Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 11, julkaisuajat ovat siis 11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

13.6.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

EU:n virkamiehet kiertävät omaa valvontalakiaan

3 min lukea
EU:n virkamiehet kiertävät omaa valvontalakiaan

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/85mw

Tee niin kuin minä sanon – älä niin kuin minä teen. Tämä on sen vuodon ydin, jonka mukaan korkea-arvoiset EU:n virkamiehet ovat enemmän kuin pelkkiä poliittisia tekopyhiä, kun on kyse erittäin kiistanalaisen, yksityisyyden suojaan ja salaukseen vaikuttavan lainsäädännön täytäntöönpanosta.

EU:n jäsenvaltioiden sisäministerit haluavat nimittäin tiettävästi vapauttaa itsensä – mutta eivät vain itsensä – uhkaavasta lasten seksuaalista hyväksikäyttöä koskevasta asetuksesta (CSAM-asetuksesta) (eli “chattivalvonnasta”), joka on tarkoitus hyväksyä jo kesäkuussa.

Kannattajat pitävät ehdotettuja uusia sääntöjä juuri sellaisina kuin ne ovatkin, mutta samalla niitä kritisoidaan välineenä, jonka avulla kaikkien verkkoviestintää voidaan valvoa summittaisesti ja jolla heikennetään alustojen käyttämää todellista salausta, joka on elintärkeä osa internetin turvallisuutta ja joka vaikuttaa jälleen kerran kaikkiin verkossa liikkuviin, myös lapsiin.

Saksalainen Euroopan parlamentin jäsen, Piraattipuolueen jäsen ja asianajaja Patrick Breyer, joka on käyttänyt paljon aikaa ja energiaa kiinnittääkseen EU:n yleisön huomion asetuksen mukanaan tuomiin vaaroihin, siteeraa nyt ranskalaisen Contexte-sivuston julkaisemia vuotaneita asiakirjoja, jotka voivat tai eivät voi todistaa, että jo ennestään hankalien sääntöehdotusten sisältö on juuri muuttunut entistäkin huonommaksi.

Contexten mukaan “EU:n sisäministerit haluavat nimittäin vapauttaa tiedustelupalvelujen, poliisin ja armeijan henkilöstön ammattitilit suunnitellusta keskustelujen ja viestien skannauksesta”.

Ministerien, poliisien ja vakoojien lisäksi kaikki, mikä on merkitty “ammattisalaisuudeksi”, on tarkoitus vapauttaa tästä erittäin invasiivisesta (kun kyse on kaikista muista EU:n jäsenistä) sisällön skannauksesta.

Lausunnossaan Breyer arvioi paljastuksia siten, että nämä virkamiehet ovat hyvin tietoisia siitä, että chat-skannaukset ovat “epäluotettavia ja vaarallisia nuuska-algoritmeja” – ja silti heillä ei ole mitään ongelmaa “päästää (ne) valloilleen meihin, kansalaisiin”.

Mitä tulee “ammattisalaisuuksia” koskevaan säännökseen, Breyer kutsuu sitä “valheeksi, joka on valettu kappaleisiin”.

“Yksikään palveluntarjoaja eikä mikään algoritmi voi tietää tai määrittää, käydäänkö chattia lääkäreiden, terapeuttien, asianajajien, puolustusasianajajien jne. kanssa, jotta se voitaisiin vapauttaa chat-valvonnasta”, hän kirjoittaa.

Ja hän näyttää ajattelevan, että näiden poikkeusten taustalla saattaa olla EU:n sisäministerien huoli siitä, että sotilaalliset salaisuudet, joilla ei ole mitään yhteyttä CSAMiin, tulisivat “helposti saataville” Yhdysvaltoihin – todennäköisesti itse asetuksen laajan ja “vuotavan” luonteen ja sen tietomäärän vuoksi, johon sen toivotaan pääsevän käsiksi.

Breyerin mukaan tämä eri virkamiesten ja heidän viestinnän vapauttamista koskeva säännös “tekee pilkkaa” lainsäädännön ilmoitetusta tarkoituksesta eli lasten suojelemisesta verkossa, kun taas EU sen sijaan, että se etsisi parhaita tapoja tämän tavoitteen saavuttamiseksi, se on vajoamassa “Kiinan kaltaiseen massavalvontaan, eikä suojele lapsiamme paremmin”.

“Tiedämme, että suurin osa nykyisten vapaaehtoisten nuuskausalgoritmien vuotamista keskusteluista ei ole poliisille merkityksellisiä, esimerkiksi perhekuvat tai yhteisymmärrykseen perustuva seksiviestintä”, Euroopan parlamentin jäsen sanoo.

“On pöyristyttävää, että EU:n sisäministerit eivät itse halua kärsiä seurauksista, jotka aiheutuvat kirjeenvaihdon digitaalisen yksityisyyden suojan ja turvallisen salauksen tuhoamisesta, jota he ovat meille määräämässä”, Breyer päättää.

fiFinnish