19.5.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

“Antirasistinen” lääketiede

9 min read
“Antirasistinen” lääketiede

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/6bzs

OLE VAROVAINEN, KUN astut lääkärin vastaanotolle; on yhä todennäköisempää, että saat noitatohtorin tai lääkintämiehen. Häntä ei ole koulutettu lääketieteen uusimmassa huipputekniikassa – mutta jos häneltä kysytään, hän lausuu käskystä akatemian viimeisimmät bromidit “kriittisestä rotuteoriasta” ja mustien vastaisesta “sorrosta”. Hän saattaa pukeutua valkoiseen takkiin, mutta voitte olla varmoja, että sen alla on musta sydän, joka on omistautunut mustien tarpeille. Ja hei, olet vain valkoinen mies, joten hän ei ole kovin huolissaan testituloksista. Hän keskittyy enemmän “etuoikeuksiisi” kuin lääketieteellisiin tarpeisiisi. Entä leikkaus? Unohda se, kun olet mennyt altaaseen, sinulla ei ole mitään mahdollisuuksia, ja jos kukaan ei katso, hän tekee jotain voodoo-“korjaavaa oikeutta” munuaisillesi. Älkääkä miettikö oikeusjuttua; koko lääketieteellinen laitos tukee häntä, sillä he ovat juoneet syvään “oikeudenmukaisuuden” maljasta. Älä tee pahaa? Paskat siitä, he sanovat. Pikemminkin “älä tee valkoista ylivaltaa”. Ja kuollut valkoinen mies ei tarkoita, että kukaan olisi tehnyt mitään pahaa.

Columbian yliopisto sai verkossa osakseen vastareaktioita sen jälkeen, kun videolla lääketieteen opiskelijat lausuivat Hippokrateen valan tarkistetun version, joka sisälsi kriittisen rotuteorian periaatteita. Vagelos College of Physicians and Surgeonsin vuoden 2025 luokka lausui valkotakkiseremonian aikana tämän valan: “Tunnustamme lääketieteen nimissä toteutetut sorron teot ja järjestelmät. Annamme tämän palveluvalan ryhtyäksemme rakentamaan tulevaisuutta, joka perustuu totuuteen, ennallistamiseen ja oikeudenmukaisuuteen, jotta voimme täyttää lääketieteen kyvyn vapauttaa.”

Miksi valkoiset takit? Eikö se ole hegemonista jotain? Eikö se ole kolonisaattorilääketieteen vaatteita? Koskemattomat vaatteet symboloivat jotakin, mutta en ole varma, onko se todella sitä, mitä he tavoittelevat, sillä ne viittaavat puhtauteen ja puhtauteen. Mutta joka tapauksessa heidän mantrassaan voi kuulla monotonisuuden, kun he laulavat ja lausuvat yksimielisesti. Oikeastaan he voisivat yhtä hyvin sanoa: Olemme omistautuneet valkoisen rodun ja kaiken valkoisuuden tuhoamiselle. Valkoinen rotu on tehnyt sanoinkuvaamatonta pahaa, ja lääketieteen ammattikunta on ollut osallisena. Lupaamme hävittää valkoisuuden työstämme ja maailmasta. Kyseessä on vala – ja he ottavat sen kuolemanvakavasti.

Valan mukaan opiskelijoita kehotetaan myös edistämään lääketieteen alaa eettisen tutkimuksen ja oikeudenmukaisen, näyttöön perustuvan hoidon avulla sekä puuttumaan järjestelmällisiin ongelmiin, jotka liittyvät lääkärikunnan ylläpitämiin instituutioihin: “Lupaan pohtia itseäni ahkerasti, kohdata tiedostamattomat ennakkoluulot ja kehittää taitoja, tietoja ja luonnetta, jotka ovat välttämättömiä osallisuutta edistävän ja oikeudenmukaisen lääketieteen alan luomiseksi”, opiskelijat laulavat valan toisessa osassa.

Hienoa koodisanojen käyttöä. He ovat tietysti heittäneet mukaan “mukavalta” kuulostavia sanoja, kuten “eettinen” ja “näyttöön perustuva”, mutta vastapainoksi he kertovat, mitä he todella tarkoittavat: “oikeudenmukaisuus”, “osallisuus”, “tiedostamattomat ennakkoluulot”. Joku, joka ei ole perehtynyt kriittisen teorian puhetapaan ja sanojen symboliseen (oikeastaan hämärtävään) merkitykseen, saattaa lukea tämän ja pitää sitä enemmän tai vähemmän suoraviivaisena ja viattomana. Vähemmän se ei tietenkään voisi olla; se ei ole mitään sellaista. Kun tunnette heidän verbaaliset piirteensä, huomaatte, että nämä lorut ovat täynnä vihollistemme ainutlaatuista ja huolellisesti laadittua sanastoa, joka on peräisin suoraan kirjasta nimeltä White Awareness.

