27.5.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Miksi älykkäät ihmiset tekevät tyhmiä asioita (kuten mRNA-injektioiden ottaminen)

23 min read
Miksi älykkäät ihmiset tekevät tyhmiä asioita (kuten mRNA-injektioiden ottaminen)

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/456c

Sulkujen aikana olin aivan järkyttynyt siitä, kuinka perusteellisesti niin monet ystäväni ihastuivat psyoppiin ja antautuivat massapsykoosiin.During the lockdowns I was absolutely gobsmacked by how thoroughly so many of my friends fell for the psyop and succumbed to the mass psychosis.

Luulen, että minun ei olisi pitänyt olla yllättynyt. Loppujen lopuksi useimmat heistä ovat melko vakuuttuneita siitä, että hiilidioksidi on pakottava uhka ihmislajin selviytymiselle, jolta aurinkopaneelit, tuuliturbiinit ja litiumioniakut säästävät meidät. tuo rotu on sosiaalinen rakennelma; että miesten ja naisten välinen palkkaero on todellinen; ja että nainen on se, joka käyttää hänen pronominejaan.I suppose I shouldn’t have been surprised. After all, most of them are quite convinced that carbon dioxide is a pressing threat to the survival of the human species, one which photovoltaic panels, wind turbines, and lithium-ion batteries will save us from; that race is a social construct; that the pay gap between men and women is real; and that a woman is whoever uses she/her pronouns.

Silti tässä tapauksessa kaikki näytti minusta liian ilmeiseltä, että koko asia oli umpikuja, hysteerinen kollektiivinen hermoromahdus, jota viljeli epäpyhä liitto, joka koostuu vallanahneista poliitikoista ja käteistä ahneista farmaseuttisista behemoteista. Tarkoitan, meillä oli Diamond Princess -tulokset maaliskuussa 2020.Still, in this case, it all just seemed too obvious to me that the entire thing was a put-up job, a hysterical collective nervous breakdown cultivated by an unholy alliance of politicians greedy for power and pharmaceutical behemoths greedy for cash. I mean, we had the Diamond Princess results in March of 2020.

Nämä eivät missään nimessä ole tyhmiä ihmisiä. Puhun PhD-tieteilijöistä, tietokoneohjelmoijista, insinööreistä. Raa’an kognitiivisen murun suhteen tämä on ryhmä, jolla on vakavia hevosvoimia. Huolimatta siitä, että he olivat suurelta osin niellyt kaikki muut pakolliset järjettömyydet vallitsevassa kulttuurissa, säilytin naiivi odotukseni, että he lopulta tulisivat järkiinsä ja ymmärtäisivät, että COVIDin vaarat olivat liioiteltuja.These aren’t stupid people, by any means. I’m talking PhD scientists, computer programmers, engineers. In terms of raw cognitive grunt this is a group with serious horsepower. So despite the fact that they’d largely swallowed every other mandatory absurdity in the prevailing culture, I retained a naive expectation that they’d eventually come to their senses and realize that COVID’s dangers were exaggerated.

Ikävä kyllä ​​ei. Suurin osa heistä ei ole vieläkään tullut järkiinsä. Vielä muutama kuukausi sitten naamiot pysyivät yleisenä näkynä ammattimaisissa ympäristöissä, ja tietysti suurin osa velvollisuudesta, jopa innostuneesta, asettui testaamattomiin geeniterapiainjektioihinsa. Jotka, kuten monet ennustivat ennen käyttöönottoa, eivät ole tehneet yhtään mitään suojellakseen ketään Doomilta, ja ne ovat yleensä osoittautuneet paljon suuremmiksi vaivoiksi kuin ne ovat sen arvoisia kaiken sydänlihastulehduksen kanssa. Monet heistä sairastuivat laukauksista. Se ei estänyt heitä saamasta lisää.No such luck. Most of them still haven’t come to their senses. Even several months ago masks remained a common sight in professional settings, and of course, the majority dutifully, even enthusiastically, lined up for their untested gene therapy injections. Which, as so many predicted before the rollout, have done absolutely nothing to protect anyone from the Coof of Doom, and have generally proved to be far more trouble than they’re worth what with all the myocarditis. Many of them got sick from the shots. That didn’t stop them from getting more.

Muutama päivä sittenA few days ago

Twixxorilla oli had ketju, a thread on Twixxorjossa tutkittiin examining äskettäistä tutkimusta a recent study, joka havaitsi vahvan positiivisen korrelaation kognitiivisten kykyjen ja todennäköisyyden välillä joutua töihin. Tässä rahasuunnitelma: which found a strong positive correlation between cognitive ability and likelihood to have gotten jabbed. Here’s the money plot:

Jos ymmärrän tämän oikein, eri värit osoittavat erilaisia ​​kognitiivisten kykyjen tasoja, joista punainen on alhaisin ja tummanvihreä korkein. Huomaa, että vaihtelu matalasta korkeaan on melko tasaista.If I understand this correctly, the different colours indicate different cognitive ability levels, with red being the lowest and dark green being the highest. Note that there’s a fairly smooth variation from low to high.

