Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 11, julkaisuajat ovat siis 11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

22.6.2024

Publication-X

"Perfecta tempestas medicandi"

Lämpenevän planeetan huomiotta jääneet edut

4 min lukea
Lämpenevän planeetan huomiotta jääneet edut

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/mv72

Vuodesta 1975 lähtien planeettamme on lämmennyt noin kaksi kolmasosaa yhdestä asteesta. Sitä ennen,  35 vuotta , maapallo jäähtyi. On kiehtovaa, että melkein kukaan ei koskaan mainitse, että vuonna 1972 alkoi kampanja  happosateiden pysäyttämiseksi ja rikkidioksidin  (SO 2 )  poistamiseksi  ilmakehästämme, mikä vaikutti lämmittävästi ilmastoomme – SO 2 toimii esiaste vesipisaroiden muodostumiselle, ja lisääntynyt pilvisyys seuraa tätä prosessia, mikä saa auringon lisäsäteet heijastumaan avaruuteen. Vähemmän rikkidioksidia merkitsi vähemmän pilviä ja lämpimämpää ilmastoa.

Vielä hämmentävämpiä ovat nykyiset pyrkimykset korvata osa poistetusta rikkidioksidista, erityisesti stratosfäärissämme . Tammikuun 9. päivänä 2024 Washington Postin artikkelissa   kuvattiin Make Sunsets -nimistä yritystä, joka vapautti rikkidioksidilla ja heliumilla täytettyjä sääpalloja hankkeessa, jonka tarkoituksena oli kylvää stratosfääriimme rikkidioksidia . Tämä yritys ottaa vastaan ​​lahjoituksia enimmäkseen ilmastoaktivisteilta, jotka haluavat viilentää planeettamme, ja käyttää nämä varat ponnistelujensa rahoittamiseen. Ja kuten Post raportoi, luonto tekee tämän jo. Esimerkiksi: ”Kun Pinatubo-vuori Filippiineillä purkautui vuonna 1991 ja lähetti 20 miljoonaa tonnia rikkidioksidia ilmakehään, maapallon lämpötila laski noin yhden Fahrenheit-asteen seuraavana vuonna.” Gordionin solmua mutkistaa entisestään se tosiasia, että nämä uudet ponnistelut eivät välttämättä noudata Oxfordin geotekniikan periaatteiden sisältämiä viittä periaatetta. Postin tarina lainasi aurinkogeotekniikan hallinnon ja lain asiantuntijaa nimeltä Jesse Reynolds, joka sanoi: “Katsoin viittä Oxfordin periaatetta ja [Make Sunsets on] toimii tavalla, joka ei ole yhdenmukainen yhdenkään niistä kanssa.” Näin ollen, kun nämä pyrkimykset laajenevat, voi syntyä lisää vaaroja. Make Sunsets on saanut osakesijoituksia kahdelta riskipääomayritykseltä, yhteensä 750 000 dollaria. Kuten Mr. Reynolds sanoi: “Tämä on “liiku nopeasti ja riko asioita” -maailmankuva.

Vuodesta 1970 lähtien, jolloin Maailman talousfoorumi (WEF) aloitti taistelun ilmaston lämpenemisen rajoittamiseksi, ja sen jälkeen, kun  ensimmäinen maailman ilmastokonferenssi  pidettiin vuonna 1979, ilmastotieteilijät ovat olleet jatkuvassa huipussa ilman, että koskaan mainittakoon ilmastonmuutoksen vaikutuksista. pilaantumisen vähentäminen mahdollisena syynä nykyiseen lämpenemiseen. Vielä pahempaa on, että nämä ilmastonmuutosta edistävät tutkijat ovat tuottaneet lähes loputtoman virran ennusteita ja ennusteita tulevista ilmastokatastrofeista – tulvista, kuivuudesta, metsäpaloista, merenpinnan noususta, nälänhädistä ja trooppisten tautien leviämisestä. Mutta melkein kukaan ei ole testannut näitä väitteitä tulevista kataklysmeistä historiallisten tilastojen kanssa. Meillä on tänään 50 vuoden kovia tietoja, mutta näitä ennakoituja onnettomuuksia ei ole vielä tapahtunut. Vuodesta 1920 lähtien ilmastokatastrofien aiheuttamien  kuolemantapausten määrä on todellakin  vähentynyt yli 95 prosenttia . Ilmastonmuutoksen puolestapuhujat kuitenkin väittävät, että äärimmäiset sääilmiöt lisääntyvät ja että tämä on varhainen varoitus, joka pelastaa lukemattomia ihmishenkiä, jos sitä seurataan. Huolimatta näistä loputtomista tulevan tuomion ennusteista, ilmastonmuutoksen aiheuttama ihmisten kuolleisuus on laskenut jyrkästi.

