22.5.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Viha on energiaa

6 min read
Viha on energiaa

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/truu

Vuonna 2015, jolloin hulluus ei ollut vielä avoimesti julistettu politiikka, punk-ikoni John Lydon (Johnny Rotten) julkaisi läpitunkevan elämäkerran nimeltä “Anger Is An Energy”. Se oli itse asiassa hänen toinen elämäkerta, mutta huomattavasti tärkeämpi kuin ensimmäinen. Molemmat kirjat ja elämä, johon ne viittaavat, kertovat kapinasta, siitä vaikeasta henkilöstä, joka menee väkijoukkoja vastaan, kirjoittaa Daniel Jupp .

Viha on energia, joka ei salli mukavan keski- ja yläluokan valheiden jatkumista. Se ei hyväksy sitä, että sorretut ja sortajat pysyvät ikuisesti kiinnittyneinä yksinkertaisiin synnynnäisiin ominaisuuksiin. Se ei anna sinulle helppoa vastausta, joka sopii siististi keskimääräisen Guardian-lukijan ennakkoluuloihin. Pikemminkin se antaa sinulle paljon laajemman käsityksen itse kapinasta, kapinallisen asenteen ikuisesta vetovoimasta, mutta myös siitä, onko tämä asenne todellinen, perusteltu vai arvokas.

Kapina ei ole aina hyvä tai aina huono, ja osapuolet voivat vaihdella riippuen siitä, kuka todella tekee väärin. Lydon ymmärsi tämän tavalla, jota useimmat näyttelijät ja muusikot eivät ole koskaan ymmärtäneet, ja tavalla, jota poppsykologian, marxilaisen retoriikan, yritysten tekopyhyyden, eliitin taipumisen ja hippien rappeutumisen outo paskiainen hybridi, joka on modernia valtavirran “progressivismia”, ei koskaan ymmärrä. .

Tässä Lydon puhuu modernista maailmasta ja osoittaa sen muutoksen tunteen, jota hemmotellulla menestyneiden viihdyttäjien luokalla ei yleensä koskaan ole:

“En koskaan uskonut näkeväni päivää, jolloin oikeistosta tulee siistejä ihmisiä, jotka antavat keskisormen laitokselle, ja vasemmasta siipikarjasta huuhailevia omahyväisiä idiootteja, jotka saavat kaikki häpeään.”

Se on lainaus, jonka useimmat teistä ovat varmasti jo kuulleet, mutta syy, miksi se levisi niin nopeasti ja niin pitkälle, oli se, kuinka kauniisti ja tarkasti se vangitsi (olennaisesti englannin työväenluokan sävyin) maailman todellisuuden, joka on olemassa, kun mitä oli “vasemmalla” on ollut perustaminen 70 vuotta tai enemmän (erityisesti taiteessa ja kulttuurissa).

Tämän viestin levittämisen takana ei ollut miljardin dollarin kampanjaa. Se levisi vain siksi, että se oli totta.

Progressiivinen perustaminen, jota voidaan kuvata sarjalla yhtä tarkkoja, mutta erottuvia nimikkeitä, hallitsee nyt yliopistoja, taidemaailmaa, viihdeteollisuutta, Hollywoodia, Netflixiä ja useita suuria teknologiayrityksiä.

Se on heidän versionsa politiikasta ja heidän maailmankuvastaan. Se on progressiivinen perustamisrahoitus, joka tukee kuolevaa perustamismediaa eräänlaisessa MacBeth-avioliitossa, joka saa monet heistä valehtelemaan yhä räikeämmin, koska he tarvitsevat mainosdollareita, kun taas heidän kertomansa valheet tappavat heidän yrityksensä. Go wake go broke (steroideilla useimmille vakiintuneille tiedotusvälineille) ei ole koskaan ollut niin totta.