Omakohtaisten kokemusteni perusteella voin helposti uskoa tutkimuksen tuloksia: lähipiirissäni, ammatillisesti tuntemieni joukossa, tunnen täsmälleen yhden henkilön, joka hylkäsi laukauksen.Given my personal experiences, I can easily believe the study’s results: in my immediate circle, amongst those I know professionally, I know precisely one other person who rejected the shot.

Cremiuexin poiminta tutkimuksesta: älykkäät ihmiset joutuvat vammoihin, joten vammojen saaminen on fiksua. En halua haukkua Cremiuexiä täällä, koska mielestäni hän tekee erinomaista työtä: Cremiuex’s take-away from the study: smart people get vaxxed, so getting vaxxed is the smart thing to do. I don’t want to beat up on Cremiuex here, because I think he does excellent work: tässä on ihanan mielenkiintoinen syvä sukellus perhesuunnittelun varhaiseen popularisointiin ja sen tuhoiseen vaikutukseen kokonaishedelmällisyyteen here’s a wonderfully interesting deep dive into the early popularization of family planning, and the devastating impact this had on total fertility, mikä on ehdottomasti aikasi arvoista. lukea, jos olet kiinnostunut , which is absolutely worth your time to read if you’re interested in the driving factors behind the depopulokalypsin depopulocalypsetaustalla olevista tekijöistä ja and tavoista kääntää yhteiskunnallinen hedelmättömyys ways to reverse our societal barrenness. Mutta näin sanottuna: mielestäni Cremiuex on väärässä tässä. Se, että älykkäät ihmiset tekevät jotain, ei tee siitä viisasta tekoa.. But, with that said: I think Cremiuex is wrong about this. Just because smart people do something, does not make that the smart thing to do.

Se on varmasti suosittu heuristiikka, myös älykkäiden ihmisten keskuudessa. “Älykkäät ihmiset tekevät tämän, joten jos haluat olla älykäs, sinun tulee myös tehdä se!” on käytännössä erittäin tehokas argumentti älykkäiksi tunnistavien ihmisten käyttäytymisen manipuloimiseksi.It’s certainly a popular heuristic though, including amongst intelligent people. “Smart people do this thing, so if you want to be smart you should do it too!” is in practice a highly effective argument for manipulating the behaviour of people who identify as smart.

Se on varmasti suosittu heuristiikka, myös älykkäiden ihmisten keskuudessa. “Älykkäät ihmiset tekevät tämän, joten jos haluat olla älykäs, sinun tulee myös tehdä se!” on käytännössä erittäin tehokas argumentti älykkäiksi tunnistavien ihmisten käyttäytymisen manipuloimiseksi.As a simple historical example, take God.

Yksinkertaisena historiallisena esimerkkinä ota Jumala.Within Western civilization, until recently essentially everyone was a Christian. The intelligentsia, however, tended to be the most devout Christians: for a long time, if you had any intellectual acumen whatsoever, you were very likely to find your career inside the Church.

Länsimaisessa sivilisaatiossa viime aikoihin asti käytännössä kaikki olivat kristittyjä. Älymystöllä oli kuitenkin taipumus olla hartaasti kristittyjä: jos sinulla oli jonkin verran älyllistä taitoa, löysit hyvin todennäköisesti urasi kirkon sisällä.For about the last century or so, this has been reversed: smart people are in general more likely to be atheists.

Noin viime vuosisadan ajan tämä on ollut päinvastainen: älykkäät ihmiset ovat yleensä todennäköisemmin ateisteja.If you’d been born five hundred years ago, the argument would be: smart people believe in God so believing in God is the smart thing to do. Now, the argument is: smart people do not believe in God, so not believing in God is the smart thing to do.

Jos olisit syntynyt viisisataa vuotta sitten, argumentti olisi: älykkäät ihmiset uskovat Jumalaan, joten Jumalaan uskominen on viisasta. Nyt väite on: älykkäät ihmiset eivät usko Jumalaan, joten ei usko Jumalaan on viisasta.So which group of smart people is correct?

Mikä älykkäiden ihmisten ryhmä on sitten oikea?Scientism enjoyers would probably say the contemporary group is the one to follow, since thanks to The Science they have access to more information about the natural world, which has proven that God doesn’t exist (that’s a bit glib: the more careful argument is that we can explain more without recourse to divine intervention than we previously could, with the promissory assumption that future scientific progress will asymptotically reduce the space for divinity to the null set). Of course, that’s nonsense: the existence or non-existence of God is not something which empirical science can address, even in principle. In terms of resolving that question we are no closer than we were two hundred, two thousand, or two hundred thousand years ago.

