasta .

Nyt Ripplen siirtyminen ISO 20022 -standardiin ei ole pelkkää myyntipuhetta, vaan se on yhteistä yritystä viedä heidän merkkinsä, XRP, kansainvälisen rahoituksen eturintamaan. Yksi Ripplen lohkoketjun avainkohdista on On-Demand Liquidity. Ne tarjoavat tunnuksen, jonka avulla voidaan saavuttaa lähes välittömiä maksuja käyttämällä niiden tokenia välittäjänä tapahtumien välillä. Tämä ei ole vain salaussilta, se on kehys  globaalille yhteentoimivuudelle , CBDC:n kolmas pilari. CBDC-järjestelmää mainostetaan usein tarjoavan on-demand-likviditeettiä reaaliaikaisiin maksuihin  maailmanlaajuisesti . Rippleä kannattaa seurata, kun tämä uusi globaali järjestelmä otetaan käyttöön.

Ripple  ilmoitti äskettäin, että se tekee yhteistyötä Montenegron kanssa  uuden CBDC:n luomiseksi maahan. Tämä on suuri uutinen, sillä Montenegro käyttää tällä hetkellä euroa. Siksi EU:n on hyväksyttävä kaikki innovaatiot, ja ne voivat lisäksi viestiä muille euroalueen jäsenille suunnasta eteenpäin CBDC-maiden uuteen rohkeaan finanssimaailmaan. Tämä projekti on vielä kehitysvaiheessa, mutta voimme löytää lisää tosielämän toteutuksia Ripplen tekniikasta. He ovat mukana Singaporessa valtionkassansa CBDC:n kaltaisella tuotteella:  FOMO Pay .

“Ripple, johtava yrityslohkoketju- ja kryptoratkaisujen valmistaja, ilmoitti tänään kumppanuudesta singaporelaisen suuren maksulaitoksen FOMO Payn kanssa, joka hyödyntää Ripplen kryptokäyttöistä yritysteknologiaa parantaakseen rajat ylittäviä kassavirtojaan.” Täältä löydämme Ripplen, joka on sidottu Singaporen valtionkassaan keskuspankin selvitystarkoituksiin. Selvitys on CBDC-järjestelmän neljäs pilari, jonka avulla keskuspankit voivat siirtää toisilleen rahoitustuotteita, kuten valtionkassaa. Tämä on tapa jakaa ja markkinoida valtion velkaa, niitä velkoja, jotka ovat valtion tai keskuspankin hallussa. Tällä hetkellä ratkaisuprosessi on työläs ja poliittinen. CBDC-järjestelmässä keskuspankkien on paljon helpompi siirtää velkansa, ja mielestäni johtaa epäselvempään järjestelmään, jossa velan laiminlyönnin riski on hajautunut maailmanlaajuisesti. Selvitys on yleensä myös suoritettu kansallisessa suojeluksessa, mutta tässä on siirrytty julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuteen, joka on muoto, joka kulkee läpi CBDC-järjestelmän.

Laajentaessani lonkeroitaan huomasin, että Ripplen FOMO-palkka toimii kaikkialla Afrikassa ja Aasiassa, ja se on kumppaneita Mastercardin lisäksi myös kiinalaisen WeChat Payn kanssa. WeChat Pay on Kiinan kaiken kattavan WeChat-sovelluksen taloudellinen haara, jossa käyttäjät voivat asioida yhdellä kirjautumistunnuksella, samalla tavalla kuin he käyttävät sosiaalisesti. Jotkut kommentoijat olettavat  , että se voisi olla kilpailija Kiinan e-yuanille, heidän CBDC:lle. Silti WeChat Pay on jo tiukasti Kiinan valtion sääntelemä, joten päällekkäisyyttä on jo olemassa. Uskon, että kun perehdymme aiheeseen, saatat olla yhtä mieltä siitä, että näistä järjestelmistä tulee pian yhteentoimivia. Korostan tätä  lainauksella :

