23.5.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

“Varma uhraus”: Madonnan ensimmäinen elokuva, joka päättyy saatanalliseen rituaaliuhriin

6 min read
“Varma uhraus”: Madonnan ensimmäinen elokuva, joka päättyy saatanalliseen rituaaliuhriin

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/pdxe

Ensimmäinen elokuva, jossa Madonna esiintyi, kuvaa hänen hahmoaan seksiorjana, jota pahoinpidellään toistuvasti. Lisäksi elokuva päättyy saatanalliseen rituaaliuhriin, jonka jotkut uskovat olevan todellinen, mikä tekee “A Certain Sacrifice” -elokuvasta todellisen nuuskaelokuvan. Tässä on katsaus tähän häiritsevään palaan elokuvahistoriaa.

leadcertainsacrifice2 "A Certain Sacrifice": Madonnan ensimmäinen elokuva, joka päättyy saatanalliseen rituaaliuhriin

Vähintään, mitä voidaan sanoa, on, että A Certain Sacrificen katsominen kokonaisuudessaan vaatii katsojalta “tietyn uhrauksen”. Vaikka elokuvan kesto on alle tunti, tämän katsominen on tuskallista ja huimaa koettelemus, joka näyttää kestävän ikuisuuden. Super 8:lla kuvatun elokuvan kameratyö on usein epävakaa ja epätarkka, kun taas ääni on aivan kauhea. Lyhyesti sanottuna se on tyypillinen esimerkki 1980-luvun sissielokuvien tekemisestä.

Huolimatta siitä, että A Certain Sacrifice on kaiken kaikkiaan huono elokuva, siinä on yksi asia: siinä on näyttelijä, josta tulee vain muutamaa vuotta myöhemmin yksi planeetan suurimmista tähdistä: Madonna. Tästä syystä (ja pelkästään tästä syystä) A Certain Sacrifice myi hyvän määrän kopioita, kun se julkaistiin vuonna 1985. Siitä lähtien se on saavuttanut kulttistatuksen Madonna-fanien keskuudessa ja siitä tuli erittäin keräilykohde (se on katsottavissa YouTubessa ) .

sacrifice2 "A Certain Sacrifice": Madonnan ensimmäinen elokuva, joka päättyy saatanalliseen rituaaliuhriin

Käsittämättömän nauhan kansi.

Yllä olevassa kannessa lukee “elokuva, jonka hän yritti kieltää”. Tämä johtuu siitä, että Madonna yritti estää elokuvan levityksen tarjoamalla 5000 dollaria sen oikeuksien ostamiseen. Se ei toiminut.

Joidenkin elämäkertojen mukaan Madonna vihasi elokuvaa ja tapaa, jolla siitä tuli. Mutta on muitakin syitä, jotka voivat selittää, että hän ei halua maailman näkevän sitä: Se on melko raaka heijastus “taidemaailman” ja viihdeteollisuuden oudosta ja kieroutuneesta ajattelutavasta, jonka hän myöhemmin täysin omaksui. Lisäksi jotkut jopa spekuloivat, että A Certain Sacrifice on itse asiassa nuuskafilmi, joka sisältää todellisen uhrin.

Yksi asia on varma, tämä elokuva on täydellinen “aloite” taiteilijalle, josta tulee joitakin vuosia myöhemmin musiikkiteollisuuden suurpappitar. Tässä on katsaus tähän asiaan.

Seksiorja

sacrifice2 1 "A Certain Sacrifice": Madonnan ensimmäinen elokuva, joka päättyy saatanalliseen rituaaliuhriin

Elokuva alkaa esittelemällä kaksi (erittäin epämiellyttävää) päähenkilöä.

Madonnan hahmon nimi on Bruna ja häntä kuvataan “erittäin pahaksi tytöksi”. Miespuolinen päähenkilö (jota näyttelee elokuvan toinen käsikirjoittaja Jeremy Pattnosh) on kotoisin lähiöistä, eikä hänen sanotaan olevan “sopiva alkuperäiseen ympäristöönsä, kristilliseen uskoonsa”.

Hänet tunnetaan kaduilla nimellä Dashiell – nimi, joka saattaisi olla saanut inspiraationsa Dashiell Hammettista, kirjailijasta, jonka edustajainhuoneen epäamerikkalainen toimintakomitea valitsi mustalle listalle vuonna 1953 marxilaisten näkemyksiensä vuoksi. Tätä yhteyttä vahvistaa se tosiasia, että elokuvan tärkeimmät “pahat miehet” ovat liikemielisiä konservatiivisia miehiä, joita kuvataan rasisteina ja korruptoituneina.

Joten Dashiell jättää esikaupungin ja menee New Yorkiin, missä hän tapaa Brunan oudoimmalla mahdollisella tavalla.

sacrifice4 "A Certain Sacrifice": Madonnan ensimmäinen elokuva, joka päättyy saatanalliseen rituaaliuhriin

Bruna tanssii Washington Square Parkissa vain vihjailevasti suihkulähteen alla… kuten tavalliset ihmiset tekevät. Hauska fakta: Taustalla on joukko ihmisiä, jotka katsovat häntä, eivätkä he selvästikään ole ekstroja – vain satunnaisia ​​NY-ihmisiä, jotka ihmettelevät mitä tapahtuu.

