22.5.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Eugeniikka salassa

6 min read
Eugeniikka salassa

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/dbbb

Kun ihmiset törmäävät sanaan “eugeniikka”, heille tulee luultavasti ensimmäisenä mieleen Hitler ja hänen halunsa eliminoida ei-toivotut ihmiset hänen arjalaisesta utopiastaan, Kolmannesta valtakunnasta. Tähän ei kuulunut ainoastaan ei-toivottujen etnisten ryhmien, kuten juutalaisten ja mustalaisten, poistaminen, vaan myös sairaiden, synnynnäisistä vioista kärsivien ja mielenterveyshäiriöistä kärsivien ihmisten poistaminen. Eugeniikan määritelmä, eikö olekin? Eugeniikka tarkoittaa oikeastaan “hyvää syntymää”, ja sen keksi 1800-luvulla Sir Francis Galton, Charles Darwinin veljenpoika (tietenkin), kirjoittaa Todd Hayen.
Ajatus “hyvästä syntyvyydestä” levisi 1900-luvulla, ja se oli muotia, kunnes Hitler lopetti sen ilmeisen pahojen taipumustensa vuoksi. Eugeniikka painui enemmän tai vähemmän maan alle 1900-luvun puolivälissä, mutta sitä ennen oli kaikenlaisia ohjelmia, joiden päätavoitteena oli luoda parempia ihmisiä. Mikä teki ihmisestä paremman? No, ilmeiset asiat (ainakin meille nyt ilmeiset), kuten fyysinen terveys, älykkyys, hyvä persoonallisuus jne. Vähemmän itsestään selviä asioita (silloin itsestään selviä, mutta ei enää) olivat ihonväri, uskonnollinen suuntautuminen, moraalinen luonne ja sosiaalinen asema. Joitakin näistä asioista voitiin kontrolloida genetiikan avulla. Osa taas kuului “kasvatuksen” eli koulutuksen ja indoktrinaation piiriin.

Tietenkin myös syntymän jälkeen voitiin tehdä asioita, joilla voitiin ainakin estää “pahojen” ihmisten tulo maailmaan myöhemmin. Näiden huonojen ihmisten jälkeläiset voitiin steriloida, jotta he eivät tuottaisi muita ei-toivottuja ihmisiä. Ennen toista maailmansotaa Yhdysvalloissa oli useita sterilointiohjelmia.

Planned Parenthood -järjestö on esimerkki tästä siirtymästä avoimista yrityksistä kontrolloida syntyvyyttä melko salamyhkäiseen versioon samasta. Järjestön perusti vuonna 1916 Margaret Sanger. Hän oli “syntyvyyden valvonnan” puolestapuhuja jo ennen kuin pillereitä oli olemassa. Hänen päätavoitteensa oli antaa naisille sosiaalinen vapaus ja mahdollisuus kontrolloida tarkalleen sitä, mitä maailmaan tulee. Jos raskautta pystyi kontrolloimaan seksuaalisen kanssakäymisen jälkeen, pystyi tekemään selkeämpiä päätöksiä siitä, mitä juuri halusi tuottaa yhteiskunnassa. En tiedä tarkalleen, miten tämä toimi, ellei sitä jotenkin valvottu lailla, mutta se oli ajatus.

Varsinkin sen jälkeen, kun Yhdysvalloista tuli toisen maailmansodan jälkeen hieman kypsempi rasismin ja ihmisoikeuksien suhteen, Sanger ja hänen eugeniikkapainotteinen toimintansa painuivat hieman maan alle. Vielä nykyäänkin Planned Parenthood joutuu kamppailemaan tämän maineensa tahran karistamiseksi. En kommentoi tässä yhteydessä erityisesti Planned Parenthoodia, mutta mielestäni on melko selvää, että eugeniikka ja se kiinnostus, joka “valtaapitävillä” oli sitä kohtaan, elää yhä ja voi hyvin.