“FOMO Pay oli myös yksi Singaporen Quick Response Code (SGQR) -työryhmän perustajajäsenistä ja osallistui SGQR:n käyttöönotossa – kansallisen standardin, joka yhdistää kaikki sähköiset lompakot ja edistää käteisvapaata yhteiskuntaa Singaporessa. FOMO Pay pyrkii rakentamaan Aasian ensimmäisen lisensoidun yhdyskäytävän, joka auttaa yrityksiä yhdistämään fiatin ja kryptovaluuttojen kanssa. – FOMO pay on sidottu Singaporen kansalliseen hallitukseen pyrkiessään yhtenäistämään sähköisiä lompakoita, protokollia, joilla ihmiset käyvät kauppaa, ja on sanomattakin selvää, että se on ISO 20022 -yhteensopiva. Tämä lompakoiden tarjoaminen on varmasti kuuma aihe tulevina vuosina, sillä ne, jotka hallitsevat lompakkoa, hallitsevat ihmistä. Lisäksi FOMO pay ovat avoimesti mukana rakentamassa  “rahatonta yhteiskuntaa” jotain, jota aikoinaan mainostettiin salaliittoteoriana, mutta joka on nyt toteutumassa.

Ruotsi,  joka on käteisin Euroopan valtio , kokeilee e-Kronaa, “käteisen digitaalista komponenttia”, jonka keskuspankki Riksbank laskee liikkeeseen. e-Krona esitetään uutena digitaalisena käteisenä, mutta totuus  on, että se on CBDC . Siinä ei ole monia käteisen piirteitä, joita me ihmiset voisimme arvostaa: jonkin verran anonymiteettiä käytössä, kolmansien osapuolien ei puutu liiketoimiin ja fyysinen seteli tai kolikko. Konsepti julkistettiin vuonna 2017, ja käytännön kokeiluja tehdään vuodesta 2020 lähtien, joten voimme olettaa, että ne ovat melko pitkällä matkalla siihen, että käytännöllinen CBDC on käyttövalmis. Huomionarvoista tässä kokeilussa on yritys R3 ja sen tuote, Corda.

Samassa verkossa INATBA:n ja Ripplen kanssa on  tuote, joka tunnetaan nimellä Corda jonka on luonut yritys nimeltä R3, lohkoketjuyritys, vaikka he käyttävät lyhennettä DLT: Distributed Ledger Technology, koska se kuulostaa siistiltä. R3 käyttää yhtä Bitcoinin takana olevaa teknologista innovaatiota – lohkoketjua – luodakseen uusia rahoitustuotteita. DLT tai “lohkoketju” on CBDC-järjestelmän elintärkeä perustekniikka, joka meidän on tunnustettava, koska kaikki CBDC:t käyttävät sitä tavalla tai toisella. Lohkoketju on yksinkertaisesti sarja tietolohkoja, joissa kunkin lohkon julkaiseminen vahvistaa edelliset lohkot ja lisää jotain uutta – kuvittele, että pidät muistikirjaa, mutta jokainen uusi sivu sisältää tiivistetyn muodon kaikesta siihen asti. Tämä auttaa välttämään tietojen katoamisen tai väärien tietojen syöttämisen varmennusprosessin aikana läpi lohkoketjun. Kryptovaluutta käytti tätä työkalua varmistaakseen, että kukaan ei voinut lähettää väärennettyjä tapahtumia ja lunastaa varoja jonkun lompakosta, koska verkon jokaisen solmun on tarkistettava se. Kuitenkin suuret yhtiöt käyttävät uutta teknologiaa ulkoistaakseen paljon aikaa vievistä oikeusprosesseistaan. Suurin lohkoketjutyön kohde on R3.