Tämä ei ole mitään muuta kuin valkoisten vastaisen kiihkoilun sisällyttämistä lääketieteeseen.

Maan sadasta parhaasta lääketieteellisestä koulusta 58:ssa on jonkinlainen pakollinen kurssimuoto, joka liittyy ajatukseen siitä, että rasismi on järjestelmällistä Amerikan instituutioissa. Minnesotan yliopistoon kuuluu “maan tunnustaminen” ja sitoumus “kunnioittaa kaikkia alkuperäiskansojen parantamistapoja, jotka länsimainen lääketiede on historiallisesti syrjäyttänyt”.

Tämä on noitatohtorin ja lääkintämiehen välistä hölynpölyä. Voivatko voodoo-nuket ja pään kutistaminen olla kaukana takana? Kyllä, rakennusten ulkopinnat ovat yhä kiiltävät (valkoisten ihmisten perintöä), mutta sisällä on tiipiitä ja mutamökkejä; siellä on shamaani, joka tekee jotain, mikä näyttää jigiltä, lepyttääkseen fyysisten pahantekojen jumalaa. Siellä saattaa olla toteemeja ja joitakin hikiluotoja, mutta kalpeanaamojen ei tarvitse olla huolissaan: unisiepparilla on puhvelin luun muotoinen fetissi, ja hän torjuu tulehduksen. Ota matkalla makeanruohoa ja salviaa, pyöritä lääketiedepyörää onnea varten, ja kun jalkasi muuttuu vihreäksi, toivottavasti taivaalla oleva henki on sinä päivänä hyvällä tuulella.

Luokkavala sisältää sitoumuksen tunnustaa ja hyväksyä kaikissa yhteisöissä vallitseva monimuotoisuus. “Tunnustamme myös lääketieteen nimissä toteutetut sortotoimet ja -järjestelmät. Annamme tämän palveluvalan ryhtyäksemme rakentamaan tulevaisuutta, joka perustuu totuuteen, palautumiseen ja oikeudenmukaisuuteen, jotta voimme täyttää lääketieteen kyvyn vapauttaa.”

Nyt on vuorossa se, että kaupungit ja osavaltiot julistavat, että “valkoinen rasismi” on “julkisen terveydenhuollon kriisi”. He perustavat tämän naurettavan väitteen siihen, että terveystulokset eroavat suuresti meidän ja heidän välillä, mutta onko se todella niin yllättävää? He ovat köyhempiä (pääasiassa kykyjen ja luonteen vuoksi), pitävät itsestään huomattavasti huonommin huolta, valitsevat paljon harvemmin ammattitaitoisen terveydenhuollon ja syövät vielä huonommin kuin me; tällä ei ole mitään tekemistä oletetun (mutta itse asiassa olemattoman) “valkoisen rasismin” kanssa – mutta se ei estä poliitikkoja ja hallintoviranomaisia heittämästä heille valtavia rahamääriä (arvasittehan) “oikeudenmukaisuuden” nimissä.

Todellinen kansanterveydellinen kriisi on edessä kymmenen vuoden kuluttua, kun kaikki tämä “rasisminvastainen” lääketiede menee nurin; sillä sen sijaan, että näitä tulevia lääkäreitä koulutettaisiin perusasioissa, heidän päänsä täytetään myrkyllisellä höpötyksellä “valkoisesta rasismista” ja “valkoisen pahuudesta”. Lääkäri ei siis osaa lukea potilaskorttiasi, ei osaa ottaa verta tai ei osaa sanoa, milloin leikkaus on tarpeen – mutta hän voi luennoida sinulle “valkoisten etuoikeuksistasi” ja laulaa ja tanssia siitä, miten hänen ammattikuntansa ei ole koskaan kohdellut ei-valkoisia oikein. Ja viimeinen asia, jonka haluatte nähdä ennen kuin teille annetaan kaasua, on musta lääkäri, joka on perehtynyt syvällisesti “lääketieteellisen oikeudenmukaisuuden” sisä- ja ulkopuolisiin asioihin.

Tarkasteltaessa 50:n parhaan lääketieteellisen koulun sisäänpääsyprosessia havaittiin, että 36:ssa niistä kysyttiin hakijoiden näkemyksiä tai kokemuksia DEI-pyrkimyksistä. Monet kysyivät hakijoilta avoimesti, olivatko he samaa mieltä tiettyjen rotupolitiikkaa ja terveyserojen syitä koskevien lausuntojen kanssa. Lääketieteelliset korkeakoulut esittävät näitä kysymyksiä tehdäkseen ideologisesta tuesta terveyden tasa-arvoa ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta koskeville aloitteille todistuksen, joka lisää hakijan mahdollisuuksia tulla hyväksytyksi, karsivat eri mieltä olevat pois ja viestivät kaikille hakijoille, että heidän odotetaan tukevan tätä uutta asiaa.