Teistit voisivat hyvin vastata, että on olemassa todisteita siitä, että olemme tulleet huomattavasti typerimmiksi viimeisten parin vuosisadan aikana, viittaamalla tutkimuksiin reaktioajasta (joka korreloi yleiseen älykkyystekijään Theists could well respond that there is evidence that we have become markedly stupider over the last couple of centuries, pointing to studies of reaction time (which correlates to the general intelligence factor g ) tai melkein mihin tahansa kirjalliseen kohtaan g1800 -luvun suositusta romaanista. ) or almost any literary passage from a popular novel of the 18tai 1800 – luvulla, jotka on poikkeuksetta kirjoitettu sellaisella syntaktisella hienostuneella tasolla, jota nykyajan tohtorintutkinnon suorittaneiden on vaikea seurata. Teistit voisivat sanoa, että menneisyyden älykkäät ihmiset olivat älykkäämpiä kuin nykyiset, joten vanhempi fiksujen ihmisten ryhmä on seurattava.th or 19th centuries, which are invariably written with a level of syntactical sophistication that contemporary doctoral candidates struggle to follow. The smart people of the past were smarter than the smart people now, theists might say, so the older group of smart people is the one to follow.

Ilmeisesti yksi näistä älykkäiden ihmisten ryhmistä on väärässä. Jumala joko on olemassa tai ei ole. Kuitenkin “mitä älykkäät ihmiset uskovat Jumalasta” ei ole järkevä heuristiikka, jota voidaan käyttää tutkittaessa Kaikkivaltiaan olemassaoloa tai ei-olemassaoloa. En aio riitauttaa sitä ikuista kysymystä täällä. Yllä oleva esimerkki osoittaa vain sen, että yleisesti ottaen älykkäät ihmiset missä tahansa yhteiskunnallisessa kontekstissa uskovat kaiken, mitä on tällä hetkellä sosiaalisesti hyväksyttävää uskoa, ja lisäksi heillä on taipumus uskoa siihen intohimoisemmin kuin älyllisemmät keskivertojäsenet. väestöstä.Obviously, one of these groups of smart people is wrong. God either exists or he doesn’t. However, ‘what do smart people believe about God’ is not a reasonable heuristic to use when inquiring into the existence or non-existence of the Almighty. I’m not going to litigate that perennial question here. All that the above example demonstrates is that, by and large, smart people in any given societal context will tend to believe whatever it is currently socially acceptable to believe, and moreover, they will tend to believe it more passionately than the more intellectually average members of the population.

Ilmeisesti yksi näistä älykkäiden ihmisten ryhmistä on väärässä. Jumala joko on olemassa tai ei ole. Kuitenkin “mitä älykkäät ihmiset uskovat Jumalasta” ei ole järkevä heuristiikka, jota voidaan käyttää tutkittaessa Kaikkivaltiaan olemassaoloa tai ei-olemassaoloa. En aio riitauttaa sitä ikuista kysymystä täällä. Yllä oleva esimerkki osoittaa vain sen, että yleisesti ottaen älykkäät ihmiset missä tahansa yhteiskunnallisessa kontekstissa uskovat kaiken, mitä on tällä hetkellä sosiaalisesti hyväksyttävää uskoa, ja lisäksi heillä on taipumus uskoa siihen intohimoisemmin kuin älyllisemmät keskivertojäsenet. väestöstä.To inhabitants of a rationalist civilization that prizes logical reasoning as the best path to truth, this may seem strange. Intelligent people are better at reasoning, the truth is most effectively apprehended via reason, so intelligent people are more likely to achieve truth. Right?

Sellaisen rationalistisen sivilisaation asukkaista, joka pitää loogista päättelyä parhaana tienä totuuteen, tämä saattaa tuntua oudolta. Älykkäät ihmiset ovat parempia päättelyssä, totuus ymmärretään tehokkaimmin järjen kautta, joten älykkäät ihmiset saavuttavat todennäköisemmin. Eikö?Well.

Hyvin.Not really.

Ei oikeastaan.Intelligence really just boils down to the ability to extract meaningful patterns from information. The more rapidly this can be done, the more complex the patterns that can be discerned, the higher the intelligence. As a rule this means that intelligent people are capable of learning more rapidly, since learning is itself essentially a pattern recognition process in which the meaningful is abstracted from the meaningless and therefore more easily stored away for future reference. Hence ‘crystallized intelligence’, the sum total of the information that someone has acquired over their life, is usually a reasonable guide to how intelligent someone is. Early IQ tests relied to a large degree on tests of knowledge for this reason, until researchers realized that this measure was useless for cross-cultural comparisons, including comparisons of subcultures that had differential access to educational materials, at which point they ultimately settled on pattern recognition tests as an objective measure.

