Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 11, julkaisuajat ovat siis 11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

22.6.2024

Publication-X

"Perfecta tempestas medicandi"

Kolme lisätutkimusta osoittavat, että aikaisemmin oli usein lämpimämpää kuin nykyään

2 min lukea
Kolme lisätutkimusta osoittavat, että aikaisemmin oli usein lämpimämpää kuin nykyään

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/4gex

Nykyisestä lämpimästä ajasta syytetään ihmisiä ja hiilidioksidia. Lisätiedot menneiltä vuosisadoilta ja vuosituhansilta osoittavat kuitenkin, että tällaiset lämpötilanvaihtelut ovat täysin luonnollisia. Keskittyminen hivenkaasuun on ilmeisesti väärä lähestymistapa.

Globaali ilmasto on ollut suurien vaihteluiden kohteena ammoisista ajoista lähtien. Tämä ei ole juurikaan muuttunut viimeisen muutaman tuhannen vuoden aikana. Se, mikä on kuitenkin muuttunut, on tapamme käsitellä sitä. Aiemmin ihmiset syyttivät tästä jumalia, nykyään he syyttävät itseään. On olemassa useita eri tekijöitä, jotka toimivat yhdessä ja toimivat. Mukana auringon syklit ja tulivuoren toiminta. Tältä osin informatiivisia ovat myös kolme uutta tieteellistä tutkimusta, jotka osoittavat suurempia ilmaston vaihteluita myös ilman teollisuutta ja fossiilisten polttoaineiden massapolttoa.

Esimerkiksi tutkimus Azorien ilmaston dynamiikasta myöhään holoseenissa . Heinäkuun keskilämpötilat ovat siis tällä hetkellä 10-11 celsiusastetta. Se on 1-2 astetta enemmän kuin “pienellä jääkaudella” (1750-1800), jolloin viimeisten 2 000 vuoden kylmin ajanjakso mitattiin noin 9,1 celsiusastetta. Raposeiron ym. tutkimusten mukaan heinäkuun keskilämpötilat olivat siellä niin sanotun “keskiajan ilmasto-poikkeaman” (eli lämpimän ajanjakson) aikana kuitenkin 13 – 15 celsiusastetta – ja siten 3 – 4 astetta tämän päivän tason yläpuolella. Ja kaikki tämä ilman teollisuutta ja ihmiskunnan fossiilisten polttoaineiden massakäyttöä.

Myös järvi ja sitä ympäröivä alue Yhdysvaltojen luoteisosassa Tyynellämerellä, Gold Lake, tutkittiin ilmastonmuutosten varalta. Julkaistussa lehdessä kerrotaan muun muassa, että noin kaksi ja puoli tuhatta vuotta sitten lämpötilat olivat noin 1,5 astetta lämpimämpiä. Viimeisten 1 900 vuoden aikana (johon sisältyy sekä keskiaikainen lämmin ajanjakso että pieni jääkausi) ne ovat aina vaihdelleet 12,2-12,6 celsiusastetta. Mitään merkittäviä muutoksia ei siis tapahtunut.

Toisessa äskettäin julkaistussa tutkimuksessa tarkasteltiin järvisedimenttejä Pohjois-Suomessa. Siellä julkaistut tiedot viittaavat siihen, että nykyajan lämpötilat ovat kylmimpiä 8 000 vuoteen. Näin ollen 7 000 – 3 000 vuotta sitten ja 1 500 – 1 200 vuotta sitten oli ainakin tällä alueella huomattavasti lämpimämpää kuin nykyään.

Nämä uudet tutkimukset tekevät selväksi, että ilmasto on paljon monimutkaisempi kuin uskomme. Kuten tein jo selväksi kirjassani ” CO2 ei ole vihollisemme “, monilla eri tekijöillä on merkitystä. Nämä tutkimustulokset tukevat monia aikaisempia havaintoja, joiden mukaan maapallon lämpötilojen ja ilmakehän CO2-pitoisuuksien välillä on vain rajallinen syy-yhteys.

fiFinnish