Kun hän tanssii, Dashiell ilmestyy ja osoittaa aseella häntä kohti. Sitten hän iskee hänet aggressiivisesti maahan ja suutelee häntä. Kuten pian näemme, Brunalla on selkeitä Beta Sex Kitten -taipumuksia, koska hän näyttää jatkuvasti “lämpöiseltä”, mutta myös jatkuvasti pahoinpideltynä.

sacrifice5 "A Certain Sacrifice": Madonnan ensimmäinen elokuva, joka päättyy saatanalliseen rituaaliuhriin

Tanssittuaan ärsyttävästi muutaman pitkän minuutin (kuten hämmentyneet NY-ihmiset katsovat taustalla), kaksikko suutelee ja “rakastuu”.

Tämä uusi voimapari kohtaa suuren ongelman: Brunan on ilmoitettava “rakastajaperheelleen”, että hän eroaa heistä.

sacrifice9 "A Certain Sacrifice": Madonnan ensimmäinen elokuva, joka päättyy saatanalliseen rituaaliuhriin

Brunan ”rakastajaperhe” koostuu miehestä, naisesta ja transsukupuolisesta naisesta.

On selvää, että Bruna ei ole tyypillisessä suhteessa. Hän kuvailee sitä heidän olevan “toistensa orjia”.

sacrifice8 "A Certain Sacrifice": Madonnan ensimmäinen elokuva, joka päättyy saatanalliseen rituaaliuhriin

Bruna on pukeutunut kirkkaan punaiseen – uhrauksen väriin – seisoessaan “perheensä” edessä.

Kun Bruna käskee perhettä lopettamaan mustasukkaisuuden, nämä kolme tarttuvat häneen ja heittävät hänet maahan. Siitä seuraava kohtaus voidaan kuvata vain “koreografoiduksi raiskaukseksi”.

sacrifice10 "A Certain Sacrifice": Madonnan ensimmäinen elokuva, joka päättyy saatanalliseen rituaaliuhriin

Brunan “rakastajat” riisuvat hänet väkisin, kun veitsi osoittaa hänen kasvojaan ja jättiläiskärry roikkuu hänen päänsä päällä.

Näyttää siltä, ​​​​että suuri osa elokuvasta on omistettu Brunan (ja Madonnan) alistamiselle sarjalle pelottavia tai suorastaan ​​traumaa aiheuttavia tilanteita.

sacrifice12 "A Certain Sacrifice": Madonnan ensimmäinen elokuva, joka päättyy saatanalliseen rituaaliuhriin

Seuraavassa kohtauksessa Dashiell laulaa kuin psykopaatti “huutavasta demonien rakastajasta”, kun taas Bruna näyttää huolestuneelta ja pelokkaalta. En tiedä miksi tämä kohtaus on olemassa, paitsi Madonnan alistaminen jollekin hulluudelle.

Asiat pahenevat pian Brunalla.

Uhraus

sacrifice7 "A Certain Sacrifice": Madonnan ensimmäinen elokuva, joka päättyy saatanalliseen rituaaliuhriin

Dashiell tapaa Raymond Hallin, miehen, josta tulee lopulta rituaaliuhri. Huomaa, että hänellä on yllään punainen.

Raymond Hall on kotoisin New Yorkin osavaltiosta ja kertoo Dashiellille, että hän on järkyttynyt kaupungissa tapahtuneesta rikollisuudesta. Hall sanoo, että hän on rautakaupan omistaja ja taisteli Koreassa ja Vietnamissa. Sitten hän kysyy Dashiellilta, missä hän voisi pukeutua. Dashiellin vastaus: “Hävi”.

Mutta Raymond Hall ei ” eksynyt”. Myöhemmässä kohtauksessa hän istuu samassa ruokalassa kuin Dashiell ja Bruna. Sitten asiat muuttuvat rumaksi.

sacrifice13 "A Certain Sacrifice": Madonnan ensimmäinen elokuva, joka päättyy saatanalliseen rituaaliuhriin

Hall seuraa Brunaa ruokailijan kylpyhuoneeseen ja raiskaa hänet.

Kyllä, tämä on kolmas kerta, kun Brunaa pahoinpidellään tässä lyhytelokuvassa. Outo tosiasia: Ohjaaja Stephen Lewicki otti Hallia esittäneen näyttelijän sivuun ja käski häntä repimään Madonnan puseron pois kohtauksen aikana. Madonna ei ollut tietoinen tästä tosiasiasta, ja kohtauksessa hän näyttää aidosti järkyttyneeltä. Tämän kohtauksen jälkeen Bruna itkee ja tuskaisee ruokalassa, kun rinta työntyy esiin hänen revitystä paidasta. Kun tietää, mitä aiemmin tapahtui, kohtauksesta tulee vieläkin järkyttävämpi.