Missä?

No, periaatteessa kaikkialla, jos asiaa ajattelee. Ihminen on ehkä ainoa todellinen kriteeri, jonka perusteella voi joutua teloituslistalle, mutta “hyödytön syöjä” on ehkä yleisempi edellytys tulla erotetuksi tällä hetkellä – varsinkin kun viime aikoina on yritetty rokottaa lähes kaikki, hyödyttömät ja hyödyttömät, Covid-rokotteella. Vaikuttaa siltä, että Covid-rokote ei juurikaan vaikuttanut tähän asiaan, mutta ehkä “vain ihminen” -ominaisuus riitti valmistamaan sinut rokotteen teurastukseen. Ensimmäinen kierros ei ole nirso.

Palatakseni eugeniikan eliminoinnin perinteisempiin piirteisiin, kuten fyysisesti ja henkisesti ei-toivotuista eroon pääsemiseen. Katsokaa Kanadan MAiD-ohjelmaa. MAiD on nokkela lyhenne sanoista “Medical Assistance in Dying”. En ole aivan varma, miksi “maid” lyhenteenä on nokkela, mutta vaikuttaa siltä, että he ovat nähneet paljon vaivaa saadakseen sen sopivaksi. Luulisi, että “Lääketieteellisesti avustettu kuolema” sopisi paremmin, mutta se tarkoittaisi MAD, ja ehkä se oli liian lähellä kirjaimellista vastausta ohjelmaan. Joka tapauksessa.

MAiD. Hmmm. Olen kirjoittanut tästä aiemmin. Mutta kävin sen uudelleen läpi tässä ja keskityin enemmän piilotettuihin eugeniikkaan kuin vain valtion määräyksestä tapahtuvaan itsemurhaan. Kuten sanoin, eugeniikka on suurelta osin painunut maan alle. Vuosisadan vaihteessa jokainen vaikutusvaltainen valkoinen henkilö sanoi valkoisten, hyvin toimeentulevien ihmisten joukolle: “Minusta on hyvä ajatus tehdä parhaamme eliminoidaksemme alempiarvoiset rodut, alempiarvoisen terveyden ja alempiarvoisen moraalisen luonteen ja henkisen, emotionaalisen epävakauden ja keskinkertaisuuden!”. Ja edelleen: “Voimme tehdä tämän steriloimalla ne ihmiset, jotka enemmän tai vähemmän taatusti synnyttävät tällaisia ei-toivottuja ihmisiä, ja varmistamalla, että jo syntyneet ihmiset elävät ja saavat koulutuksen oikeassa ympäristössä.”

Tämän voimakkaan puhujan ei tarvinnut kertoa yksityiskohdista paljon enempää – ja mikä tarkalleen ottaen oli “hyvä ympäristö”? Ja useimmilla kuulijoilla ei luultavasti ollut mitään ongelmaa pitää tiettyjä rotuja alempiarvoisina eikä varmasti mitään ongelmaa yrittää poistaa tai minimoida hulluja, pahoja tai väkivaltaisia ja vaarallisia ihmisiä. Silloin useimmat ihmiset ajattelivat, että kaikki ominaisuuksissamme oli geneettistä (muistatteko elokuvan The Bad Seed? – tosin se ilmestyi paljon myöhemmin), eivätkä ihmiset yleisesti ottaen olleet kovin valveutuneita eettisten näkökohtien suhteen.

Nykyään on oltava hieman salakavalampi, jotta tällaisesta eugeniikkaohjelmasta selviäisi. Se on peitettävä koulutuksella, syntyvyyden valvonnalla, abortilla ja muilla melko nokkelilla verukkeilla, kuten DEI-ohjelmilla (WTF, sanotte? Miettikääpä sitä). Ehkä eugeniikka on liian voimakas sana, mutta se johtuu vain siitä, että määritelmää on kehitetty sen alkuperäisen luomisen jälkeen, “hyvä syntymä” on sopivampi. Kuka ei haluaisi “hyvää syntymää”? Se, miten “hyvä” määritellään, tekee tästä kaikesta paholaisen työtä.