Lisäksi nykyinen lämpeneminen säästää tuhansia ihmisiä ennenaikaiselta kuolemalta joka vuosi. Lämpenevä planeettamme on tähän mennessä ollut suuri hyöty kaikille.

Vuodesta 1988 lähtien, kun Jim Hansen erosi ennen kongressia, meitä on käsketty uskomaan, että kohtaamme tulevan ilmastokatastrofin. Mutta 35 vuotta myöhemmin saimme tietää, että ilmakehän CO 2 -pitoisuuden kasvu ja siitä johtuva lämpötilan nousu ovat tähän mennessä vain parantaneet planeettamme tilannetta. Maapallo vihertyy ja tuhansia ihmishenkiä säästyy vuosittain maailmanlaajuisesti. Maapallo  vihertyy ja aavikkomme kukkivat.

Lancet- lehdessä julkaistu ja Monashin yliopistossa tehty äskettäinen tutkimus   osoitti, että nykyään lämpimämpi lämpötila säästää tuhansia ihmishenkiä maailmanlaajuisesti joka vuosi. Tässä tutkimuksessa havaittiin, että ”maailmanlaajuinen kuumuuteen liittyvä liiallinen kuolleisuusaste kasvoi 0,21 prosenttiyksikköä (0,13–0,31), mikä johti kokonaissuhteen nettovähenemiseen”. Krimin sodasta ja Florence Nightingalen aloittamasta jatkuvasta tutkimuksesta lähtien  tiedämme, että lämpö pelastaa ihmishenkiä, kun taas kylmä tappaa paljon enemmän ihmisiä. Toisin sanoen nykyinen lämpeneminen säästää kahdeksan ihmishenkeä jokaista elämää kohti, joka menetetään lämpötilan aiheuttaman ennenaikaisen kuoleman vuoksi.

Siksi fossiilisten polttoaineiden polttamista ei ole tällä hetkellä tarpeen lopettaa. Ilmastonmuutokseen liittyvä lämpeneminen on toistaiseksi säästänyt tuhansia ihmishenkiä joka vuosi, vihertäen planeettamme ja kutistaen aavikot. Mutta jotkut asiantuntijat väittävät, että kuivuuden lisääntyminen, metsäpalot, massanälkä ja merenpinnan nousu ovat vain joitain seurauksia planeettamme lämpenemisestä, joita jo tapahtuu, mutta kovat tiedot sanovat toisin.

  • Kuivuus: YK:n mukaan  kuivuus  on viimeisten 50 vuoden aikana aiheuttanut keskimäärin vain 13 000 kuolemantapausta vuodessa.
  • Maastopalot: NASAn satelliittihavainnot havaitsivat, että maastopalojen määrä  on vähentynyt, ja suurin osa niistä johtuu ihmisen toimista (esimerkiksi tuhopoltot). Maastopalojen aiheuttamat kuolemat ovat olleet tyypillisesti erittäin vähäisiä. Lisäksi, kuten todettiin, kaikkien ilmastokatastrofien aiheuttamien kuolemien kokonaismäärä on vähentynyt yli 95 %  viimeisen 100 vuoden aikana.
  • Joukkonälkä: Nälänhädän määrä   maailmanlaajuisesti on vähentynyt jyrkästi 1960-luvulta lähtien. Suurin osa nälänhädistä johtuu aseellisista konflikteista (sodat ja sisällissodat).
  • Merenpinnan nousu: NASAn satelliittitietojen mukaan merenpinta on noussut vain 100,1 mm vuodesta 1993 eli vain neljä tuumaa viimeisen 30 vuoden aikana. NASAn satelliittitiedoista tuorein tieteellinen tutkimus osoitti, että 50 % merenpinnan noususta Yhdysvaltain itärannikolla johtui  vajoamisesta  (vesirajan lähelle rakennetut raskaat rakenteet aiheuttavat maan uppoamisen.)

Vuonna 1988 James Hansen kertoi meille, että välittömässä horisontissa oli lukemattomia ilmastokatastrofeja, ja 35 vuoden ajan hän on ollut vain väärässä.

Halusimme tai et, tähän mennessä havaittu maltillinen lämpeneminen on pelastanut lukemattomia ihmishenkiä.

fiFinnish