15.4.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Vanessa Renner: Oppilaiden indoktrinaatio: Saksalaiset kokevat “helvetin kesän” IKEA-ostosten takia.

2 min read
Vanessa Renner: Oppilaiden indoktrinaatio: Saksalaiset kokevat “helvetin kesän” IKEA-ostosten takia.

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/0fve

Audiotiivistelmä

Ilmastotutkija ei ollutkaan ilmastotieteilijä vaan rikostutkija, joka kertoi Bonnissa opiskelijoille luennollaan, että heitä odotti “helvetin kesä”: maapallo palaa ja hukkuu – “molempia samaan aikaan”. Syyllisiä ovat autoilijat ja Ikeassa ostoksilla käyvät ihmiset.

Tohtori Mark Benecke on rikostutkija, rikosteknisen entomologian asiantuntija ja biologisten jälkien asiantuntijatodistaja epäillyissä väkivaltarikoksissa, joilla on kuolemaan johtavia seurauksia. Hän julkaisee populaaritieteellisiä kirjoja, jotka ovat erityisen suosittuja tosirikosten ystävien keskuudessa. Vaikka hänen verkkosivustollaan viitataan hänen kolmeen viimeisimpään blogikirjoitukseensa, paljon enemmän tilaa etusivulla vievät hänen valokuvagalleriansa, “kauppatavaroiden” myynti – muun muassa hänen kasvojensa signeerattu painatus – ja toinen kuvagalleria, jossa on hänen tatuointejaan.

Bonnin rahoitus- ja johtamiskoulussa hän kuitenkin piti mieluummin luennon väitetystä maailmanlaajuisesta ilmastokriisistä ja ennusti (“lähes täydellä varmuudella”) “vuosisadan ja vuosituhannen helvetillistä kesää”. Kölner Stadt-Anzeiger -lehti julkaisi tämän varoitusotsikkona. “Kaikkien aikojen kuumin” alkuvuosi Saksassa ei siis ollut “vain epätavallinen, vaan täysin katastrofaalinen”.

Hän puhuu “erittäin pienestä poikkeamasta”, mikä yleensä viittaa virheeseen, mutta hän sulkee tämän mahdollisuuden pois. Muistakaamme: viime kesästä lähtien jokainen kuukausi on itse asiassa ollut oletettavasti kaikkien aikojen kuumin kuukausi – väite, joka on hyvin helppo esittää, jos mittausasemat sijoitetaan ja valitaan sen mukaisesti todisteeksi ja poistetaan käytöstä vanhat asemat, jotka mittaavat alhaisempia lämpötiloja. Moni kansalainen saattaa yllättyä tässä kohtaa – oletettu talven lämpö oli luultavasti niin suuri hyvin harvoille ihmisille, että he olisivat voineet pärjätä ilman kallista lämmitystä.

Esitelmässään oikeusoppinut valitti, että niitä harvoja asiaankuuluvia ilmastonsuojelupäätöksiä ei juuri koskaan toteuteta: “Siksi maapallo palaa alas – tai vajoaa – molempia samaan aikaan.” Herran tähden! Palaa tulvassa!

Myös kuluttajat ovat syyllisiä, hän kertoi Bonnin opiskelijoille: jokainen, joka ajaa jatkuvasti autolla, käy ostoksilla Ikeassa, syö paljon lihaa tai mansikoita Espanjasta talvella, on osasyyllinen. Opiskelijoilla oli asia “omissa käsissään”, hän väitti ja vaati käyttäytymisen muuttamista. Kölner Stadt-Anzeiger päättää raporttinsa varsin epäironisesti sanoihin: “Hän tavoittaa kymmeniätuhansia ihmisiä netissä säälimättömillä analyyseillään.”

Ehkä “viimeinen sukupolvi” ottaa nyt Ikea-kiellon asialistalleen. Sosiaalisissa verkostoissa tunteikkaaseen luentoon suhtauduttiin skeptisesti ja huvittuneesti: Viime vuoden sateisen kesän jälkeen, joka kuitenkin sai Karl Lauterbachin laatimaan kuumuudensuojelusuunnitelman, “kunnon” kesä olisi ilmeisesti joillekin jopa syy iloita. Me “palamme” luultavasti vain, jos poliitikkomme lopulta ylittävät rajan lämpöpolitiikassaan…