Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 11, julkaisuajat ovat siis 11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

16.6.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

EU ymmärtää, että sen “vihreän diilin” toteuttaminen on liian kallista, eikä siihen ole varaa

2 min lukea
EU ymmärtää, että sen “vihreän diilin” toteuttaminen on liian kallista, eikä siihen ole varaa

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/7zh4

Kun Euroopan unioni (“EU”) hyväksyi Green Deal -sopimuksensa, se teki sen suurella fanfaarilla ja loistolla ja glamourilla. Nyt fanfaari ja kimalle jäävät kaukaiseksi muistoksi, kun EU kamppailee itselleen kirjoittamansa siirtymäkaavan todellisen “miten” kanssa. Myöskään vaikeneminen siirtymän todellisista kustannuksista ei ole auttanut, raportoi Rhoda Wilson .

EU oli varannut noin 580 miljardia euroa nettonollasuunnitelmaansa vuosille 2021–2027. Se tulee kuitenkin maksamaan paljon enemmän – eikä EU:lla ole sitä rahaa, mikä tulee ilmi vasta nyt, kirjoittaa Oil. hinta .

Euroopan komissio arvioi viime vuonna energiasiirtymän kustannuksiksi yli 700 miljardia euroa vuotuisina lisäinvestoinneina vuoteen 2050 mennessä. Se on 700 miljardia euroa, joka investoidaan vuosittain siirtymävaiheeseen – ja venäläisten hiilivetyjen korvaamiseen. Ja suuri osa siitä tulee Euroopan kansalaisten taskuista.

Tämä saattaa olla pahin mahdollinen aika paljastaa siirtymisen todelliset kustannukset – aivan kuten eurooppalaiset alkavat tuntea ylimääräisiä kustannuksia, joita tämä siirtymä aiheuttaa heidän kotitalouksiensa budjeteille. Ja europarlamenttivaalit lähestyvät.

Heinäkuussa 2023 Reutersille ilmestyneessä kolumnissa Pierre Briancon kirjoitti Euroopan hallituksista: “Jos he eivät ole rehellisiä yleiselle mielipiteelle ja selittävät, kuinka nämä kustannukset jaetaan, he voivat kohdata lamauttavia populistisia protesteja, jotka vaarantavat heidän lopulliset tavoitteensa.”

Nämä sanat ovat osoittautuneet profeetallisiksi, ja oikeistopuolueet ovat saavuttaneet suosiota kaikkialla Euroopassa kuukausia ennen kesäkuun 2024 Euroopan parlamentin vaaleja.

Samaan aikaan hiilivedyistä luopumisen kustannukset nousevat edelleen sekä suoran inflaation että vähentyneen teollisen toiminnan muodossa, ja EU on jäljessä omista päästövähennystavoitteistaan. Alkuperäisten tavoitteiden tuplaaminen todennäköisesti vie äänestäjiä entisestään.

Näyttää siltä, ​​että EU:n johtajat alkavat vihdoin kiinnittää huomiota, mahdollisesti auttoi maanviljelijöiden laajat protestit, jotka olivat lähinnä vastaus Green Dealille, joka edellyttää aiemmin maatalouden tukemiseen käytettyjen rahojen käyttämistä siirtymätoimiin.

EU on myös menettämässä kauppaa Yhdysvalloille sen asettaman sääntelyn kuristuksen vuoksi.

Äänestäjien tyytymättömyys korkeisiin energiakustannuksiin ja niiden ruokkimaan kokonaisinflaatioon on kiinnittänyt päättäjien ja suunnittelijoiden huomion esimerkiksi Euroopan unionin kilpailukyvyn parantamiseen Yhdysvaltojen ja Kiinan kovasta kilpailusta.

EU:n johto on ajanut itsensä nurkkaan keskittymällä kaikkiin vääriin asioihin kerralla ja jättämällä huomioimatta kaikki tärkeät tekijät. Ja aika on loppumassa.

“Nyt siirtymä on vaarassa”, kirjoittaa Oil Price, “ja vaikutukset tuntuvat laajalti.”

fiFinnish