15.4.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

John Kerry: Ihmiset suhtautuisivat “paremmin” Ukrainan sotaan, jos Venäjä ponnistelisi “enemmän päästöjen vähentämiseksi”

3 min read
John Kerry: Ihmiset suhtautuisivat “paremmin” Ukrainan sotaan, jos Venäjä ponnistelisi “enemmän päästöjen vähentämiseksi”

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/ms1a

Audiotiivistelmä

Ilmastotuhonlähettiläs John Kerry väitti tiistain lehdistötilaisuudessa, että Ukrainan sota tuntuisi “paremmalta”, jos Venäjä ponnistelisi “enemmän päästöjen vähentämiseksi”.
Kerry jätti eilen tehtävänsä Yhdysvaltain presidentin ilmasto-erityislähettiläänä liittyäkseen tiettävästi presidentti Bidenin uudelleenvalintakampanjaan, kirjoittaa Rhoda Wilson.

Ulkomaan lehdistötilaisuudessa tiistaina Kerry muisteli aikaansa Yhdysvaltain presidentin ensimmäisenä ilmasto-erityislähettiläänä sen jälkeen, kun presidentti Joe Biden perusti viran vuonna 2021. Hän sanoi muun muassa olevansa pettynyt siihen, että Venäjä lopulta päätti käydä “provosoimatonta, laitonta sotaa” sen sijaan, että olisi tarjonnut ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjuntaan.

“Jos Venäjä haluaisi osoittaa hyvää tahtoaan, se voisi ilmoittaa, mitä vähennyksiä se aikoo tehdä, ja ponnistella enemmän päästöjen vähentämiseksi nyt”, hän sanoi. “Ehkä se avaisi ihmisille mahdollisuuden suhtautua myönteisemmin siihen, mitä Venäjä on päättänyt tehdä juuri nyt.

“Uskon, että Venäjällä on kyky tehdä valtavia muutoksia, jos se todella haluaa. Tarkoitan, että jos Venäjällä on kyky käydä sotaa laittomasti ja hyökätä toiseen maahan, sen pitäisi pystyä myös pyrkimään vastuullisuuteen ilmastokysymyksessä”, Kerry sanoi.

Jos yllä oleva video on poistettu YouTubesta, voit katsoa sen TÄÄLTÄ Fox Newsin sivuilta.

Kerryn kommentit aiheuttivat lähes välittömästi pilkkaa sosiaalisessa mediassa. Fox News kertoi, että Kerryn väite siitä, että ihmiset “tuntisivat olonsa paremmaksi” Venäjää kohtaan, jos se vähentäisi päästöjään, leimattiin nopeasti “sanoinkuvaamattoman noloksi”.

“Minun piti kuunnella tämä kolme kertaa varmistaakseni, että Kerry todella sanoi tämän. Ja niin hän tekikin. Sanoinkuvaamattoman noloa ja suorastaan loukkaavaa!”” Arsen Ostrovsky, International Legal Forumin toimitusjohtaja, kirjoitti Twitterissä.

“Tämä hallitus on komediapläjäys”, huomautti republikaanistrategi Caleb Hull.

Senaattori Ted Cruz oli samaa mieltä: “Juuri nyt Bidenin hallinto on kuin jatkuva SNL-sketsi”.

“Nämä ihmiset ovat mielenvikaisia hulluja”, senaattori Tommy Tuberville julisti.

Myös radiojuontaja Buck Sexton sanoi: “Ilmastofanaatikon mieletöntä höpinää”.

Konservatiivinen asiantuntija Ian Haworth kirjoitti: “Minusta tuntuisi paremmalta John Kerryä kohtaan, jos hän panostaisi enemmän päästöjen vähentämiseen.”

Kerry on aiemmin joutunut tulituksen kohteeksi sanottuaan, että Venäjän viime vuonna tekemän hyökkäyksen seurauksena Ukrainassa käynnissä olevan sodan merkittävä seuraus on maailmanlaajuisten kasvihuonekaasupäästöjen lisääntyminen.

“Monet maailman osat pahentavat ongelmaa juuri nyt, mutta kun pommit räjähtävät ja kun sakokaivoja tai voimalaitoksia ja niin edelleen vahingoitetaan, kasvihuonekaasuja, metaania, koko kasvihuonekaasujen perhettä, päästetään valtavia määriä, ja lopputuloksena on, että se edistää ongelmaa”, Kerry sanoi MSNBC:n haastattelussa heinäkuussa 2023.

Vastauksena Kerryn MSNBC:n haastatteluun Buck Sexton twiittasi: “Joka kerta kun Kerry puhuu, ‘valtava määrä kaasua’ vapautuu”.