R3-työskentelyä isojen poikien ja heidän tuotteensa Cordaa käyttävät todelliset kenenkään rahat: HSBC, Morgan Stanley, Allianz, Goldman Sachs, ING ja äskettäin pelastettu Credit-Suisse. Corda sallii näiden megapankkien hyödyntää  lohkoketjua useisiin eri tarkoituksiin . Se on keskitetty palvelupiste valtavirran rahoitukselle, joka siirtyy defi-fi-, hajautettuun rahoitukseen. He voivat vaihtaa omaisuutta protokollien välillä, olivatpa ne kryptovaluuttoja tai keskuspankkivaluuttoja. Ne voivat luoda älykkäitä sopimuksia, jotka toteuttavat itse – eliminoivat kalliit asianajajat. He voivat myös käyttää Atomic-swap-tekniikkaa varojen välittömään siirtoon ilman välikäsiä tai silta-valuuttaa. Heidän puheensa työnkulkujen virtaviivaistamisesta ja transaktioiden nopeuttamisesta on tärkeä huomautus keskustelullemme täällä: CBDC:n toteutus.

R3 ilmoitti tänä vuonna  työskentelevänsä Yhdistyneiden arabiemiirikuntien keskuspankin kanssa CBDC:n luomiseksi. R3 yhdessä G42-nimisen yrityksen kanssa tarjoaisi teknologian ja infrastruktuurin Yhdistyneille arabiemiirikunnille CBDC:n luomiseksi. Yhdistyneiden arabiemiirikuntien CBDC-sopimuksen avainkohdat ovat kahdenvälinen CBDC-kauppa Intian kanssa – mielenkiintoinen liittouma, tukku- ja vähittäiskauppa CBDC – eli digitaalinen valuutta päivittäiseen käyttöön Arabiemiirikunnissa ja lopuksi CBDC-järjestelmän viides pilari. :  kansainvälisen kaupan ratkaisu. Globaali CBDC-järjestelmä on globaalin kapitalismin eduksi. Sellaisenaan se tarjoaa “kitkattoman” menetelmän kansainvälisen kaupan ratkaisemiseksi. Aihe, joka nousee usein esiin suurten instituutioiden keskusteluissa, on CBDC:n “tarve” ratkaisuksi niin kutsuttuihin “kipukohtiin”. Nämä ovat niitä pysähdyspaikkoja, joissa yksi kansakunta vaatii maksua liiketoimista eri valuutassa tai toinen valtio vetoaa tuontiveroon ja jokin valuutta on siirrettävä yli finanssirajojen maksua vastaan. No CBDC-järjestelmässä on mahdollisuus olla saumattomasti vuorovaikutuksessa esimerkiksi Intian keskuspankin ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien keskuspankin välillä, oletamme, että Intia voisi ostaa paljon öljyä Arabiemiirikunnista.

Toisessa tapauksessa R3 suorittaa kokeen keskuspankkinsa Banque de Francen kanssa; rinnalla Sveitsin keskuspankki, epäilyttävästi elpynyt Credit-Suisse ja International Settlements Bank. Kokeilussa  ovat nämä laitokset, lainaan: “käytä tukkumyyntiä CBDC:tä nopeuden, tehokkuuden ja avoimuuden lisäämiseksi rajat ylittävässä selvitystyössä.” Selvitys on yksi suurten rahoituslaitosten päätehtävistä, ja jos tietyt suuret toimijat pystyvät saamaan otteen tuosta prosessista CBDC:n avulla, heillä on hyvät mahdollisuudet hallita valtavia alueita globaalissa taloudessa. Mainitsin  Kansainvälisen järjestelypankin ja on syytä määritellä, että ne ovat keskuspankkien keskuspankki. Ne toimivat kansallisten keskuspankkien verkoston keskipisteessä, ajaen uusia politiikkoja ja säilyttäen nykyisen status quon. Usein se, mitä he sanovat, ohjaa tietä kaikille muille keskuspankeille, joten niitä kannattaa seurata. Huomautan tässä, että  BIS:n CBDC-työryhmä on ilmoittanut mCBDC-järjestelmän  – usean CBDC:n sillan. Yhdessä kunkin osavaltion keskuspankkien kanssa BIS kehittää 4-suuntaista yhteentoimivaa järjestelmää CBDC-kauppaa varten Kiinan, Thaimaan, Hongkongin ja Arabiemiirikuntien välillä.