Älykkyys todellakin tiivistyy kykyyn poimia tiedosta merkityksellisiä malleja. Mitä nopeammin tämä voidaan tehdä, mitä monimutkaisempia kuvioita voidaan havaita, sitä korkeampi on älykkyys. Tämä tarkoittaa pääsääntöisesti sitä, että älykkäät ihmiset pystyvät oppimaan nopeammin, koska oppiminen on itsessään pohjimmiltaan hahmontunnistusprosessi, jossa merkityksellinen irrotetaan merkityksettömästä ja sen vuoksi on helpompi tallentaa tulevaa tarvetta varten. Tästä syystä “kiteytynyt älykkyys”, jonkun elämänsä aikana hankkiman tiedon summa, on yleensä järkevä opas siitä, kuinka älykäs joku on. Varhaiset älykkyystestit perustuivat tästä syystä suuressa määrin tietotesteihin, kunnes tutkijat huomasivat, että tämä mitta oli hyödytön kulttuurien välisissä vertailuissa.Basically, smart people are better at absorbing information.

Pohjimmiltaan älykkäät ihmiset omaksuvat paremmin tietoa.What happens when the information environment is saturated with nonsense?

GIGO. Roskat sisään roskat ulos. Useimmat ihmiset omaksuvat mielellään hölynpölyn yhtä helposti kuin tarkan tiedon, ja älykkäät tekevät sen tehokkaammin kuin vähemmän älykkäät. Tässä on nyt varoituksia. Jos hölynpöly on todella ilmeistä hölynpölyä, jyrkässä ristiriidassa aistien todisteiden kanssa, ihmiset eivät todennäköisesti omaksu sitä. Kuitenkin, jos ei ole olemassa todellista empiiristä testiä – esimerkiksi suuri osa metafysiikasta – tämä ei päde, ja ainoat jäljellä olevat testit ovat “onko tämä loogisesti johdonmukaista” ja “Karttelevatko ihmiset minua, jos ajattelen tai en ajattele tätä ‘. On täysin mahdollista rakentaa hienoja, loogisesti yhtenäisen absurdin kohottavia rakennuksia vaikeasti havaittavan paskan pohjalle, mikä tarkoittaa, että jälkimmäinen, sosiaalinen testi, on usein käytännössä se, jota sovelletaan. Mukaan lukien erittäin älykkäät ihmiset,GIGO. Garbage in, garbage out. Most people will happily absorb the nonsense just as readily as they will the accurate information, and the smart ones will do so more efficiently than the less intelligent. Now, there are caveats here. If the nonsense is really obviously nonsense, in stark contradiction to the evidence of the senses, people are less likely to absorb it. However, if there’s no real empirical test – much of metaphysics, for example – then this won’t apply, and the only remaining tests are ‘is this logically coherent’ and ‘will people shun me if I think/don’t think this’. It is quite possible to build great towering edifices of elaborate logically coherent absurdity on foundations of difficult to detect bullshit, meaning that the latter, social test is often, in practice, the one that gets applied. Including by very intelligent people, who are after all highly capable of mastering the intricate nuances of the bullshit towers, while being every bit as neurotic about societal acceptability as everyone else … if not ovat more neuroottisempia sosiaalisen hyväksynnän suhteen, koska heidän pitkälle kehittynyt hahmontunnistuskykynsä tarkoittaa, että he pystyvät miettimään todennäköisiä seurauksia uralleen, pariutumismahdollisuuksiinsa ja kutsuihin muodikkaisiin juhliin sanoa sosiaalisesti mahdottomia asioita.neurotic about social acceptance, given that their highly developed pattern recognition capabilities mean that they are able to think through the probable consequences for their careers, mating prospects, and invitations to fashionable parties of saying socially unacceptable things.

Onko tämä vain kätilömeemi?Is this just the midwit meme?

Onko tämä vain kätilömeemi?The grug-brain lacks the intellectual acumen to absorb information rapidly, which perversely enough is actually an advantage when the information environment is dominated by bullshit towers. Grug goes with his gut instinct, and then rationalizes those instinctive conclusions with whatever nonsense he finds lying around. It doesn’t matter if the 5G thing is true or not: it’s simply a justification for not getting jabbed, which (insofar as that is the right call), makes the 5G conspiracy theories functionally true. The highly intelligent wizard-brain is perceptive enough to identify the tower’s foundational bullshit, and therefore can tell that the tower is structurally unsound, and not really worth the effort and hazard of climbing. The benighted midwit is just smart enough to learn his way around the bullshit tower, but too dumb to perceive that it is bullshit, and therefore climbs all the way to the unstable top where he reaps the awful consequences.

