Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 9, julkaisuajat ovat siis 9,11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19, muussa tapauksessa klo 19 slottiin tulee normaali artikkeli.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

20.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

Vaara laboratoriosta: Massatuhoa tappavien geneettisten bioaseiden avulla?

2 min lukea
Vaara laboratoriosta: Massatuhoa tappavien geneettisten bioaseiden avulla?

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/wg6y

4 lukukertaa

Itse asiassa ydinaseita ei enää tarvita kokonaisten kansojen tuhoamiseen. Synteettisesti tuotetuilla bioaseilla voitaisiin aiheuttaa huomattavasti suurempaa ja pitkäaikaisempaa vahinkoa, ja ne olisi myös helpompi naamioida. Vaarallista peliä.

Jos pimeimpien aikojen tiedemiehillä olisi ollut käytössään nykyistä genetiikkaa vastaava teknologia ja tietämys, nykymaailma voisi olla täysin erilainen. He olisivat voineet kehittää viruksia, jotka kohdistuvat hyvin erityisiin reseptoreihin, jotka ovat hallitsevia tietyissä etnisissä ryhmissä. Geneettinen joukkotuhoase, joka olisi voinut hävittää kokonaisia kansoja. Onneksi emme olleet tuolloin vielä niin pitkällä tässä asiassa. Mutta nykyään, nykyisten teknisten mahdollisuuksien ansiosta – osittain CRISPR-teknologian ansiosta – asiat näyttävät hyvin erilaisilta.

Keskustelua toimintatutkimuksen riskialttiista voitosta , jossa taudinaiheuttajien vaarallisuutta nimenomaan lisätään, ei SARS-CoV-2 ole turhaan kiihdyttänyt. Entä jos todella tappava koronavirus päästetään valloilleen väestön keskuudessa? Muistutettakoon, että sellainen on jo kehitetty Bostonin yliopistossa. Tämä kuvastaa kuitenkin vain osaa nykyisistä mahdollisuuksista.

Kymmenen vuotta sitten esitettiin varoituksia geneettisesti muunnettujen bioaseiden mahdollisista katastrofaalisista vaikutuksista. Sopivasti muunneltu influenssavirus voisi kohdistua tiettyihin ihmisryhmiin (“yksilölliset bioaseet”), tai erilaiset taudit voisivat tuhota kokonaisia karjapopulaatioita (samalla kun rokotatte ja suojaatte omaa karjaanne vastaavasti). Vastaava olisi mahdollista myös vehnän tai riisin kaltaisten viljelykasvien osalta, jotka ovat välttämättömiä peruselintarvikkeiden tuotannossa.

Vuonna 2012 raportoitiin jopa peloista, joiden mukaan bioase voisi kohdistua erityisesti Yhdysvaltain silloisen presidentin Barack Obaman DNA:han – vaikka tämä tieto oli erityisen suojattu, Yhdysvaltain hallituksen sanotaan keränneen salaa muiden maailman johtajien DNA:ta vastineeksi. Silloinkin “Atlantic” totesi: Kysymys ei ole siitä, “kehitetäänkö” tällaisia aseita, vaan siitä, “milloin”.

“Jotkut sanovat: ‘Ensimmäinen maailmansota oli kemiallinen, toinen maailmansota oli ydinsota, ja kolmas maailmansota – Jumala varjelkoon – tulee olemaan biologinen’.”

Yhdysvaltain puolustusministeriö on myös varoittanut tällaisista “seuraavan sukupolven” biologisista aseista. Valtiot itse rahoittavat biolaboratorioita monissa osissa maailmaa – on täysin epäselvää, mitä siellä on jo kehitetty mahdollisia biologisia aseita varten. On myös otettava huomioon, että nykyään on huomattavasti enemmän vaihtoehtoja, erityisesti “tekoälyn” käytön ansiosta: Juuri viime vuonna kerrottiin, että tekoälykokeilu tuotti yhteensä 40 000 hypoteettista biologista asetta vain kuudessa tunnissa. Tämä tekee selväksi, kuinka todellinen uhka todellisuudessa on. Pelottavan tappava potentiaali, joka voi tietyissä olosuhteissa tuoda mukanaan myös ihmiskunnan lopun.

Tiede leikkii tässä miljardien ihmisten elämillä. Ja aivan kuten amerikkalaiset osoittivat uusien joukkotuhoaseidensa voiman kahdella Hiroshiman ja Nagasakin atomipommilla, myös tällaisia biologisia aseita voitaisiin käyttää tulevassa konfliktissa. Mutta millaisin seurauksin?

fiFinnish