Huomasin tämän BIS:n kansainvälisen paineen luoda yhteentoimivia CBDC:itä, ja olin kiinnostunut lukemaan, että R3/Corda sidoivat tässä järjestelmässä kryptovaluuttaan. Nyt olen maininnut, kuinka kryptovaluutta, jota he aikovat edistää, on kaukana 2010-luvun vapautta lisäävästä tavarasta. Itse asiassa  tämä valaiseva asiakirja , sanoisin, on pakko lukea, jos tämä kiinnostaa sinuakin.

Siitä löytyy siisti kuvaus lähes kaikista CBDC-järjestelmän seitsemästä pilarista: arvopapereiden liikkeeseenlasku, digitaalinen tunnus, ISO 20022 -yhteensopivuus, pikamaksut, rajat ylittävä yhteentoimivuus ja selvitys. Mutta he tuovat esiin myös pilarin, joka on mielestäni vähiten ymmärretty:  Stablecoins .

Nyt saatoimme ajatella, että Piilaakson pankin romahdettua maaliskuussa 2023 vakaat kolikot putosivat institutionaalisen rahoituksen suosiosta. Silicon Valley Bankin hallussa oli suurin osa dollaritalletuksista, jotka tukivat Circleä, yhtiötä, joka lyö USDC:n, toiseksi suurimman vakaan kolikon. Stablecoin on virtuaalinen versio valuutasta, Circlen tapauksessa Yhdysvaltain dollarista. SVB pitää Circlen tilillä vastaavan summan dollareita varmuuskopioidakseen UDSC-virtuaalidollarien liikkeeseenlaskua. On huomionarvoista, että yksityisesti luodun digitaalisen dollarin käyttö on rakenne, jonka yhdysvaltalainen CBDC toistaisi. Voidaan olettaa, että  tiettyjen yhdysvaltalaisten pankkien kohdennettu sulkeminen liittyi kaikki kryptovaluuttaan voisi sopia anti-crytpo-agendaan, kuten jotkut ovat huomauttaneet. Silti FDIC todella ryhtyi rahoittamaan näiden pankkien puutteita ja pelastamaan ne. Tämä tarkoittaa, että Circle, jonka virtuaalinen dollari putosi noin 88 senttiin maaliskuussa, on laskettu uudelleen kellumaan ja on nyt palannut dollariin. Circle on myös INATBA:n jäsen – ja oletamme kuuluvan säänneltyjen kryptovaluuttojen ja lohkoketjutuotteiden joukkoon. Tämä institutionaalinen tuki johtaa minut siihen johtopäätökseen, että Circle ei katoa pian. Mutta miten tämä sopii yhteen CBDC-järjestelmän kanssa? Vastaus voisi olla valaiseva –  tämä IMF:n raportti ehdottaa että yksityisesti luodut vakaat kolikot voisivat toimia julkisesti vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa ja niitä tukisi uusi rahamuoto, CBDC, keskuspankkivastuu. He kutsuvat tätä synteettiseksi CBDC:ksi (sCBDC):

”SCBDC-mallissa, joka on julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuus, keskuspankit keskittyisivät ydintehtäväänsä: luottamuksen ja tehokkuuden tarjoamiseen. Yksityinen sektori stabiilien kolikoiden tarjoajana jätettäisiin hoitamaan loput vaiheet asianmukaisen valvonnan ja valvonnan alaisina.

Tämä julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuus suojelisi keskuspankkeja CBDC:n vastaiselta sääntelyltä,  kuten kongressiedustaja Tom Emmer ehdotti . Jos yksityinen sektori laskisi liikkeeseen ja hallinnoisi “vakaan kolikon”, keskuspankki suojautuisi palomuurilta keskitetysti kontrolloidusta valuutasta. Yhdysvaltain perustuslain mukaan Federal Reserve on itse asiassa kielletty ylläpitämästä asiakastilejä, tämä sCBDC voisi olla kiertotapa. Kuten IMF totesi raportissaan, fiat-valuutan maailma on muuttumassa, joten odotamme edelleen pölyn laskeutumista tälle uudelle pankkimuodolle.