Palaan kuitenkin Kanadan MAiD-ohjelmaan – tässä on esimerkki salakavalasta eugeniikasta. Useimmat ihmiset, jotka kuulevat avustetusta itsemurhasta, kuvittelevat jatkuvissa tuskissa kiemurtelevan sieluparan, joka on saanut kuolemansairausdiagnoosin ja jolle on vain ajan kysymys, milloin hän alistuu luonnon kylmiin oikkuihin ja katkaisee kuolevaisen käärönsä. Hyvä niille, jotka ajattelevat näin, sillä näin MAiD myytiin meille alun perin, ja luultavasti tällainen ohjelma oli alun perin tarkoitettu (vaikkakin epäilen sitä).

Maaliskuussa 2021 lakiehdotuksella C-7 poistettiin kriteeri, jonka mukaan luonnollisen kuoleman on oltava “kohtuudella ennakoitavissa”. Kaiken kukkuraksi vuoden 2023 alussa liittovaltion hallituksen erityinen yhteinen MAiD-komitea raportoi 17. maaliskuuta 2024 ehdotuksesta laajentaa eutanasia koskemaan kanadalaisia, joiden ainoa sairaus on mielisairaus. On puhuttu, että tämä saatetaan peruuttaa tai lykätä uudelleen, mutta en pidätä hengitystäni.

Jossain vaiheessa oli myös hieman hössötystä MAiD:n laajentamisesta VAUVOIHIN!!!! (Ajatus ei saanut kannatusta ja epäonnistui.) Se on hyvin samankaltainen kuin natsien ohjelma, jolla pyrittiin eliminoimaan “ei-toivotut”, kuten lapset, joilla oli synnynnäisiä vikoja ja vastaavat. Entä autistiset lapset? Lapset, joilla on Downin syndrooma? Lapset, joilla on vain yksi käsi? Sanokaa mitä tahansa. Tässä kohtaa tällainen asia alkaa todella haista. Suurin osa ihmisistä taas ajattelee, että MAiD on riittävän harmiton, sillä sen tarkoituksena on palauttaa ihmisarvo kuolemaan ja antaa kurjuudessa eläville ihmisille mahdollisuus päättää itse omasta kuolinajastaan ja vapauttaa heidät kivun kauhuista. Kai meillä on oikeus valita kuolemamme aika, tapa ja paikka? Ehkä niin, mutta valtion tukemana? Jos näin on, pyydämme ongelmia.

Hitaasti mutta varmasti sääntöjä muutetaan, lakeja muutetaan ja käsitteitä laajennetaan. Ja pian meillä on vanhanaikainen, hitleriläinen eugeniikkaohjelma käynnissä täydellä vauhdilla. Minun ei todellakaan pitäisi antaa kaikkea kunniaa vanhalle ystävällemme, syntipukki Hitlerille siitä, että hän on Saatana maan päällä – ihmiset tekivät tätä roskaa jo kauan ennen häntä ja kauan sen jälkeen. Kaikki on suunniteltu niin, että kuka tahansa virkailija voi manipuloida mitä tahansa tapausta täyttääkseen löyhät kriteerit, jotka mahdollistavat kuoleman ruiskeella. Kuinka kätevää se onkaan? Lukekaa tästä erinomaisesta artikkelista joitakin kauhistuttavia esimerkkejä siitä, miten tämä kaikki voi toimia.

Hei, miksi ei kutsuta asioita nimeltä? Mitä täällä aurinkoisessa Kanadassa tapahtuu, tapahtuu kaikkialla. Meitä on huijattu toistuvasti. Vanha ovela kettu on tehnyt sen taas. Hook, line and sinker.