22.5.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Ovatko maskitetut massat hypnoosin alla?

3 min read
Ovatko maskitetut massat hypnoosin alla?

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/ksf6

Mikä aiheutti yleisön ylireagoinnin covidiin? Monet ovat viitanneet “massahysteriaan” selityksenä. Silti on edelleen vaikea selittää ilmeistä innokkuutta, jolla niin monet ihmiset omaksuvat kaikki turhat toimenpiteet (naamarit, etäisyyden pitäminen, sovellukset jne.) nollan todisteiden perusteella, kirjoittaa James Phillips .

No, haluaisin pyytää lisäharkintaa. Se on massahypnoosia. Tämän tueksi haluan palata 1970-luvun lopulle, jolloin työskentelin valokuvaajana lomaleirillä.

Joka viikko oli 40 minuutin esitys hypnotisoijalta. Kaava oli johdonmukainen: hypnotisoija esitteli itsensä ja antoi pikaisia ​​vakuutuksia. Sitten hän aloitti tekonsa ja viiden minuutin sisällä lavalla oli ainakin kymmenen vapaaehtoista. He olivat ilmeisesti täysin hänen loitsunsa alaisia. Heitä pyydettiin tekemään mitä naurettavimmat asiat lavalla. Joskus, kun heidät oli lähetetty takaisin yleisölle, he hyppäsivät ylös ja alkoivat huutaa hölynpölyä kuultuaan laukaisevan sanan. Se toimi joka viikko ja tarjosi mahtavaa viihdettä.

Jos näet tämän viikon ajan, sinulla olisi houkutus sanoa, että “vapaaehtoiset” on istutettu. Mutta ei viikosta toiseen eri ihmisten kanssa joka kerta. Joten miten hän teki tämän? Hän näytti saavan ihmiset keskittymään itseensä kovalla, jokseenkin pelottavalla äänellä ja vaihtamaan nopeasti paljon pehmeämpään (rahoittavampaan) ääneen. En väitä tietäväni kaikkia yksityiskohtia, mutta hän painoi vapaaehtoisia ja tarjosi sitten jonkinlaista helpotusta. Nämä ihmiset olivat alitajuisesti tehneet sopimuksen ja siirtyneet transsiin.

Kuinka tämä tapahtui? Tutkimukseni osoittaa, että muutaman ehdon on täytyttävä.

M1Psychology.com -sivustolla todetaan, että “biologinen kyky kokea transsi näyttää olevan jossain määrin kaikilla ihmisillä”. Siinä kuitenkin sanotaan, että todennäköisyys, että henkilö kokee transsia, “perustuu ihmisen luonnollisten kykyjen ja sen sosiaalisen kontekstin väliseen vuorovaikutukseen, jossa transsi saattaa esiintyä”. Kolme tärkeintä tekijää ovat:

Dissosiaatio: tämä tarkoittaa, että henkilö lakkaa katsomasta kriittisesti ympärillään tapahtuvaa ja siirtää huomionsa sisäänpäin;

Absorptio: kyky osallistua täysimääräisesti johonkin toimintaan niin, että tietoisuus ulkoisesta todellisuudesta vähenee;

Suggestibiliteetti: joka näyttää olevan synnynnäistä ja jossain määrin biologista yksilöissä. On hyvin todennäköistä, että ehdottavuus muodostaa perustan sosiaaliselle toimintamme.

Marc Marshall, amerikkalainen hypnotisoija ja motivoiva puhuja, lisää, että ” transsihypnoosin tila saavutetaan joko keskushermoston ylikuormituksella tai hermoston väsymyksellä. ”

Kun tämä kaikki otetaan huomioon, en usko, että on liian kaukaa haettua olettaa, että suuri osa Britannian väestöstä olisi jossain määrin hypnotisoitu. Valtion kontrolloimat tiedotusvälineet olivat painostaneet heitä valtavasti, mutta “pelastus” tuli hallituksen “ehdotuksessa” mitä tehdä. Dissosiaatio ja imeytyminen tapahtuivat hyvin nopeasti, koska arjen rutiini häiritsi lukituksen vuoksi. Jotkut olivat silloin alttiimpia ehdotukselle kuin toiset. Tämä määrittäisi heidän henkilökohtaisen käyttäytymisensä (sisätiloissa pysyminen, naamioiden käyttö, sosiaalinen etäisyys, naapureiden nipistäminen jne.)

Oliko tämä tarkoitus? Mahdollisesti ei. Kirjassaan A State of Fear Laura Dodsworth kertoi tapanneensa hallituksen asiantuntijoita, jotka olivat hämmästyneitä heidän painostuksensa tehokkuudesta, ja jotkut jopa pahoittelivat, kuinka pitkälle he olivat menneet. Käyttäytymisen muuttaminen oli melkein liian helppoa.

Voiko se tapahtua uudelleen? No, kuten näin onnellisempina aikoina, se tapahtui joka viikko epäonnistumatta lomaleirillä.