Mitä tulee kuitenkin lainsäädäntöprosessiin; Yksi huomionarvoinen seikka, jonka löysin  Cordan oivaltavasta raportista,  oli FDIC:n  “poliittinen sprintti” krypto-omaisuuksissa. Selvennykseksi: FDIC on Federal Deposit Insurance Corporation, joka perustettiin suuren laman jälkeen tukemaan amerikkalaisia ​​pankkeja kriisiaikoina. Mitä tulee miljooniin ihmisiin ja heidän elämänsäästöihinsä vaikuttavan politiikan tekemiseen, en ole varma, onko “sprintti” juuri se, mitä suosittelen. Tässä “sprintissä” he haluavat soveltaa samaa sääntelykehystä pankkitoimintaan ja “salausomaisuuteen”. Huomaa myös, että he käyttävät termiä ‘crypto-asset’, eivät koskaan kryptovaluutta. He haluavat säilyttää monopolin määritelmissäsi, joten mikä tahansa hallussasi oleva kryptovaluutta on yksinkertaisesti omaisuus, aivan kuten joukkovelkakirja, sopimus, asiakirja ja niin edelleen, vaikka sen nimessä olisi kolikoita ja se toimii kuin raha. “Sprintti” ei jätä paljon harkinta-aikaa, ja meidän on oltava varovaisia ​​sen suhteen, mitkä määritelmät pääsevät osaksi lakia.

Pimeässä tehdyt tarjoukset

Tällä hetkellä näiden määritelmien ympärillä on paljon takahuonetta, ja vaikka se näyttääkin karkealta, näiden määritelmien seurauksilla on valtavat seuraukset. Minun on huomattava, että  SEC tällä viikolla joutui määrittelemään sen puheenjohtaja, Gary Gensler’s, suosikki stablecoin Algorand, arvopaperina eikä siis vain vakaana kolikkona. Tämä tarkoittaa, että 1,6 miljardin dollarin markkina-arvoltaan vakaaseen kolikkoon on nyt sovellettava paljon tiukempia sääntöjä, ja se heittää Genslerin linja-auton alle voittoa tuottavan yrityksen shillinnistä hänen ollessaan SEC:n puheenjohtaja. Ehkä tämä on yksi INATBA-tuettu stablecoin, joka ei pääse CBDC-järjestelmään. Kaikessa kaivautuessani FDIC:n politiikkaan, muistui kuitenkin jälleen kerran Sveitsin yhteys; “FDIC tekee yhteistyötä Baselin pankkivalvontakomitean kanssa” laatiakseen sääntelynsä.

Se ei ole vain BIS, ISO ja Baselin pankkivalvontakomitea, kaikki sveitsiläiset, jotka muodostavat Euroopan rahoitusinnovaatiokeskuksen. Olemme maininneet myös Ranskan, Montenegrgon ja Ruotsin hyökkäykset CBDC-maiden maailmaan. Itse asiassa ISO 20022 -standardia  käytettiin ensimmäisen kerran yhtenäisellä euromaksualueella . Sen jälkeen kun Euroopan keskuspankki perustettiin 23 vuotta sitten, yli 5 000 eurooppalaista pankkia on lopettanut toimintansa lopullisesti. Mario Draghi, joka on toiminut EKP:n puheenjohtajana yli vuosikymmenen ajan, ilmaisi eurooppalaisen pankkitoiminnan keskittämispolitiikan parhaiten sanoessaan, että   Euroopassa on “liian monta pankkia” . Tästä syystä voidaan vaatia, että Euroopassa on tarkoitus sulkea vähittäispankit. Nyt CBDC-järjestelmän avulla voimme nähdä uuden vaihtoehtoisen koaguloinnin.

