19.5.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Suunnitellun rikkinäinen: Miksi eliitti haluaa, että kaikella ja kaikilla on viimeinen voimassaolopäivä?

5 min read
Suunnitellun rikkinäinen: Miksi eliitti haluaa, että kaikella ja kaikilla on viimeinen voimassaolopäivä?

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/toz2

Onko huonolaatuisten tuotteiden, palvelujen ja lahjakkuuksien lisääntyminen osa New Normalin luovaa tuhoamisprosessia, joka johtaa yleiseen valvontaan?

“He eivät tee niistä enää sellaisia ​​kuin ennen” on ikivanha itku, joka on kaikunut kautta aikojen eri muodoissa. Se koskee sekä ihmisiä että heidän aineellisia tuotoksiaan. Kreikkalainen filosofi Sokrates sanoi aikansa nuorista ( noin 470 eKr.): “Lapset; heillä on huonot tavat, halveksuntaa auktoriteettia; he osoittavat epäkunnioitusta vanhimpia kohtaan ja rakastavat keskustelua harjoituksen sijaan. He eivät enää nouse, kun vanhimmat tulevat huoneeseen, he ovat ristiriidassa vanhempiensa kanssa ja tyrannisoivat opettajiaan. Lapset ovat nyt tyranneita.”

Nuorten absolutisteista voi todellakin tulla piikkejä yhteiskunnan lihassa. Ajatteletko nuoren skandinaavisen “ympäristönsuojelijan” rutiiniteatteria , jonka tehtävänä on pelastaa ihmiskunta? Hobbing johtajien kanssa, jotka käyvät ” ympäristöystävällisiä ” sotia, näyttää olevan osa tuota pelastusprosessia.

Profeetta Jesaja , joka edelsi Sokratesta kolmella vuosisadalla, tiivisti tämän järjettömyyden erittäin hyvin (Jes. 3:12): Minun kansani – lapset ovat heidän sortajiaan, ja naiset hallitsevat heitä. Oi kansani, oppaasi johtavat teitä harhaan, ja he ovat niellyt polkujesi kulkua.” (Huomaa: vain hullussa nuorisomaailmassa miehet, jotka väittävät olevansa toisin määrätyissä kylpyhuoneissa, voivat loukata naisia ​​ja tyttöjä!)

Elämmekö siis aikakautta, jolloin ihmiskuntaa johdetaan traagista “polkuaan” pitkin? Miten taloudellisten, ympäristöllisten, geopoliittisten, yhteiskunnallisten ja teknologisten olosuhteidemme mediaanit voivat? Voidaan väittää, että huonovointisuus on systeemistä ja globaalia. Etenkin teknologiaa mitataan yleisesti tuotteiden laadulla, mutta ne aiheuttavat nyt päivittäin tsunamin ikäviä arvioita ja valituksia . Kotitaloustuotteet ja suositut vempaimet ovat päivä päivältä hauraampia ja vähemmän kestäviä huolimatta niiden “energiatehokkuudesta” ja “ympäristöystävällisestä” postimerkistä.

Aivan kuten X-, Y- ja Z-sukupolvien valmistetut stipendit , enemmän rahaa näyttää käytettävän PR-ilmiöihin kuin laadunvalvontaan. Itse asiassa tuotteen regressio oli osa suunnitelmaa, jonka amerikkalainen kiinteistönvälittäjä Bernard London esitti ensimmäisen kerran vuonna 1932. Lehdessä nimeltä Ending the Depression Through Planned Obsolescence , Lontoo aloitti yritysmyönteisen pelinsä vertailemalla pahamaineista Thomas Malthusia, joka vuonna 1798 ennusti tulevan Hobsonin valinnan väestönkasvun ja elintarviketuotannon välillä .

Lontoon lehti julkaistiin suuren laman huipulla, kun suurin osa kuluttajista oli menettänyt ostovoimansa. Tämän seurauksena kulutustavaroiden säilyvyysaikoja pidennettiin kekseliäin keinoin. Lontoo kuitenkin piti sitä pääasiallisena esteenä edistymiselle.

London valitti melko mutkikkaassa traktaatissaan, että “ihmiset kaikkialla eivät nykyään noudata vanhentumislakia… He käyttävät vanhoja autojaan, vanhoja renkaitaan, vanhoja radioitaan ja vanhoja vaatteitaan paljon pidempään kuin tilastotieteilijät olivat aiempien kokemusten perusteella odottaneet. .” Laadukkaat ylijäämätuotteet, mukaan lukien puskuriruokavarastot aitoissa, tekivät “uudesta tuotannosta epämiellyttävän ja kannattamattoman”. Hän jätti mainitsematta, että 1930-luvun väestön nousu olisi ratkaissut tämän epätasapainon, ellei Wall Streetin karanneen ahneuden aiheuttama massaköyhtyminen. Milloin kestävien tuotteiden tuotannosta tuli sosioekonominen ongelma?

Näemme tämän synkän logiikan toistuvan lähes vuosisataa myöhemmin eri tekosyillä. Esimerkiksi Euroopan unioni ja Britannia ovat luvanneet kieltää uudet diesel- ja bensiiniautot vuodesta 2035 alkaen. Tämä ilmastoon liittyvä politiikka on johtanut myös järjettömiin kampanjoihin karjaa ja kasvillisuutta vastaan .

