Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 11, julkaisuajat ovat siis 11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

13.6.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Australian pankit lopettavat käteisen käytön! Sekit lopetetaan vuoteen 2030 mennessä

2 min lukea
Australian pankit lopettavat käteisen käytön! Sekit lopetetaan vuoteen 2030 mennessä

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/nivb

Viime aikoina muutamat australialaispankit ovat lopettaneet käteisen antamisen asiakkaille. Useammat pankit todennäköisesti seuraavat esimerkkiä, mikä raivaa tietä kohti täysin käteisvapaata yhteiskuntaa. Jimmy Dore kertoo, millainen riski on luottaa pankkeihin. Vuoden 2022 alussa kanadalaiset rekkakuskit protestoivat COVID-rokotteita vastaan Kanadan pääkaupungissa, ja pääministeri Trudeau määräsi pankit jäädyttämään heidän pankkitilinsä. Ilman rahojasi et voi maksaa välttämättömiä asioita, kuten sähköä, polttoainetta, ruokaa ja suojaa. Kiina käyttää teknologiaa kansalaistensa pakottamiseen.

Hallitukset ja pankit voivat käyttää ihmisten rahojensa saatavuutta heidän hallitsemisekseen. Australia suunnittelee maksualan uudistuksia, joihin sisältyy jäljitettävissä oleva digitaalinen henkilöllisyystodistus. Australia suunnittelee myös keskuspankin digitaalista valuuttaa (CBDC).

DailyMailin mukaan vetoomus, jolla pyritään estämään Australian muuttuminen käteisrahattomaksi yhteiskunnaksi, on saanut yli 120 000 allekirjoitusta, koska pankit rajoittavat yhä enemmän asiakkaiden pääsyä rahaansa. Change.org-sivuston vetoomuksessa vaaditaan “Australian käteis- ja pankkitakuuta”, jonka mukaan hallitus puuttuisi pankkien sääntelyyn, jotka virtaviivaistavat toimintaansa sulkemalla konttoreita tai poistamalla henkilökohtaiset käteispalvelut. Pankit sanovat, että tämän tarkoituksena on estää huijaukset, mutta kryptovaluuttayhteisö on väittänyt, että pankit suojelevat omia tulostaan kilpailijoilta, jotka haluavat “tunkeutua” niiden alueelle.

“Pankit hylkäävät kaupunkeja ja esikaupunkeja ja jättävät australialaiset ilman käteistä ja pankkipalveluja. Käteisvapaa yhteiskunta sulkee joitakin ryhmiä, kuten vanhuksia, talouden ulkopuolelle, heikentää käteisen arvoa perimällä maksuja asiakkailta ja yrityksiltä, on altis tietokonehakkeroinnille ja häiriöille ja vaikeuttaa ihmisten budjetointia.

“Pankit jättävät kaupungit ja esikaupungit tyhjilleen ja jättävät australialaiset ilman käteistä ja pankkipalveluja.

Yhdistyneen kuningaskunnan, Yhdysvaltojen ja Uuden-Seelannin hallitukset ovat ryhtyneet takaamaan käteisen saatavuuden, kun taas Ruotsi, jota pidettiin edelläkävijänä kilpailussa käteisrahattomuudesta, teki vuonna 2021 näyttävän käänteen muuttamalla maksupalvelulakia siten, että se varmistaa, että käteinen on kohtuullisessa määrin saatavilla koko maassa.

The Guardian kirjoitti, että Australian valtiovarainministeri Jim Chalmers on allekirjoittanut sekin kuolemantuomion sen käytön lopettamiseksi Australiassa vuoteen 2030 mennessä osana erilaisia maksualan uudistuksia digitaalista aikakautta varten. Muita uudistuksia ovat muun muassa digitaalinen henkilöllisyystodistus ja keskuspankin digitaalinen valuutta (CBDC).

Guardian: https://www.theguardian.com/australia-news/2023/jun/07/death-of-the-cheque-by-2030-as-australia-embraces-digital-payment-reforms

DailyMail: https://www.dailymail.co.uk/news/article-12391503/Change-org-petition-launched-stop-Australia-cashless-society-banks-restrict-customer-access-cash.html

Lähdde: NeedToKnow.news

fiFinnish