Lydon näki kulttuurisen muutoksen, joka tapahtuu, kun vanhoista kapinallisista tulee uusi laitos. Kun kitaraa soittavasta pitkähiuksisesta yliopisto-opiskelijasta (joka haluaa olla rocktähti), joka laulaa “Pidämme punaisen lipun täällä”, tulee asianajaja, sitten kansanedustaja ja sitten kolmen kauden voittanut britti Pääministeri tunnetaan parhaiten joukkotuhoaseista valehtelemisesta ja johtavasta roolista satojen tuhansien tarpeettomien kuolemantapausten yhteydessä.

Tai Yhdysvalloissa, kun “rasismin torjunta” siirtyy erottelulakien kumoamisesta roduille turvallisten tilojen määräämiseen tai kansalaisoikeuksien ja värisokeuden tukemisesta valkoisten oppilaiden pakottamiseen kirjoittamaan syyllisyysesseitä ihonväristään.

Yksi räikeimmistä tavoista, joilla jokin voi olla epäoikeudenmukaista, on oikeudellisen tasa-arvon kieltäminen, ja kuitenkin tämä on juuri sitä, mitä edistyksellinen politiikka nyt ajaa pyrkiessään saavuttamaan ryhmän tulosten tasa-arvoa. Tuomareiden sanotaan olevan pehmeitä mustia rikollisia kohtaan. Etuoikeutettujen, ei-valkoisten ryhmien vahingoittamisesta seuraa korkeampi rangaistus, kun taas sama hyökkäys valkoista ihmistä vastaan ​​johtaa alhaisempiin rangaistuksiin virallisten ohjeiden ja lakien mukaan.

Ihmiset, jotka protestoivat apartheidia Etelä-Afrikassa, ovat sitä vastaan ​​Etelä-Dakotassa tai Kaakkois-Englannissa. He vaativat sitä työlainsäädännössä ja rangaistusohjeissa, stop-and-frisk-politiikassa ja huumausainelaeissa ja jopa silloin, kun on kyse siitä, pidämmekö raiskaajan vai murhaajan.

Moderni länsimainen epäoikeudenmukaisuus progressiivisten taivutusten alla ei ilmene kylteillä, joissa sanotaan Ei mustia, ei irlantia, ei koiria. Ne määritellään mainoskampanjoilla ja viharikoslailla sekä sananvapauden sensuurilla.

Lydon sanoo raa’alla runoudella, että hän “tuli roskista”. Hänen perhetaustansa oli sekä uskomattoman köyhä että melko huonokuntoinen. Lapsena hän menetti puhekykynsä pitkäksi aikaa saatuaan aivokalvontulehduksen rotan puremista 7-vuotiaana. Hän joutui sairaalaan, joutui pitkäksi aikaa koomaan ja menetti suuren osan muististaan:

“En ollut unohtanut kuinka lukea, mutta en voinut puhua – kieli oli poissa.”

Kun hän tuli koomasta, hän ei muistanut vanhempiaan ja joutui hyväksymään, että hänelle sellaisina esitellyt ihmiset olivat hänen isänsä ja äitinsä. Hän sanoo, että sairaanhoitajat ja lääkärit “kertoivat minulle, että he olivat äitini ja isäni, ja minun oli uskottava heitä.”

Nämä ovat kokemuksia todellisesta kärsimyksestä ja todellisesta köyhyydestä. He tekevät John Lydonin valkoisen työväenluokan kapinasta todellisiin asioihin ja todellisiin kokemuksiin keskittyvän kapinan.

Kaikki riippuu siitä, onko epäoikeudenmukaisuus, josta olet vihainen, todellista vai kuvitteellista, mutta myös siitä, onko se, mitä teet sille, pahempaa vai parempaa kuin epäoikeudenmukaisuus itse. Kiinteät rotuun perustuvat määritelmät siitä, kenellä on oikeudenmukainen ja epäoikeudenmukainen asema ja kenelle todellisuudessa vahinkoa sattuu, johtavat siihen, että ihmisiltä riistetään todellinen moraalinen arvostelukyky, että terroristeista tulee heidän vapaustaistelijoitaan ja huolestuneista vanhemmistaan ​​kotiterroristeja.