Grug-aivoilta puuttuu älyllinen taito omaksua tietoa nopeasti, mikä perverssissä on itse asiassa etu, kun tietoympäristöä hallitsevat paskatornit. Grug noudattaa vaistoaan ja rationalisoi sitten ne vaistomaiset johtopäätökset millä tahansa hölynpölyllä, jonka hän löytää. Sillä ei ole väliä, onko 5G-juttu totta vai ei: se on yksinkertaisesti perustelu sille, ettei joudu töihin, mikä (sikäli kuin se on oikea kutsu) tekee 5G-salateorioista toiminnallisesti totta. Älykäs velho-aivot ovat riittävän tarkkaavaisia ​​tunnistaakseen tornin perustavanlaatuisen paskapuheen, ja siksi he voivat kertoa, että torni on rakenteellisesti epäkuntoinen eikä todellakaan sen vaivan ja kiipeilyvaaran arvoinen. Yöpynyt kätilö on juuri tarpeeksi älykäs oppimaan tiensä paskatornissa,Amusing as it is, as the study of cognitive ability and enthusiasm for the incredible injectables suggests, the midwit meme probably doesn’t capture the underlying dynamics driving high rates of uptake amongst the highly intelligent.

Niin huvittavaa kuin se onkin, kuten tutkimus kognitiivisista kyvyistä ja innostuksesta uskomattomia injektoitavia aineita kohtaan antaa ymmärtää, kädimomeemi ei todennäköisesti ota talteen taustalla olevaa dynamiikkaa, joka ohjaa erittäin älykkäiden keskuudessa korkeaa ottoa.So what does?

Rokotuspropaganda on ollut aivan säälimätöntä jo parin vuosikymmenen ajan. Puolueen linja on ollut, että kaikki skeptisyys ei vain rokotuksen käsitettä kohtaan, vaan jopa minkä tahansa tietyn rokotteen tuoteturvallisuuteen, on merkki tieteenvastaiselle obskurantismille. Kaikki tietävät, että Andrew Wakefieldin kaveri väitti tuhkarokko-, sikotauti- ja vihurirokkorokotteen olevan syy-yhteydessä autismiepidemiaan, mikä on kaikki tarvitsemasi todiste siitä, että kaikki rokotteet ovat turvallisia ja tehokkaita. Tämä sisältää tuotteet, joita ei olisi pidetty lainkaan rokotteina, kunnes rokotteen määritelmää muutettiin. Huomaa, että määritelmä The propaganda in favour of vaccination has been absolutely relentless for a couple of decades, now. The party line has been that any skepticism at all towards not just vaccination as a concept, but even the product safety of any specific vaccine, is a marker for anti-science obscurantism. Everyone knows that Andrew Wakefield guy was a quack for claiming that the Measles, Mumps, and Rubella vaccine was causally related to the autism epidemic, which is all the proof you need that all vaccines are safe and effective. That includes products that would not have been considered vaccines at all, until the definition of ‘vaccine’ was changed. Noticing that definitional legerdemainlegerdemain, tai kysymällä mitä tahansa muita kysymyksiä koskien testausprotokollaa, oikeudellisia vastuusopimuksia, biologista jakautumista, biopersistenssiä tai injektoitavien mRNA:n immunogeenisyyttä, tunnistat sinut villapäiseksi rapeaksi granolaäitiksi, joka todennäköisesti pitää kiteitä tyynynsä alla virittääkseen auran värähtelyn Galaktisesta keskuksesta lähtevän taivaallisen taajuuden, jotta hän voi pysyä psyykkisessä kosketuksessa plejadilaisten avaruusenkeliensä kanssa. “Rokotetta epäröivä” saa sinut leimautumaan kookiksi, toisin sanoen ja nauramaan tyhmyydestä. Älykkäät ihmiset eivät pidä siitä, että heille nauretaan tyhmyydestään. Heille on äärimmäisen tärkeää, että muut älykkäät ihmiset pitävät heitä älykkäinä ihmisinä, koska älykkyys on heidän identiteettinsä keskeistä., or asking any other questions whatsoever about the testing protocols, legal liability agreements, biodistribution, biopersistence, or immunogenicity of the mRNA injectables, identifies you as a wooly-headed crunchy granola mommy who probably keeps crystals under her pillow to attune her aura’s vibration to the celestial frequency emanating from the Galactic Centre so that she can remain in psychic contact with her Pleiadian space angels. “Vaccine hesistancy” will get you branded a kook, in other words, and laughed at for being stupid. Smart people don’t like getting laughed at for being stupid. It is extremely important to them that they be thought of as smart people by other smart people, because being smart is central to their identities.