Löysin mielenkiintoisen artikkelin  Yahoo-uutisista raportoi puheesta, joka on tyypillinen eurooppalaisen beurokraatin ideologia. Se kuvaa belgialaisen sulhasministerin Mathieu Michelin puhetta, joka loi termin “Europeum” ehdottamalleen lohkoketjulleen. Hän puhui ilmoituksen yhteydessä tärkeästä kryptovaluuttoja koskevasta lainsäädännöstä, joka tunnetaan nimellä MiCA: The Market in Crypto Assets Bill, kauaskantoinen lakipaketti. Hän sanoi: “blokin on nyt kehitettävä oma lohkoketjunsa, joka pystyisi tallentamaan kiinteistön omistuksen, ajokortit ja ammattipätevyyden”. Tämä on askel enemmän kuin pelkkä valuutta henkilötietoihin. Valtava määrä tietoa osavaltion tai EU:n lohkoketjusta aiheuttaisi monille yksityisyyttä koskevia huolenaiheita, mutta se ei ole kuitenkaan harvinainen ehdotus tässä CBDC-järjestelmässä. Vaikka hän saattaa hyvinkin olla mahtava,

Itse asiassa CBDC riippuu tästä kohdasta, käyttäjän valvonnasta, toimiakseen. Tämä CBDC-järjestelmän pilari on yksi huolestuttavimmista, ja se on usein hyperbolien aihe vaihtoehtoisissa medioissa. Se voi olla harmittomasti nimeltään  Digital-ID , mutta epäilijöiden pelko ei ole perusteeton. Kryptovaluutoissa monet ihmiset ovat nähneet KYC (Know Your Customer) -lainsäädännön laajentumisen, jonka mukaan krypto-pörssit tarvitsevat kopion ajokortistasi tai passistasi ja valokuvan, jossa sinulla on se, sekä joukon henkilökohtaisia ​​tietoja yksinkertaisesti ostaakseen murto-osan. Bitcoinista tai muusta kryptovaluutasta. CBDC-järjestelmä veisi tämän itse asiassa paljon pidemmälle. Pyrkiessään  “Identity Proofing” Federal Reserve on täsmentänyt joitakin keinoja, joilla he voivat varmistaa tilinhaltijan henkilöllisyyden. He eivät ainoastaan ​​vaadi henkilöllisyystodistuksia ja sovelluspohjaista todennusta, kuten kasvokuvausta, vaan he arvioivat myös jonkun luottoprofiilia, valtion hallussa olevia julkisia tietoja, sisäisiä tietoja ja huolestuttavaa – verkkoprofiileja. Kyllä, Federal Reserve tarkistaa Twitterisi ennen kuin voit maksaa elintarvikkeistasi. Tätä käsitettä, jota meidän pitäisi kuitenkin hioa, he kutsuvat “vaihtoehtoiseksi dataksi” – tiedoksi, joka tulee julkisten rekisterien ulkopuolelta. Täällä he käyttävät  koneoppimista, niitä usein mainostettuja tekoälyrobotteja, jotka etsivät verkosta kerättyä dataa luodakseen kuvan sinusta ja käyttääkseen tätä kuvaa päättääksesi, kelpaatko Federal Reserve CBDC -tapahtumaan. Tulevaisuudessa ei pelkästään Federal Reserve, vaan myös yksityiset yritykset, kuten JP Morgan, jotka aikovat käyttää ” biometrisiin tietoihin perustuvia maksuja”  nopeasti lähestyvässä modernisoidussa talouselämässä. Irisskannausten, valvonnan ja supertietokoneanalyysin ansiosta tämä järjestelmä alkaa näyttää enemmän sci-fi-dystopialta.

