15.4.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Australia käynnistää virallisen tutkimuksen kasvavasta ylikuolleisuudesta

4 min read
Australia käynnistää virallisen tutkimuksen kasvavasta ylikuolleisuudesta

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/lcgz

Australia on ensimmäinen maa, joka on käynnistänyt virallisen tutkimuksen kolmen viime vuoden aikana tapahtuneesta hälyttävästä kuolemantapausten lisääntymisestä. Australian senaatti äänesti tiistaina parlamentaarisen tutkimuksen käynnistämisestä maan ylikuolleisuusluvuista. Esityksen hyväksyminen antaa vihreää valoa tutkimukselle, joka saattaa olla ensimmäinen tämänkaltainen tutkimus maailmassa, kirjoittaa Frank Bergman .
Tutkimuksen aloitti senaattori Ralph Babet konservatiivisesta United Australia Party -puolueesta.

Viime vuoden aikana Babet on jättänyt viisi esitystä tutkimuksen käynnistämiseksi. Viime maaliskuussa Babet jätti kaksi epäonnistunutta esitystä, joissa hän vaati tutkimusta Australian taivaallisen korkeasta liikakuolleisuudesta. Tämän vuoden helmikuussa seurasi toinen esitys ilman tulosta. Muutamaa viikkoa myöhemmin hänen neljäs esityksensä, jossa senaattia kehotettiin tunnustamaan tutkimuksen tarve, hyväksyttiin onnistuneesti.

Voitto merkitsi muutosta senaatin kannatuksessa ja tasoitti tietä tämän viikon äänestykselle tutkimuksen aloittamisesta. “Viides kerta toden sanoo!” Babet sanoi lausunnossaan sen jälkeen, kun hänen esityksensä hyväksyttiin.

“Tämä näyttää olevan maailman ensimmäinen maailmanlaajuisen ongelman tutkimus. Antakoon tämä komission prosessi äänen vainajien omaisille ja antakoon vastauksia, joita kansakuntamme niin kipeästi tarvitsee.”

Menestyksekästä esitystä kannattivat myös riippumattomat senaattorit Jacqui Lambie ja David Pocock.

Mietinnössä kehotetaan yhteisöasioiden referenssikomiteaa tutkimaan vuosina 2021-2023 ylikuolleisuutta aiheuttavia tekijöitä. Komitean tulisi myös antaa suosituksia siitä, miten näihin tekijöihin voitaisiin puuttua.

Äänestys voitettiin 31-30. Ainoastaan vasemmistolainen työväenpuolue ja radikaalit vihreät vastustivat esitystä.

Covid mRNA -rokotteen käyttöönoton jälkeen vuoden 2021 alussa kaikista syistä johtuvan kuolleisuuden lisääntyminen on muodostunut tuhoisaksi ongelmaksi eri puolilla maailmaa. Hallitukset ovat kuitenkin osoittaneet vain vähän kiinnostusta tai aloitteellisuutta sen tutkimiseen, miksi tai mitä asialle pitäisi tehdä.

Monien muiden maiden tavoin Australia on kärsinyt ennätyksellisen korkeasta ylikuolleisuudesta kolmen viime vuoden aikana. Luvut alkoivat nousta vuoden 2021 alussa ja olivat korkeimmillaan vuonna 2022, jolloin ne olivat 11,7 prosenttia yli odotetun perustason. Alun perin luvuksi arvioitiin 15 prosenttia.

Terveysviranomaiset ja valtamedia ovat yrittäneet väittää, että ylikuolleisuus johtui pandemian aikana tapahtuneista “Covid-kuolemista”. Kuolleisuus kuitenkin nousi dramaattisesti Covid-rokotteiden käyttöönoton jälkeen ja jatkoi nousuaan pitkään pandemian päättymisen jälkeen.

Australian tilastokeskus (ABS) tarkisti ylikuolleisuuslukujaan uusien mallien käyttöönoton myötä vuonna 2023. Vaikka vuonna 2023 ylimääräisiä kuolemantapauksia oli vähemmän, ABS raportoi, että ylimäärä oli “jatkuvaa” ja “tilastollisesti merkittävää” vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla. ABS:n hiljattain julkaisemat luvut osoittavat, että suurin osa kuolemantapauksista vuonna 2023 on perustason yläpuolella. Vaikka kuolleisuus viikoilla 31-43 oli perustason sisällä.

Syöpä on edelleen Australian johtava kuolinsyy. Syöpä aiheuttaa vuodesta toiseen noin kolmanneksen kaikista kuolemantapauksista. Muut johtavat kuolinsyyt ovat aivoverisuonisairaudet (mukaan lukien aivohalvaus), dementia, hengityselinsairaudet ja sydänsairaudet.