Lukuun ottamatta mainevaurioita, jotka vaaransivat hetkenkin epäröiminen ennen geeniterapiaseerumin päästämistä verenkiertoon, sillä oli myös ammatillisia seurauksia. Älykkäät ihmiset yleensä työskentelevät ammattijohtajien luokissa. Heille maksetaan hyvin instituutioiden hyväksi tekemästään henkisestä työstä, ja kieltäytymällä mahdollisuudesta he vaaransivat menettää mukavat työpaikkansa. Vaikka heidän työnantajallaan ei olisi rokotusvaltuutusta, heihin kohdistuisi (mahdollisesti) matkustusrajoituksia, jotka – monien heidän tehtäviensä luonteen vuoksi – voivat olla merkittävä ammatillinen este.Quite apart from the reputational damage risked by hesitating for even a moment before letting a gene therapy serum into your bloodstream, there were the professional consequences. Smart people, by and large, tend to work within the professional-managerial classes. They are well-paid for their intellectual labour on behalf of the institutions, and by refusing to get the shot they risked losing their comfortable jobs. Even if their employer did not have a vaccine mandate, they would (potentially) be subject to travel restrictions which – given the nature of many of their positions – could be a significant professional impediment.

Lukuun ottamatta mainevaurioita, jotka vaaransivat hetkenkin epäröiminen ennen geeniterapiaseerumin päästämistä verenkiertoon, sillä oli myös ammatillisia seurauksia. Älykkäät ihmiset yleensä työskentelevät ammattijohtajien luokissa. Heille maksetaan hyvin instituutioiden hyväksi tekemästään henkisestä työstä, ja kieltäytymällä mahdollisuudesta he vaaransivat menettää mukavat työpaikkansa. Vaikka heidän työnantajallaan ei olisi rokotusvaltuutusta, heihin kohdistuisi (mahdollisesti) matkustusrajoituksia, jotka – monien heidän tehtäviensä luonteen vuoksi – voivat olla merkittävä ammatillinen este.Institutional dependence is a significant factor. The lifestyle enabled by their well-remunerated services is for many a gilded cage. A six-figure income sounds like a lot, but when you’ve taken on a mortgage for a million dollar house in a suburb with good private schools for your 1.5 children, you’re on the hook for loans for your hundred thousand dollar post-graduate training and a pair of hundred thousand dollar Teslas, and you’ve grown accustomed to free range organic artisanal farm-to-table everything, there isn’t a lot of wiggle in the household budget, particularly if you want to spend that week in Italy next summer. Lose your position, and you risk losing everything and getting busted down to the trailer park, where you’ll be even worse off than the trailer trash because their meth habits are probably less expensive than your undischargeable student loan. Getting a new position isn’t at all guaranteed, particularly if you lost your old one because you did something gauche like refuse a grandma-saving medical treatment due to those anti-science right wing conspiracy theories you gave credence to. Professional fields tend to be small, word gets around, and the HR ladies talk. A career is not the same thing as a job: it is much harder to get, and much harder to replace.

Institutionaalinen riippuvuus on merkittävä tekijä. Heidän hyvin palkattujen palveluidensa mahdollistama elämäntapa on monelle kullattu häkki. Kuusinumeroiset tulot kuulostaa suurelta, mutta kun olet ottanut asuntolainan miljoonan dollarin taloon esikaupunkialueella, jossa on hyvät yksityiskoulut 1,5 lapsellesi, olet koukussa lainaan sadan tuhannen dollarin postillesi – jatkokoulutus ja pari sadan tuhannen dollarin Teslaa, ja olet tottunut vapaan laiduntamiseen luonnonmukaiseen käsityöläistilalta pöytään kaikkeen, kotitalouden budjetissa ei ole paljon heilutusta, varsinkin jos haluat kuluttaa sen Viikko Italiassa ensi kesänä. Menetät asemasi, ja vaarana on, että menetät kaiken ja joudut perävaunuparkkiin, jossa voit vielä huonommin kuin perävaunun roskakoriin, koska heidän tavat ovat luultavasti halvempia kuin maksamaton opintolainasi. Uuden viran saaminen ei ole ollenkaan taattua, varsinkin jos menetit vanhan, koska teit jotain räikeää, kuten kieltäytyit mummoa säästävästä lääkehoidosta noiden tieteenvastaisten oikeistolaisten salaliittoteorioiden vuoksi, joille annoit uskoa. Ammattialat ovat yleensä pieniä, sana leviää ja HR-naiset puhuvat. Ura ei ole sama asia kuin työ: sitä on paljon vaikeampi saada ja paljon vaikeampi korvata. Ammattialat ovat yleensä pieniä, sana leviää ja HR-naiset puhuvat. Ura ei ole sama asia kuin työ: sitä on paljon vaikeampi saada ja paljon vaikeampi korvata. Ammattialat ovat yleensä pieniä, sana leviää ja HR-naiset puhuvat. Ura ei ole sama asia kuin työ: sitä on paljon vaikeampi saada ja paljon vaikeampi korvata.So, regardless of whatever they privately thought about the mRNA treatments, many of the cognitively gifted would look at the social, professional, and economic ramifications of refusal, and calculate that the best option was simply to sit down and roll up their sleeves. While most of the professionals I know personally were quite enthusiastic about the jabs, I also know several who received them despite private misgivings, precisely because of such considerations.