Joten siinä se on, CBDC-järjestelmän pilarit ovat jo paikoillaan. Lohkoketjussa on helppo laskea liikkeeseen arvopapereita ja rahoitustuotteita, tämä prosessi on virtaviivaistettu nykyaikaisilla tietokonetyökaluilla. Siellä on kaikkialla läsnä oleva ISO 20022 -sääntely, joka varmistaa, että kaikki nykyaikainen pankkiteknologia puhuu samaa kieltä ja että kaikki muu jätetään jälkeen. On paljon ylistetty pikamaksupalvelu, Yhdysvaltain FedNow tai Australian PIX-palvelu, joka tarjoaa mukavia nopeita maksutapahtumia, mutta se maksaa tiukan keskuspankin valvonnan. Meillä on myös CBDC:iden rajat ylittävä kansainvälinen, yhteentoimiva luonne – todella globaali järjestelmä. Kansakunnilla ja yrityksillä, kryptovaluutoilla ja stabiileilla kolikoilla voidaan käydä kauppaa rajojen yli ilman kitkaa, kunhan ne noudattavat sääntöjä. Samanaikainen kansainvälinen ratkaisu on myös: CBDC voi rasvata kansainvälisen kaupan pyörät, mikä todennäköisesti hyödyttää suurimpia toimijoita, joilla on varaa ostaa säänneltyä järjestelmää. Järjestelmää valvoo meillä on orwellilainen digitaalinen ID-järjestelmä, joka ei vain tarkista pankkitietosi, vaan myös henkilökohtaiset asiat ja sitoo ne lohkoketjuihin ikuisiksi ajoiksi. Ja lopuksi meillä on joukko valvontatyökaluja, joita on keinotekoisesti täydennetty varmistamaan, ettei mikään jää CBDC-järjestelmän ulkopuolelle.

Johtopäätös

Epäilemättä CBDC-järjestelmässä on paljon syytä olla varovainen. Ja paljon on vielä opittavaa. Meidän on vältettävä pinnallista otetta ja ohikulkevaa analysointia tässä asiassa,  kuten monet tekivät  FedNow’n käyttöönotosta ilmoittaessaan. Jotkut niistä voivat johtaa  syytöksiin väärästä tiedosta , koska FedNow ei ole CBDC, koska monet  pyhät faktantarkistajat ilmoittavat sinulle . FedNow on kuitenkin tärkeä ja välttämätön CBDC-järjestelmän pilari – ja se on avainkohta. Keskuspankin digitaalinen valuutta ei  myöskään välttämättä ole huono asia (ihanteellisessa, täydellisessä maailmassa). Kuitenkin, kun tarkastellaan, miten kortit putoavat, mitä biometristen tunnuksien, tekoälyn valvonnan, globalistisen synergia, UBI:n (Universal Basic Income), niin sanotun ohjelmoitavan rahan, sosiaalisen luottojen ja vastaavien poissulkevien työkalujen ja politiikkojen kanssa, on erilainen maku. keskitetty ohjaus on nyt vallassa. Se on institutionaalinen inertia, jota pitäisi vastustaa. Keskuspankki FedNow’n ympärillä ei jäänyt huomaamatta, ja Federal Reserve on joutunut viime päivinä antamaan  lausunnon selventääkseen aikomuksiaan. “FedNow-palvelu ei ole valuuttamuoto eikä askel kohti minkään maksutavan, mukaan lukien käteisen, poistamista.” Tämä osoittaa, että julkisen mielipiteen ja yksityisen rahoituksen välillä on edelleen palautetta. Tässä globaalin pankkitoiminnan suuressa luottamuspelissä he tarvitsevat edelleen meidän uskovan tuotteisiinsa, heidän eheyteensä, jos he menettävät sen, heidän korttitalonsa kaatuu. Niin kauan kuin pidämme sormemme pulssissa ja jatkamme tasapuolista ja tietoista keskustelua, on tie metsän halki kohti oikeudenmukaista tulevaisuutta.

Toivon todella, että voit ottaa jotain hyödyllistä pois tästä tutkimuksesta ja tunnistaa osan sen vaikutuksista elämääsi ja mahdollisesti hyötyä ryhtymällä toimiin suojataksesi itsesi syntymässä olevan globaalin CBDC-järjestelmän pahimmilta rajoituksilta.

Lähde: Technocracy.news

Arkistoitu kopio: https://archive.ph/yXYEy

ERROR: Artikkeli on siirretty maksumuurin taa, AI-pohjainen faktatarkistus mahdotonta.