Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 11, julkaisuajat ovat siis 11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

24.6.2024

Publication-X

"Perfecta tempestas medicandi"

Osa lemmikkieläinten vastaista kampanjaa? Koirat ja kissat ovat “superbakteerien” levittäjiä, tutkimus sanoo

2 min lukea
Osa lemmikkieläinten vastaista kampanjaa? Koirat ja kissat ovat “superbakteerien” levittäjiä, tutkimus sanoo

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/3hhu

Antibiooteille vastustuskykyiset bakteerit, jotka tunnetaan myös nimellä “superbakteeri”, asettavat yhä enemmän haastetta lääketieteelle. Nykyisen portugalilaisen tutkimuksen mukaan ne ovat osoittautuneet myös koirille ja kissoille. Kyse olisi samoista heimoista, jotka voivat olla vaarallisia myös ihmisille. Tutkijat osoittivat myös leviämisen.

Antibioottien väärinkäyttö lääketieteessä ja karjanhoidossa aiheuttaa yhä enemmän vastustuskykyä bakteereissa. Tiedemiehet näkevät tämän jo nyt suurena vaarana tulevalle sairaanhoidolle, varsinkin kun erilaiset vain hätätapauksiin tarkoitetut laajakirjoiset antibiootit eivät enää tehoa joihinkin infektioihin. Tällä välin satojen tuhansien ihmisten sanotaan kuolevan joka vuosi tällaisten “superbakteerien” aiheuttamiin infektioihin – ja pian niitä voi olla miljoonia. Vaikka hopean nanohiukkaset tarjoavat jonkin verran toivoa, ongelma on edelleen olemassa ja näyttää todennäköisesti laajenevan.

Uusi lemmikkieläintutkimus Isosta-Britanniasta ja Portugalista osoittaa, että koirat ja kissat voivat myös kantaa – ja mahdollisesti siirtyä ihmisiin – tällaisia ​​antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereja. Näitä ovat E. coli -bakteerit ja muut keuhkokuumeeseen liittyvät bakteerit. Siinä vahvistettiin siirto omistajilleen.

Ryhmä tutki viittä kissaa, 38 koiraa ja 78 ihmistä 43 kotitaloudesta Portugalissa. Iso-Britanniasta valittiin myös seitsemän koiraa ja kahdeksan ihmistä seitsemästä kotitaloudesta. Koko ryhmästä kolme kissaa, 21 koiraa ja 28 omistajaa testasivat positiivisia bakteereja, jotka olivat resistenttejä tärkeille kolmannen sukupolven kefalosporiineille.

Sekä tutkituista lemmikeistä että niiden omistajista löydettiin mikrobeja, joilla oli sama bakteeri-DNA, mikä osoitti suoran tartunnan. Tiedemiehet huomauttavat kuitenkin, ettei vielä ole selvää, ovatko lemmikit levittäneet nämä bakteerit ihmisiin vai löysivätkö he päinvastoin.

 

Siksi tutkijat kehottavat ihmisiä olemaan erityisen varovaisia ​​​​hygienian suhteen koirien, kissojen ja muiden lemmikkien kanssa. Sillä ei ole väliä, siivoatko hiekkalaatikkoa vai puuhailetko koirien kanssa – on aina tärkeää pestä kädet kunnolla jälkeenpäin.

Voidaan kyseenalaistaa, onko ihmiskunta odottanut näitä vinkkejä vai onko tietty hygienia joka tapauksessa epäselvä. Ennen kuin annat periksi pelolle ja paniikkiin ja alat ajatella rakkaita lemmikkejäsi tappavien bakteerien kantajina, olisi mielenkiintoista nähdä tilasto siitä, kuinka monta ihmistä ympäri maailmaa todella kuoli lemmikkieläinten “superbakteereihin”. Juliana Menezesin ja kollegoiden antibioottiresistenssilaboratoriosta Lissabonin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan eläinlääketieteellisen tiedekunnan poikkitieteellisen tutkimuksen keskuksen tutkimus esitellään tämän vuoden kliinisen mikrobiologian ja infektiotautien eurooppalaisessa kongressissa (ECCMID) Kööpenhamina, Tanska (15.-18. kesäkuuta). . huhtikuuta).

Varmaa on, että kansainvälinen eliittien salaliitto suunnittelee erottavansa ihmiset ja lemmikit matkalla kohti Great Resetiä. Nämä aiheuttaisivat liikaa hiilidioksidia ja olisivat yleisesti haitallisia ympäristölle. Kiinassa on jo aloitettu väitetyn koronapandemian yhteydessä lemmikkien joukkomurhat väitettyinä taudin kantajina. Samanlaisia ​​suunnitelmia oli Isossa-Britanniassa, mutta siellä niitä ei toteutettu.

fiFinnish