Vuonna 2022 Covid oli kuudenneksi johtava kuolinsyy, ja vuonna 2023 se putosi kahdeksanneksi. Kuolleisuus kaikista syistä on kuitenkin lisääntynyt kautta linjan.

Virus ei tietenkään voi selittää kaikkea ylikuolleisuutta.

Covid-rokotteet on kuitenkin yhdistetty useisiin johtaviin kuolinsyihin, kuten aivohalvaukseen, sydänsairauksiin ja syöpään.

Itse asiassa löyhät kriteerit kuolemantapausten liittämiseksi Covid-rokotteisiin merkitsevät sitä, että viruksen vaikutus ylikuolleisuuteen on todennäköisesti yliarvioitu.

Alun perin ABS erotti toisistaan kuolemantapaukset, jotka johtuivat pelkästään Covidista, ja kuolemantapaukset, joihin liittyi muita aiheuttavia tekijöitä. Tämä osoitti, että vain 8,6 prosenttia “Covid-kuolemista” saattoi johtua pelkästään viruksesta. Lisäksi Australian tärkeimmän vakuutusmatemaattisen elimen, Actuaries Institute -laitoksen, vuonna 2022 tekemä analyysi ylimääräisestä kuolleisuudesta osoitti, että noin puolet Australian “Covid-kuolemista” ei johtunut viruksesta.

Näin ollen suuri osa ylikuolleisuudesta jää selittämättä.

Vakuutusmatemaatikot esittävät, että muita Australian ylikuolleisuutta aiheuttavia tekijöitä ovat kuolleisuuden siirtyminen, diagnosoimaton Covid, mielenterveysongelmat ja pandemian aiheuttamat epäterveelliset elämäntapamuutokset. Huomattakoon, että kaksi viimeksi mainittua ovat hallituksen pandemiapolitiikan dokumentoituja seurauksia.

Samaan aikaan Australian Medical Professionals’ Societyn (AMPS) johtama riippumaton ylikuolleisuuden arviointi korosti Covid mRNA -rokotusten vaikutusta nopeasti kasvavaan ylikuolleisuuteen.

Tutkimuksessa todettiin, että rokotusohjelma oli merkittävä syy kuolleisuuden kasvuun. Erityisen mielenkiintoinen AMPS:n tutkimuksesta esiin noussut raportti oli australialainen tutkimus, joka koski Queenslandin väestölle ennen Covid-rokotuksia mutta rokotusten jälkeen tehtyjä kaikkien syiden kuolleisuuden kehityssuuntauksia. Analyysi osoitti, että kuolleisuus alkoi nousta Covid-rokotteen käyttöönoton myötä, ei Covidin myötä.

Vaikka Therapeutic Goods Administration (TGA) – Australian vastine FDA:lle – tunnustaa virallisesti vain 14 Covid-rokotteisiin liittyvää kuolemantapausta, 12. maaliskuuta 2024 mennessä Australian turvallisuustietokantaan DAEN:iin oli kirjattu yli 1020 kuolemantapausta ja yli 140 000 loukkaantumista.

Koska aliraportointi on tunnettu piirre tällaisissa turvallisuusvalvontajärjestelmissä, Covid-rokotteiden aiheuttamien vahinkojen todellista laajuutta ei tiedetä, mutta se voi olla huomattavasti suurempi.

Viime vuoden syyskuussa TGA myönsi, että Covid-rokotteet olivat aiheuttaneet ylijäämäisesti kuolemantapauksia. Viranomainen kieltäytyi sanomasta, kuinka moni DAENille ilmoitetuista haittavaikutuksista liittyi syy-yhteydessä Covid-rokotteisiin. Virasto kuitenkin jätti kertomatta, että TGA antaa lähes kaikille ilmoituksille syy-yhteyden statuksen “mahdollinen” vahvistamatta tai kieltämättä syy-yhteyttä.

Hallituksen uusi toimikunta tutkii myös muita mahdollisia syitä ylimääräiseen kuolleisuuteen, kuten pandemiaan reagoimisesta johtuvia haittoja, kuten lukitsemista, eristämistä, työn menettämistä, itsenäisyyden menettämistä ja lisääntynyttä stressiä.

Kaikki nämä kysymykset otettiin esiin vastauksissa, jotka annettiin Covidia käsittelevän kuninkaallisen komission toimeksiantoa koskevaan kyselyyn.

Australian liiallista kuolleisuutta koskevassa tutkimuksessa tarkastellaan todennäköisesti näitä ja paljon muuta.

Komitean odotetaan antavan mietintönsä ennen 31. elokuuta 2024.