Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 11, julkaisuajat ovat siis 11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

22.6.2024

Publication-X

"Perfecta tempestas medicandi"

ESG:n aikaansaama turhautuminen ja vastareaktiot pankkisektorilla jatkuvat

4 min lukea
ESG:n aikaansaama turhautuminen ja vastareaktiot pankkisektorilla jatkuvat

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/j7jj

”Faktat, jotka eivät ole linjassa huonosti valistuneiden ennakkoluulojen kanssa, ovat usein raivostuttavia. Se ei tee heistä vääriä. Jonkun on kerrottava totuus siitä, mitä se vaatii päästäkseen nettolla tulevaisuuteen”, Exxonin tiedottaja Emily Mir sanoi aiemmin tässä kuussa.

Ja juuri sen Judson Berkey UBS:stä on tehnyt, Bloombergin uuden raportin painopiste . Berkey ilmaisi äskettäin neuvottelupuhelun sääntelyviranomaisten kanssa siitä, kuinka epärealistiset ilmastotavoitteet olivat pankeille, jotka yrittivät integroida ne omaan talouteensa.

Raportissa, joka kattaa Berkeyn purkauksen, pääteltiin yksinkertaisesti, että “maailman suurimmat pankit eivät voi täyttää vihreän sääntelyn ihannetta, elleivät ne ala polkea valtavia määriä asiakkaita maailmanlaajuisesti holtittomalla tahdilla ja myös turmelemaan talouksia suurilla alueilla maapalloa, jotka ovat ensisijaisesti riippuvaisia likaiset polttoaineet.”

Berkey oli “check-in”-puhelussa, jossa sääntelijät tiedustelevat markkinaosapuolia säännöksistä. Raportissa sanotaan, kun hän ilmaisi turhautumisensa ja välitti:  “Pankit elävät ja lainaavat planeetalla maa, eivät planeetalla NGFS [Network for Greening the Financial System ]”.

Purkaus on mikrokosmos “halkeamia”, joita syntyy pankkisektorilla sen jälkeen, kun se on päällystetty kestävyyttä koskevilla säännöksillä, raportissa sanotaan . Bridgewater Associatesin perustaja Ray Dalio sanoi kuuluisasti viime vuonna ESG:stä: “Sinun on tehtävä siitä kannattavaa.”

Raportissa sanotaan, että se osoittaa uuden maailman ilmastosääntelyn kulkevan vastakkain vanhan maailman kapitalismin kanssa.

Adair Turner, Britannian Energy Transitions Commissionin puheenjohtaja, sanoi: Ilmastonmuutos on “taloudellinen ulkoisvaikutus, etkä voi odottaa vapaiden markkinoiden käsittelevän sitä vapaaehtoisesti”.

Pankit, jotka arvioivat nollasitoumustaan ​​uudelleen, kohtaavat haasteita, kun ne kohtaavat näiden sitoumusten käytännön seuraukset, joihin kuuluu rajoituksia toimimiselle kivihiilestä riippuvaisilla alueilla, kuten Etelä-Afrikassa, Puolassa ja Indonesiassa. Nämä sitoumukset vaikeuttavat myös suhteita asiakkaiden kanssa eri sektoreilla hyödykeyrityksistä yrityksiin, joilla on vähemmän ilmeisiä hiilivaikutuksia.

Jonathan Hackett, Bank of Montrealin kestävän rahoituksen johtaja, lisäsi: “Nolla-sitoumuksemme ovat asiakkaidemme johtava kumppani, ja olemme tietoisesti omaksuneet sen ajatuksen, että meidän on oltava asiakkaidemme kanssa ja asiakkaidemme tulee menestyä. ei sillä, että meidän pitäisi hypervalita asiakkaita päästäksemme netto nollaan jotenkin nopeammin tai paremmin.

UBS:n äskettäinen kestävän kehityksen raportti korosti “merkittävää painotuksen muutosta” ilmastonmuutoskeskusteluissa siirryttäessä nollalupauksista siirtymävaiheen tarpeen tunnustamiseen. Sveitsiläinen pankki totesi, että korkea inflaatio ja tuotantokustannukset ovat ratkaisevia tekijöitä asiakkaille, kun he kehittävät hiilidioksidipäästöjen vähentämisstrategioita.