Älä tee vahinkoa? Ha! Tuo on vitsi. Se on vanhan koulukunnan ajattelua. He tekevät paljonkin pahaa, varsinkin jos olet valkoinen. “Älä tee valkoista ylivaltaa” on nyt heidän uskontunnustuksensa, eikä mikään sano “valkoista ylivaltaa” niin hyvin kuin saavutukset ja huippuosaaminen. Valkoisten potilaiden antaminen parhaansa mukaan on luultavasti myös “valkoisten etuoikeuksien mahdollistamista” – ei sillä, että heidän “parhaansa mukaan” olisi alunperin kovinkaan hyvä. Tämän vuoksi on niin vaarallista, että he aikovat ennalta puhdistaa kaikki, joilla saattaa olla ongelmia heidän hölynpölynsä kanssa, joilla saattaa olla se omituinen ja vanhanaikainen uskomus, että lääkärillä on ennen kaikkea oltava pätevyyttä ja taitoja, että mikään ei ole niin epäideologista kuin jonkun terveydestä huolehtiminen. Ja voitte lyödä vetoa, että “toisinajattelijat” tässä suhteessa ovat yksinomaan valkoihoisia, joten (ei sillä, etteikö maassamme olisi jo nyt runsaasti intialaisia, aasialaisia ja muita ei-valkoisia lääkäreitä) tulevaisuudessa mukava valkoinen lääkäri, jolla on täydellistä taitoa ja syvää välittämistä, sellainen, joka ennen teki kotikäyntejä, on todella harvinainen asia.

Raportissa esitetyt kysymykset vaihtelevat epäsuorien oletustensa ja hakijoita koskevien kysymysten laajuuden mukaan. Joissakin kysymyksissä kysytään hakijoiden ainutlaatuisista kokemuksista ja haasteista tai mainitaan nimeltä moninaisuus ja kysytään hyvin yleisellä tasolla sen merkityksestä. Esimerkiksi Pittsburghin yliopiston lääketieteellinen tiedekunta ilmoittaa olevansa kiinnostunut torjumaan kaikenlaisia systeemisiä esteitä ja pyytää hakijoita kertomaan ajatuksistaan systeemisen rasismin, HLBTQ+-syrjinnän ja naisvihamielisyyden vastustamisesta.

Sen perusteella voisi luulla, että hakijat hakevat apulaisopettajan paikkaa Berkeleyn pahan valkoisen miehen opintojen koulusta (School of Evil White Man Studies). Mitä tekemistä tällä on lääketieteen kanssa, sitä voi vain arvailla, ja ainoa järkevä arvaus on, ettei mitään. Se, mitä sillä on tekemistä tämän asian kanssa, on pahan, pahaenteisen ja vieraan ideologian juurtuminen ja juurtuminen kaiken amerikkalaisen institutionaalisen elämän jokaiseen nurkkaan ja koloon; sen ei pitäisi olla yllätys, sillä vastoin kaikkea järkeä lääketieteen ammattikunta on eturintamassa ja etujoukoissa trans-muutos- ja pilkkomisliikkeessä, jonka tarkoituksena on kastraatio poikiemme ja tyttöjen sukupuolittaminen fyysisesti ja kemiallisesti. Olisi voinut ajatella, että ammattikunta, jolla on niin ylevä ja jalo historia, olisi voinut pitää kollektiivisen päänsä alhaalla ja antaa asian mennä ohi, tai yrittää – mutta jos ajattelitte niin, olitte väärässä. He ovat porttien sisäpuolella olevat päähirviöt, kun on kyse rotu- ja sukupuolivallankumouksesta – ja jos lääketieteellisillä johtajilla ei ole tervettä mieltä, miten potilaat voivat odottaa saavansa terveen ruumiin heidän hoidossaan?

Minnesotan yliopistossa hakijoille kerrotaan ensin, että maamme on “tekemässä tiliä historiansa, rasisminsa, rotuepäoikeudenmukaisuutensa ja erityisesti mustien vastaisen rasisminsa kanssa”. Sitten heitä pyydetään kertomaan “pohdinnoistaan, kokemuksistaan ja tärkeimmistä opetuksistaan järjestelmällisestä rasismista”. Minnesotan yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan opiskelijat vannoivat valan “rasisminvastaisen kulttuurin edistämiseksi” valkotakkiseremoniassa. “Valkoiset takit”, opiskelijat [lausuivat], “ovat itsessään vallan, arvovallan ja dominoinnin symboli”.