Niinpä riippumatta siitä, mitä he yksityisesti ajattelivat mRNA-hoidoista, monet kognitiivisesti lahjakkaat katsoivat kieltäytymisen sosiaalisia, ammatillisia ja taloudellisia seurauksia ja laskisivat, että paras vaihtoehto oli yksinkertaisesti istua alas ja kääriä hihat. Vaikka useimmat henkilökohtaisesti tuntemistani ammattilaisista olivat melko innostuneita töistä, tiedän myös useita, jotka saivat ne yksityisistä epäilyistä huolimatta juuri tällaisten näkökohtien takia.But what of those who didn’t go along with it?

Mutta entä ne, jotka eivät suostuneet siihen?On the low end of the intellectual scale, concerns over reputation aren’t as pressing: they have no reputation to guard, because no one really cares if waitresses think the Earth is flat or Uber drivers are convinced 9/11 Was An Inside Job. Concerns over work aren’t as pressing: for those stuck in the gig economy, low-end service jobs, and the like, money is always tighter but the barrier to getting a new job just like the old one is much lower, while on the other hand social services provide an income comparable to what you can make from working such jobs. Concerns over travel aren’t as pressing: assuming they can afford it, they might travel once or twice a year for vacation, but with the exception of long-haul truckers they don’t tend to travel for work. All in all the consequences of rejecting the jab were much lower for this cohort.

Kognitiivisen asteikon yläpäässä, jossa paineet olivat paljon voimakkaampia, piston saamatta jättämisellä ei ollut mitään tekemistä älykkyyden kanssa, vaan kaikella luonteen kanssa. Se merkitsi sitä, että täytyi olla mukava omaksua oppositiivinen asenne sekä ikätovereiden ylivoimaiseen enemmistöön että työnantajaan vaarantaen paitsi työnsä myös uransa. Se merkitsi sitä, että piti punnita vaakalaudalla kaikkea, minkä eteen oli työskennellyt, vastoin sisäistä tunnetta, että jokin haisi ei-rokotteesta, ja olla valmis luottamaan paitsi omaan sisustaan, myös luottamaan siihen niin pitkälle, että hän oli valmis heitä pois elinikäinen koulutus, koulutus ja ammatillinen menestys. No, se ei tietenkään ollut On the upper end of the cognitive scale, where the pressures were far more intense, refusal to get the jab had nothing to do with intelligence, and everything to do with character. It meant that one had to be comfortable adopting an oppositional stance towards both the overwhelming majority of one’s peers and one’s employer, risking not just one’s job, but one’s career. It meant that one had to weigh in the balance everything one had worked for, against one’s gut feeling that something smelled off about the not-vaccine, and be willing not just to trust one’s gut but to trust it so far that one was willing to throw away a lifetime of training, education, and professional success. Now, sure, it wasn’t kokonaanwholly intuitiivinen kutsu: siellä oli ja on kokonainen avoimen lähdekoodin analyytikoiden ja riippumattomien tiedotusvälineiden ekosysteemi, jotka suorittivat kriittisiä tutkimuksia mRNA-kuvien turvallisuusprofiilista ja lääketieteellisestä tehokkuudesta… mutta monet näistä ovat anoneja, ja tämä yhteisö oli huomattavasti enemmän kuin lääketieteen ammattien ylivoimainen yksimielisyys siitä, että laukaukset olivat hyvä idea, ja sitä tukee yhteiskunnan ylivoimainen yksimielisyys siitä, että lääketieteen laitos oli pohjimmiltaan luotettava. Ketä aiot uskoa, John Hopkinsia ja CDC:tä vai jotain skitsoja, jotka kirjoittavat twiittejä?an intuitive call: there was, and is, an entire ecosystem of open source analysts and independent media who were performing critical examinations of the safety profile and medical efficacy of the mRNA shots … but many of these are anons, and that community was vastly outnumbered by the overwhelming consensus of the medical profession that the shots were a good idea, backed up by the overwhelming consensus of society that the medical establishment was essentially trustworthy. Who you gonna believe, John Hopkins and the CDC or some schizo writing Tweet threads?