James Vaccaro, Climate Safe Lending Networkin pääkatalysaattori, lisäsi: ”Pankeille, joilla on merkittävät pääomamarkkinat, kuten maailman JPMorganis-järjestöjen kanssa kilpailevat pankit, palkkiotuotot ovat tässä pelissä. Asiakkaiden jättäminen pois raiteilta 1,5 C:sta tarkoittaa merkittävien tulojen menettämistä.”

Yhteenvetona voidaan todeta, että rahoitusalan ensimmäinen kiire sitoutua nollahiilijalanjälkiin vuoden 2021 COP26-huippukokouksessa Glasgow’ssa on osunut todellisuustarkastukseen. Pankit, jotka lupasivat vähentää rahoitettuja päästöjä ja investoida miljardeja vihreisiin ja kestäviin sopimuksiin, arvioivat näitä sitoumuksia uudelleen kohdattuaan tällaisten radikaalien muutosten toteuttamisen monimutkaisen realiteetin.

Sen ei pitäisi olla yllätys lukijoillemme: meille on huomautettu ESG:n romahtamisesta jo yli vuoden ajan. Aiemmin maaliskuussa kirjoitimme kuinka Exxonin toimitusjohtaja oli julistanut voiton “heränneestä” ESG-aulasta.

Helmikuussa  havaitsimme, että toimitusjohtajat luopuivat ESG-kielestä konferenssipuheluissa. Joissakin yhteyksissä ESG-huippu ja siihen liittyvät synonyymit, kuten  “ilmastonmuutos” ja “puhdas energia” ja vihreä energia ja nettonolla,  muun muassa nousivat 28 000 mainitsemiseen vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä. Siitä lähtien määrä mainintojen määrä on laskenut nopeasti. Ensimmäisen vuosineljänneksen tuloskauden puolivälissä mainintoja on noin 4 800.

Andy Wiechmann, MSCI:n talousjohtaja, mainitsi tulospuhelunsa aikana, että “asiakkaat omaksuvat harkittumman lähestymistavan ESG:n integroimiseen.”

BlackRockin toimitusjohtaja Larry Fink selitti tulospuhelussa 12. tammikuuta, kuinka hänen yrityksensä aikoo ostaa pääomasijoitusyhtiö Global Infrastructure Partnersin mainitsematta ESG:tä. Tämä on järkevää, koska BlackRock  luopui ESG-termistä  viime kesän takaiskun jälkeen.

Muista, kirjoitimme viime vuonna myös ESG:n ja “vihreiden” sijoitustuotteiden kuolemisesta. Vuoden 2023 lopussa Goldman Sachs  sulki  ActiveBeta Paris-Aligned Climate US Large Cap Equity ETF -rahastonsa.

Bloombergin ETF:n analyytikko Eric Balchunas huomautti vuoden 2023 lopulla, että ETF:llä “oli yksinkertaisesti liikaa tarjontaa kysyntään nähden” ja että “se tulee myös pahentumaan”. Balchunasin mukaan ETF sai vain 7 miljoonaa dollaria kahden vuoden aikana.

Kirjoitimme myös   viime vuoden lopulla Jeff Ubbenista, joka sulki kestävän kehityksen rahastonsa ja kutsui perinteistä ilmastokokousta diplomaattien “kaikukammioksi”. Alle viikkoa ennen sitä  havaitsimme, että  30 miljardia dollaria oli leikattu pois puhtaan energian osakkeiden arvosta edellisten 6 kuukauden aikana.

Lopuksi osoitimme  viime  vuonna, kuinka ESG-ongelma oli saavuttamassa loppuaan sen jälkeen, kun Markus Müller, Deutsche Bankin Private Bankin ESG-päällikkö, totesi, että kestävän kehityksen rahastojen tulisi sisältää perinteisiä energiaosakkeita, ja väitti, että jos näin ei tehdä, sijoittajat menettävät erinomaisen mahdollisuuden sijoittaa. siirtymässä uusiutuvaan energiaan.

fiFinnish