Lontoon ratkaisut näyttävät myös ennakoivan suurta palautumista : “Haluaisin, että hallitus antaisi elämän kengille, kodeille ja koneille, kaikille valmistus-, kaivos- ja maataloustuotteille, kun ne luodaan ensimmäisen kerran, ja ne myydään ja käytetty niiden olemassaoloaikana, jonka kuluttaja varmasti tietää. Kun varattu aika oli kulunut umpeen, nämä asiat olisivat laillisesti “kuollut” ja asianmukaisesti nimetty valtion virasto valvoisivat niitä ja tuhoutuisivat, jos työttömyys on laajalle levinnyt. Tehtailta ja toreilta tulviisi jatkuvasti uusia tuotteita vanhentuneiden tilalle, ja teollisuuden pyörät pysyisivät käynnissä ja työllisyys laillistettaisiin ja taattaisiin massoille.”

Se pahenee. Lontoo kehotti, että “edistystä hidastavilta ihmisiltä pitäisi periä veroja”. Maailman on siis rangaistava ihmisiä, jotka säästävät resursseja yritysten vuoksi, jotka tuottavat teollisessa mittakaavassa kertakäyttöistä roskaa ja rasittavat samalla luonnollista ympäristöämme. Ja miten verotetaan ihmisiä vaatteista ja kengistä, joissa on virallisesti määrätty viimeinen käyttöpäivä? Upotetaanko elektronisia mikroantureita tulevaisuuden tuotteisiin? Samoin, merkitäänkö ihmiset samanlaisilla antureilla, jotta varmistetaan kuluttajien noudattaminen ja yritysten kannattavuus?

Tällainen universaalisti panoptinen järjestelmä ei ole enää kaukaa haettu mahdollisuus. Kenyan Postin mukaan Bill and Melinda Gates Foundation (BMGF) on juuri solminut sopimuksen Kenian hallituksen kanssa kolmannen sukupolven Digital Identification Document (ID) -järjestelmän käyttöönotosta, nimeltään Maisha Namba. Henkilöllisyystodistus annetaan “jokaiselle kenialaiselle syntymän yhteydessä, ja sitä käytetään syntymästä kuolemaan”. Jos tämän sopimuksen yksityiskohdat vaikuttavat niukalliselta, se johtuu siitä, että “useimmat sitoumukset” Bill Gatesin ja Kenian hallituksen välillä on “verhottu salassa”, kuten Post huomautti . Avoin kysymys on , kuinka tämä vastaa BMGF:n vuosikymmeniä jatkunutta sitoutumista kansainväliseen avun läpinäkyvyysaloitteeseen (IATI).

Mutta se pahenee. Bill Gates ja YK:n kehitysohjelma (UNDP) ovat ilmoittaneet suunnitelmistaan ​​ottaa ” digitaaliset tunnisteet ” maailmanlaajuisesti käyttöön vuoteen 2030 mennessä, ja ne ovat pakollisia ihmisille, jotka haluavat osallistua yhteiskuntaan, sanoo Reclaim the Net, joka puolustaa sananvapautta ja yksilönvapautta verkossa. Puhu Pedon merkin paljastumisesta! Tämä on Maailman talousfoorumin (WEF) ” uusi normaali “; sellainen, joka tehokkaasti suunnittelee ja määrittää “polkujesi kulkureitin”, kuten Jesaja on ennustanut.

Lisäksi WEF:n mantra “et omista mitään ja ole onnellinen” vuoteen 2030 mennessä on vain kuuden vuoden päässä. Mitään konkreettista ei kuitenkaan ole ilmennyt Davosin utopistisesta tekoälystä, neljännestä teollisesta vallankumouksesta, suurdatasta, uudelleenkoulutuksesta ja osaamisen lisäämisestä sekä erilaisista vastaavista muotisanoista. Missä ovat tämän muuttavan globaalin muutoksen rakennuspalikat? Lukuun ottamatta redukcionistisia tunnuslauseita ja selkeästi ihmisvastaisia ​​lausuntoja, vuoden 2030 jälkeisen globaalin konstruktion ensimmäisiä telineitä olisi vaikea havaita.

Mutta kuten Lontoo, joka vältti sormimasta Wall Streetiä sukupolvensa monien epäonnistumisten vuoksi – jotka väistämättä johtivat toiseen maailmansotaan ja satoihin miljooniin kuolleisiin – valitsematon globaali teknokratiamme syyttää nykyisiä planeettamme epäonnistumisia kaikkia paitsi itseään. Ja he voivat päästä eroon näistä huijauksista, kun ihmisistä on tulossa yhtä hauraita ja yhtä vanhentuneita kuin heidän kuluttamansa tuotteet.

Julkaistu alun perin RT.comissa

Tohtori Mathew Maavak  tutkii järjestelmätiedettä, globaaleja riskejä, geopolitiikkaa, strategista ennakointia, hallintoa ja tekoälyä. Seuraa häntä X @MathewMaavakissa tai lue hänen uusimmat artikkelinsa osoitteessa  drmathewmaavak.substack.com