Lydon on aina määritellyt hänen kieltäytymisensä alistua laitoksen ohjeisiin, hänen vaatimuksensa totuudesta ja hänen perustamisensa sellaiseen kiinteään todellisuuteen, joka tietää, miltä rotan pureminen tuntuu. Hänen vihansa ei ole vain luovaa, vaan myös positiivista ja kriittistä. Se palaa kuin liekki, mutta liekki tarjoaa lämpöä ja valoa, ei vain tuhoa. Kuten perustajien viha aikansa sietämätöntä epäoikeudenmukaisuutta kohtaan, jotka eivät jatkaneet kaiken polttamista ja joilla ei ollut versiota Ranskan vallankumouksen terrorista tai Venäjän vallankumousta seuranneista 100 miljoonasta kuolemasta.

Ei vihan tunteminen ole rikos, vaan se, polttaako vihasi viattomia.

Herätyksen pahuus ei tule siitä, että nuoret haluavat jotain parempaa tai tuntevat vahvoja tunteita. Se johtuu siitä, että nuo vahvat tunteet keskittyvät vääriin tavoitteisiin, eikä niillä ole rationaalista perustaa todellisuudessa. Se johtuu heidän kapinoistaan ​​laitoksen palveluksessa, heidän vihastaan ​​kuviteltuja tai muinaisia ​​rikoksia kohtaan ja siitä tosiasiasta, että he vaativat maksua ja rangaistusta viattomilta jättäen huomiotta tämän päivän todelliset syylliset. Suurin ongelma on vihan suunta, ei intensiteetti.

Lydon muistuttaa meitä siitä, että viha on energiaa, jota tarvitsemme. Että meidän täytyy jatkaa tunnetta. Että meidän, hänen kaltaistensa, tiedämme, mihin todellinen epäoikeudenmukaisuus tänään kaatuu, pitäisi tuntea mahdollisimman kiihkeästi ja vielä intensiivisemmin kuin toinen puoli tuntee synteettistä, väärennettyä ja keinotekoista vihaansa.

Vihollisemme eivät ole vain ne, jotka tekevät pahaa tänään. Se on apatiaa, miljoonien ihmisten apatiaa, jotka eivät näe sitä tai eivät välitä ja mahdollistavat siten pahan jatkumisen ja antavat pahan jatkua ilman seurauksia, vastuullisuutta ja rangaistusta. Jumala, jos ihmiset voivat olla raivoissaan Ricky Gervais -vitsistä tai kohotetusta kulmakarvasta tai katseesta tai patsaasta, niin voimme ja meidän pitäisi olla raivoissamme siitä, että lapsiamme silvotaan sukupuolielinten kautta, että rajojamme ylittävät hyökkääjät ja omamme. oikeudet otetaan pois. Meidän täytyy tuntea vihaa näistä asioista, emmekä anna sen raivota ja kuolla ikään kuin olisi olemassa vanhentumisaika sille, mikä on oikein ja mikä väärin.

Olemme liian rationaalisia tehdäksemme sitä, mitä toinen osapuoli tekee ja rankaistaksemme viattomia jälkeläisiä havaituista vanhoista epäkohdista. Emme aio sanoa, että nykyisten miljardöörien ja poliitikkojen ja toimittajien ja lääkäreiden lapset, jotka ovat tehneet pahaa, ovat syntyessään syyllisiä. Emme aio määritellä sitä synnynnäisten ominaisuuksien, kuten rodun ja sukupuolen, perusteella.

Mutta emme voi päästää irti vihan energiasta ennen kuin meillä on vanhurskauden balsami käsissämme. Viha on välttämätön energia.

Valinta ei ole vihaisten tunteiden ja rauhallisten tosiasioiden välillä. Se ei ole hysteria ja hysteriaa yksinkertaisesti jakamatta jättäminen. Se on välillä suuttuminen kuvitteellisista asioista, jotka palvelevat eliitin etuja, säälittävän apaattinen oleminen tavoilla, jotka eivät haasta eliitin rikoksia, ja aito ja oikeutetusti vihainen todellisista rikoksista, joita sinun ei pitäisi huomata.

Kapina arvostelukykyyn on viisauden korkein muoto ja suurin vapauden puolustaminen. Apatia on tyrannian paras rikoskumppani.