Kukaan ei halua mustatakkista lääkäriä, mutta toisaalta kukaan ei oikeastaan (ei oikeastaan) halua myöskään mustaa lääkäriä. Lukuun ottamatta sitä, että musta lentää lentokonetta, jossa olet, musta lääkärihaalari, joka lähestyy sinua, kun olet selälläsi leikkausta varten, on suunnilleen niin alhaista kuin se vain voi olla. Mutta sub-saharalaiset (ja indo-pakit ja väistämättömät keltaiset) ovat lääketieteellisten koulujen rakkaimpia oppilaita, ja joku, jolla on valtaa ja rahaa, pitää nyt hyvin, hyvin huolen siitä, että valkoisten vastainen kiihko läpäisee ne. Kaikkien näiden oppilaitosten lääketieteellinen johto on yhtäkkiä ja samanaikaisesti ja spontaanisti (no, ei, ei spontaanisti) antanut heille vihreää valoa porskuttaa kuin he omistaisivat paikan ja kuin valkoisten päivä olisi ohi. Mitään hyvää ei synny tästä noitavainosta “rasisminvastaisesta” lääketieteestä. Mutta niinhän se on suunnitelmissa, eikö niin? – että siitä ei tule mitään hyvää.

“Sitoudumme kitkemään terveydenhuoltojärjestelmään syvälle juurtuneen rakenteellisen väkivallan perinnön ja sen jatkumisen”, opiskelijat [lauloivat]. “Tunnustamme epätasa-arvon, joka rakentuu menneistä ja nykyisistä traumoista, jotka juontavat juurensa valkoiseen ylivaltaan, kolonialismiin, sukupuoleen perustuvaan binääriseen järjestelmään, kykenevyyteen ja kaikkiin sorron muotoihin”, opiskelijat sanoivat valassaan, jossa he vannoivat olevansa rasisminvastaisia.

Tämä on valkoisten vastainen vala. Tämä on uusi jumala, jolle he vannovat ikuista uskollisuuttaan.

American Medical Association, American Association of Medical Colleges ja American Association of Pediatrics ovat kaikki yhtä mieltä siitä, että lääketiede on rasistista. New England Journal of Medicine -lehdessä julkaistaan taukoamatta artikkeleita aiheesta, kuten “Rasismin patologia”, “Kohti rasisminvastaista liittolaisuutta lääketieteessä”, “Miten rakenteellinen rasismi toimii” ja “Rasistinen politiikka rotuun perustuvien terveyserojen syynä”.

Valkoinen lääketiede on viime aikoihin asti ollut maailman ihme. Juuri me löysimme taudinaiheuttajat, opimme tautipesäkkeiden syyt ja hävitimme taudit. Me saimme odotettavissa olevan eliniän nousemaan ennennäkemättömiin lukemiin. Mutta me myös veimme lääkkeemme ulkomaille hulluksi tulleen humanitaarisuuden nimissä. Kiertää meemi, jossa Albert Schweitzer sanoo, että musta ihminen on valkoisen ihmisen armoton vihollinen; tämä on totta, mutta hän oli kuitenkin mies, joka käytti elämänsä mustien hoitamiseen pimeimmissä viidakoissa sen sijaan, että olisi auttanut omaa kansaansa; ja juuri hänen kaltaisensa hölmöt toivat nykyaikaiset valkoiset tieteelliset ihmeet Afrikkaan – ja muuttivat kolmesataa miljoonan asukkaan maanosan kahden miljardin asukkaan maanosaksi. Miljoonat ja taas miljoonat hänen perintöään ryntäävät juuri nyt valkoisten kansojen rajojen yli. Juutalaiset tiedotusvälineet ja heidän mielistelijänsä sanovat, että se, mitä teimme Afrikassa, oli kansanmurha – mutta todellisuudessa perustimme mustien jalostussiirtokuntia, jotka ovat niin laajoja, ettei kukaan voinut kuvitella niitä vielä muutama vuosikymmen sitten.

Ja nyt musta vuorovesi on kaikkialla, ja kansanmurha kohdistuu nyt meihin. Ja sen seurauksena amerikkalainen lääketieteellinen laitos on ajautunut eräänlaiseen uuteen lyseonismiin, hulluuteen, johon ei ole rauhanomaista parannuskeinoa. Lapsemme eivät siis saa ystävällisyyttä, ihmeitä ja parannuskeinoja, joita he ansaitsevat. He ovat onnekkaita, jos saavat peukalon silmään.

Ensin koulut, sitten hoitokodit, nyt klinikat ja sairaalat. Kaikki ovat käyttökelvottomia meille. Kaikki on korvattava nyt. Luitte sen täältä ensin.