Kognitiivisen asteikon yläpäässä, jossa paineet olivat paljon voimakkaampia, piston saamatta jättämisellä ei ollut mitään tekemistä älykkyyden kanssa, vaan kaikella luonteen kanssa. Se merkitsi sitä, että täytyi olla mukava omaksua oppositiivinen asenne sekä ikätovereiden ylivoimaiseen enemmistöön että työnantajaan vaarantaen paitsi työnsä myös uransa. Se merkitsi sitä, että piti punnita vaakalaudalla kaikkea, minkä eteen oli työskennellyt, vastoin sisäistä tunnetta, että jokin haisi ei-rokotteesta, ja olla valmis luottamaan paitsi omaan sisustaan, myös luottamaan siihen niin pitkälle, että hän oli valmis heitä pois elinikäinen koulutus, koulutus ja ammatillinen menestys. No, se ei tietenkään ollut It would be fascinating to see a study of vaccine uptake sorted not just by cognitive ability, but by personality traits such as the five-factor OCEAN model. My guess would be high Openness, low Conscientiousness, low Agreeability, and low Neuroticism would be stronger predictors of refusal than IQ (Extroversion, I suspect, would be neutral). The study that motivated this post kokonaandidintuitiivinen kutsu: siellä oli ja on kokonainen avoimen lähdekoodin analyytikoiden ja riippumattomien tiedotusvälineiden ekosysteemi, jotka suorittivat kriittisiä tutkimuksia mRNA-kuvien turvallisuusprofiilista ja lääketieteellisestä tehokkuudesta… mutta monet näistä ovat anoneja, ja tämä yhteisö oli huomattavasti enemmän kuin lääketieteen ammattien ylivoimainen yksimielisyys siitä, että laukaukset olivat hyvä idea, ja sitä tukee yhteiskunnan ylivoimainen yksimielisyys siitä, että lääketieteen laitos oli pohjimmiltaan luotettava. Ketä aiot uskoa, John Hopkinsia ja CDC:tä vai jotain skitsoja, jotka kirjoittavat twiittejä? look at personality, but it wasn’t the OCEAN model, and the exact method used to evaluate ‘personality’ by the Swedish military isn’t exactly clear. According to the paper, the ‘personality’ variable they examined bundled together ‘high emotional stability, persistence, sociality, willingness to assume responsibility, and ability to take initiative’. ‘Sociality’, to me, sounds a lot like agreeableness, although it could also measure extroversion, while ‘persistence’ could map to conscientiousness, as could ‘willingness to assume responsibility’. Interestingly, the study notes that controlling for personality reduces the correlation of vaxx uptake with cognitive ability by a significant amount, with education also playing a considerable role.

Erityisesti juuri niiden ominaisuuksien vastakkaiset päät, joita akateemisissa instituutioissamme valitaan voimakkaasti, luultavasti intensiivisemmin kuin älyn kannalta: alhainen avoimuus, korkea tunnollisuus, korkea hyväksyvyys ja korkea neuroottisuus ovat kaikki erittäin suositeltavia. Tuolla ominaisuuksien yhdistelmällä on taipumus tuottaa intellektuaalista yhteisöä, joka arvostaa yhdenmukaisuutta paljon enemmän kuin totuutta. Kun suurin osa maailman älykkäistä ihmisistä on kasvatettu järjestelmään, joka asettaa tottelevaisuuden etusijalle totuuden edelle, älykäs murto-osa ei ehkä ole hyvä opas todella älykkääseen käyttäytymiseen. Itse asiassa se voi olla juuri päinvastoin.Notably, it is precisely the opposite ends of those traits which are strongly selected for in our academic institutions, probably more intensely than they select for intellect: low Openness, high Conscientiousness, high Agreeability, and high Neuroticism are all strongly preferred. That combination of traits tends to produce an intellectual community that values conformity far more than it values truth. When the majority of the world’s intelligent people are acculturated into a system that prioritizes obedience over veracity, looking at what the smart fraction do might not be a great guide to actually smart behaviour. In fact, it may be the precise opposite.

Olen ollut melko hiljaa viime viikkoina, ja haluan kiittää kaikkia kärsivällisyydestä, erityisesti pitkään kärsineitä maksavia tilaajiani, jotka luultavasti istuvat siellä ja ihmettelevät, mistä ihmeestä he antavat tälle kaverille rahaa, jos hän ei aio kirjoittaa mitään. Olisi mukavaa, jos minulla olisi hyvä tekosyy, kuten “olen ollut sairas”, mutta rehellisesti sanottuna se on vain ollut kirjoittajan este. Olen työskennellyt useita pitkiä esseitä, joiden parissa olen työskennellyt, aiheista UAP:ista kysymykseen Mitä on tehtävä johtamistilasta, mutta ei mitään, mikä tuntuu olevan valmis julkaistavaksi. En halua pommittaa postilaatikkoasi heikkolaatuisilla, puoliksi kirjoitetuilla esseillä. Olen kuitenkin tuntenut hieman syyllisyyttä hitaasta tuloksestani viimeisen parin kuukauden aikana, varsinkin kun muutamat teistä ovat ottaneet yhteyttä minuun.

Lähde: Substack