Tämän kauheuden jälkeen Dashiell kostaa Hallille: Hän sieppaa hänet ja vie hänet teatteriin, jossa hänestä tulee saatanallisen rituaaliuhrauksen “tähti”.

sacrifice14 "A Certain Sacrifice": Madonnan ensimmäinen elokuva, joka päättyy saatanalliseen rituaaliuhriin

Hall on sidottu ja suutin kiinni, kun Dashiell laulaa “Raymond Hall must die today”. Naislaulajien kuoro osoittaa ja nauraa hänelle noitamaisella tavalla.

sacrifice15 "A Certain Sacrifice": Madonnan ensimmäinen elokuva, joka päättyy saatanalliseen rituaaliuhriin

Jossain vaiheessa Hallia näyttelevä näyttelijä näyttää aidosti järkyttyneeltä. Hän saa myös karkeaksi pari kertaa, kun hän selvästi suuttelee “Ai, tule” lavalla oleville ihmisille.

Täällä asiat muuttuvat hyvin oudoksi: Huhutaan, että tämä kohtaus on todellinen uhraus. Tämän Reddit-ketjun mukaan Satanic Ritualin hyväksikäytöstä selvinnyt Fiona Barnett väitti, että A Certain Sacrifice on itse asiassa nuuskaelokuva. Jotkut nettitutkijat jopa etsivät Hallia näyttelevää näyttelijää (hänen oikea nimensä on Charles Kurtz) eivätkä löytäneet hänestä mitään tietoa, mikä sai heidät uskomaan, että hän olisi todellakin voinut kuolla tätä elokuvaa tehdessä.

Vaikka näitä huhuja on vaikea todistaa (etenkin huonon videolaadun vuoksi), tästä kohtauksesta tulee ehdottomasti pimeää energiaa.

sacrifice16 "A Certain Sacrifice": Madonnan ensimmäinen elokuva, joka päättyy saatanalliseen rituaaliuhriin

Uhrattuaan Hallin Dashiell täyttää suuren “maljan” verellään ja sivelee sitä hänen kasvoilleen.

sacrifice17 "A Certain Sacrifice": Madonnan ensimmäinen elokuva, joka päättyy saatanalliseen rituaaliuhriin

Hän kastelee myös muita ihmisiä verellä.

Sitten kun Bruna makaa sängyssä, Dashiell ilmestyy verikuppinsa kanssa.

sacrifice18 "A Certain Sacrifice": Madonnan ensimmäinen elokuva, joka päättyy saatanalliseen rituaaliuhriin

Dashiell “siunaa” Brunaa verellä. Sitten hän peittää naisen vartalon sillä ja he alkavat suudella… verta kasvoillaan.

Elokuvan lopussa kertoja sanoo, että Bruna ja Dashiell elävät onnellisina loppuun asti. Hän lisää myös:

“Kaikki on sekaisin. Paha on hyvää, musta on valkoista, rakkaus on vihaa.”

Hän on oikeassa.

Tiivistettynä

Vaikka A Certain Sacrifice on objektiivisesti katsottuna kauhea elokuva, se on varsin mielenkiintoinen “historiallisesta” näkökulmasta. Alle tunnissa elokuva onnistuu saattamaan näyttöön useita modernin popkulttuurin pakkomielteitä, kuten saatanallisia rituaaleja, veriuhreja, seksuaalista orjuutta ja erittäin huonoa musiikkia. Toisin sanoen se heijastaa melko tarkasti viihdemaailman ajattelutapaa – järjestelmää, jossa Madonnasta tuli tärkeä hahmo. Itse asiassa tämän elokuvan kuvaamisen jälkeen Madonna tunnetaan siitä, että hän yhdistää järkyttävän seksuaalisuuden (silloin) ja näennäissaatanisen kuvamateriaalin – jotka kaikki on kuvattu A Certain Sacrifice -elokuvassa .

Mutta siinä elokuvassa oli selvästi jotain, mitä Madonna ei halunnut ihmisten näkevän. Koko elokuvan ajan Madonnan hahmo on pohjimmiltaan Sex Kitten orja, jota pahoinpidellään ja nöyryytetään useaan otteeseen. Voidaan sanoa, että se oli tarkoituksella kirjoitettu Maddonnan saattamiseksi elämään näitä asioita. Sitten elokuva päättyy saatanalliseen “siunaukseen”, jossa käytetään rituaaliuhrin verta.

Madonna oli tavallaan elokuvan todellinen “uhri” (hän ​​oli pukeutunut punaiseen muutaman kerran). Lisäksi A Certain Sacrifice voidaan nähdä jopa hänen “initiationa” viihdemaailmaan ja sen kieroutuneisiin tavoihin.

Nykyään Madonna on musiikkiteollisuuden suurpappitar. Ja tämä arvovalta vaatii varmasti… tietyn uhrauksen.