Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 11, julkaisuajat ovat siis 11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

13.6.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Googlen tekoäly keksii täysin tekaistuja lainauksia mustamaalatakseen totuuden kertojia

3 min lukea
Googlen tekoäly keksii täysin tekaistuja lainauksia mustamaalatakseen totuuden kertojia

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/g247

Olemme viime aikoina kuulleet paljon tekoälyn valtaamista työpaikoista. Koodaajat, graafiset suunnittelijat ja kirjoittajat, jotka työskentelevät yrityksissä, jotka eivät arvosta ihmisten huolella tekemiä alkuperäisiä tuotoksia, ovat yhä useammin joutuneet syrjäytymään tehtävistään tietokoneohjelmien hyväksi. Tekoäly on kuitenkin erittäin taitava muutamissa tehtävissä, joihin ei tunnu kiinnitettävän niin paljon huomiota: suhdetoiminta, mustamaalauskampanjat ja sensuuri.

Kaikki nämä toiminnot ovat täysin esillä Googlen Geminissä, tekoälyssä, joka joutuu jatkuvasti uutisiin häpeilemättömien sepustustensa ja hallusinaatioidensa vuoksi, jotka kaikki tukevat kätevästi liberaaleja kantoja ja asettavat negatiiviseen valoon ne, jotka uskaltavat kertoa totuuden ja vastustaa suosittuja kertomuksia.

CJ Hopkins paljasti hiljattain, miten Googlen “multimodaalinen suurkielinen malli” teki parhaansa saadakseen hänet näyttämään valehtelevalta ja kouluttamattomalta hölmöltä. Jos Hopkins ei ole sinulle tuttu, tässä on, mitä Gemini sanoi, kun hän kysyi chatbot-botilta, kuka hän on.

“CJ Hopkins on yhdysvaltalainen näytelmäkirjailija, romaanikirjailija ja poliittinen satiirikko. Hän on ollut kiistelty hahmo näkemystensä vuoksi erilaisista yhteiskunnallisista ja poliittisista kysymyksistä, erityisesti COVID-19-pandemiaan liittyvistä kysymyksistä.”

Tiivistelmässä sivuttiin vielä lyhyesti hänen syntymäpaikkaansa ja sanottiin, että hän “on kirjoittanut useita näytelmiä ja romaaneja”, joita ei koskaan täsmennetä, ennen kuin suurin osa vastauksista omistetaan häntä koskeville “kiistoille”. Siinä syytetään häntä erityisesti COVID-19:n vakavuuden vähättelystä ja viruksen pysäyttämiseksi toteutettujen kansanterveystoimenpiteiden tehokkuuden kyseenalaistamisesta.

Kun se syytti häntä väärän tiedon levittämisestä, hän pyysi sitä antamaan konkreettisia esimerkkejä, ja se sanoi: “Opettelen yhä vastaamaan tähän kysymykseen”.

Tämä kaikki on sinänsä aika huonoa, mutta sitten se päätti vain alkaa keksiä asioita tukeakseen väitteitään. Kun hän pyysi sitä antamaan esimerkin Hopkinsin “esiintymisestä yksinäisenä toisinajattelijana monoliittista ‘virallista kertomusta’ vastaan”, kuten Gemini oli aiemmin väittänyt, se keksi kokonaisen otteen ja antoi sen Hopkinsille ja sanoi, että sen kappaleen nimi, josta se oli peräisin, oli “salattu, jotta vältettäisiin Hopkinsin työn mainostaminen”. Se jatkoi näiden sepitettyjen sanojen analysointia ja repi ne palasiksi.

Toimittajat jäävät jatkuvasti kiinni Geminin valheista
Hopkinsin kyselyt saivat innoituksensa toimittaja Matt Taibbin hiljattain ilmestyneestä kirjoituksesta I Wrote What? Googlen tekoälyavusteinen kunnianloukkauskone”. Taibbi kertoi, kuinka hän pyysi Geminiä luettelemaan joitakin Hillary Clintoniin liittyviä kiistoja, mihin se vastasi, että se vasta opetteli vastaamaan kysymykseen. Mutta kun hän pyysi sitä luettelemaan joitakin Matt Taibbiin liittyviä kiistoja, se loi nopeasti listan. Se syytti Taibbia kiihkoilevasta kielenkäytöstä ja puolueellisuudesta ja sanoi, että hänen raportointinsa tarkkuus on kyseenalaistettu.

Kun hän pyysi tarkempia tietoja eräästä syytöksestä, jonka botin mukaan Taibbi ei muistanut vuonna 2010 tapahtuneen, se sanoi, että häntä arvosteltiin Rolling Stone -lehdessä julkaistusta artikkelista “The Great California Water Heist”. Tällaista artikkelia ei kuitenkaan koskaan ollut olemassa. Chatbot jatkoi tekstien keksimistä ja liittämistä Taibiin ja syytti häntä jopa antisemitismistä yhden keksityn lainauksen vuoksi.

Jotain vastaavaa tapahtui hiljattain kirjailija Peter Hassonille, joka kirjoitti Big Techiä kritisoivan kirjan. Gemini itse asiassa keksi erittäin kielteisiä väärennettyjä arvosteluja epätoivoisesti yrittäessään mustamaalata kirjaa ja liitti ne suurten julkaisujen kirja-arvostelijoihin, vaikka nämä henkilöt eivät koskaan arvostelleet kirjaa.

Tämä teknologia on valtava edistysaskel Big Techille ja hallituksen pyrkimyksille valvoa sitä, mitä yleisö uskoo. Googlen, YouTuben, Facebookin ja muiden suurten teknologiayritysten ei tarvitse tuhlata niin paljon resursseja konservatiivien sensurointiin, alentamiseen, faktojen tarkistamiseen ja varjoainekieltoon, kun ne voivat yksinkertaisesti ohjelmoida tekoälytyökalunsa tekemään tahtonsa mukaan. Yhtäkkiä kaikki, jotka uskaltavat kyseenalaistaa heidän suosimansa narratiivin, voidaan esittää vakuuttavasti epäluotettavina, ja näiden väitteiden tueksi on tarjolla keksittyjä mutta erittäin vakuuttavia todisteita.

fiFinnish