Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 11, julkaisuajat ovat siis 11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

22.6.2024

Publication-X

"Perfecta tempestas medicandi"

Venäjä ja Kiina hahmottelevat tulevaisuutta odottaessaan Iranin seuraavaa siirtoa

6 min lukea
Venäjä ja Kiina hahmottelevat tulevaisuutta odottaessaan Iranin seuraavaa siirtoa

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/qm44

Koko maailma odottaa hengitystä pidätellen Iranin väistämätöntä vastausta Gazan kansanmurhasta vastuussa olevien raamatullisten psykopaattien hyökkäykseen sen Damaskoksen konsulaatti/suurlähettilään asuinpaikkaa vastaan.

Jokainen kuluva päivä, mysteerin auran peittämä, paljastaa haasteen suunnattoman määrän: mahdollisesti epäsymmetrisen vastauksen on oltava samanaikaisesti symbolinen, asiallinen, vakuuttava, järkevä ja rationaalinen. Tämä tekee Tel Avivista täysin hysteerisen ja Hegemonin hallitsevat elimet äärimmäisen kutiavaksi , kirjoittaa Pepe Escobar .

Jokainen, jolla on toimiva aivot, tietää, että kovien sionistien ja amerikkalaisten kristittyjen sionistien näkökulmasta tämä märkä unelma stuntista oli vakava provokaatio, jonka tarkoituksena oli saada Yhdysvallat mukaan Israelin pitkäaikaiseen suunnitelmaan antaa ratkaiseva isku. sekä Hizbollah että Teheran.

IDF:n esikuntapäällikkö Herzi Halevi melkein luovutti pelin, kun hän sanoi viime sunnuntaina, että “toimimme yhteistyössä Yhdysvaltojen ja alueen strategisten kumppaneiden kanssa”.

Käännös: älkää koskaan luotako Hegemoniin, vaikka sveitsiläisten välittäjien kautta levitetään ajatusta, ettei Washington häiritse Teheranin vastausta Tel Aviviin. Pitää vain muistaa Washingtonin “takaukset” Saddam Husseinille ennen ensimmäistä Persianlahden sotaa.

Hegemonin kulissien takana olevia sitoumuksia on mahdotonta ottaa nimellisarvolla. Valkoinen talo ja Pentagon antavat ajoittain näitä “takuita” Moskovalle aina, kun Kiova iskee syvälle Venäjän federaatioon käyttämällä Yhdysvaltain ja Ison-Britannian satelliittitietoja, logistiikkaa, aseita ja NATOn kanssa de facto operatiivisessa valvonnassa.

Damaskoksen valtion terrori-isku, joka repi Wienin yleissopimuksen diplomaattisesta koskemattomuudesta, oli myös ratkaisevan tärkeä hyökkäys sekä laajentuneita BRICS-maita että Shanghain yhteistyöjärjestöä (SCO) vastaan. Iran on molempien monenvälisten järjestöjen jäsen ja sillä on myös strategisia kumppanuuksia sekä Venäjän että Kiinan kanssa.

.

https://twitter.com/SputnikInt/status/1777986830442418178

Ei siis ihme, että sekä Pekingin että Moskovan johto harkitsee huolellisesti kaikkia Iranin seuraavan liikkeen mahdollisia seurauksia.

Tel Avivin tahallinen eskaloituminen – sodan laajentamisen osalta Länsi-Aasiaan – sattuu heijastamaan toista eskalaatiota: Natolla ei ole muuta ulospääsyä Ukrainassa kuin tuplaaminen, eikä loppua näy.

Se alkoi siitä, että ulkoministeri Little Tony Blinken vahvisti virallisesti, että Ukrainasta tulee Naton jäsen (kursivointi minun). Kaikki toimivat aivot tietävät, että se voidaan kääntää tiekartiksi Venäjän ja Naton väliseen kuumaan sotaan, jolla on uskomattoman vakavia seurauksia.

Pikku Blinkien rikollinen vastuuttomuus havaittiin ja toisti ranskalais-brittiläinen kaksikko, kuten Britannian ulkoministeri David “Arabian” Cameron ja Ranskan ulkoministeri Stephane Sejourne sanoivat: “Jos Ukraina häviää, me kaikki häviämme.”

Ainakin he ymmärsivät sen oikein (kursivointi minun) – vaikka kesti ikuisuuden ilmaista kunnolla Naton uhkaava kosminen nöyryytys.

“Kaksinkertainen vastustus” “kaksinkertaiselle pelotteelle”

Vaihdetaan nyt klovnisista sivunäyttelijöistä huoneessa oleviin aikuisiin. Kuten Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ja Kiinan ulkoministeri Wang Yi keskustelivat kirjaimellisesti jokaisesta kuumasta asiakirjasta yhdessä Pekingissä aiemmin tällä viikolla.

Lavrov ja Wang eivät voisi olla selvempiä Venäjän ja Kiinan strategisen kumppanuuden edessä .

He keskustelevat yhdessä kaikista Euraasian turvallisuuteen liittyvistä kysymyksistä.

Lavrovin sanojen mukaan he pyrkivät “kaksoisoppositioon” vastapainoksi lännen “kaksoispelotteelle”.

He vastustavat kaikki tavallisten epäiltyjen yritykset ” hidastaa historian luonnollista kulkua “.

Lisätään tähän vahvistus, että presidentti Putinilla ja presidentti Xillä on vähintään kaksi kahdenvälistä tapaamista vuonna 2024: SCO-huippukokouksessa kesäkuussa ja BRICS-huippukokouksessa lokakuussa.

Pähkinänkuoressa: ikuisten sotien koirat haukkuvat Euraasian yhdentymiskaravaanin marssiessa eteenpäin.

Sekä Lavrov että Wang tekivät erittäin selväksi, että Venäjän ja Kiinan strateginen kumppanuus, vaikka se noudattaa “historian luonnollista kulkua”, etsii edelleen tapaa ratkaista Ukrainan tragedia ottaen huomioon Venäjän edut.

Käännös: Naton parempi herätä ja haistaa kahvia.

Tämä kahdenvälinen FM-tason tapaaminen Pekingissä on jälleen yksi graafinen todiste nykyisestä tektonisesta muutoksesta siinä, mitä kiinalaiset kutsuvat “maailman voimien korrelaatioksi”. Ensi kuussa – se on jo vahvistettu – on Putinin vuoro vierailla Pekingissä.

Ei koskaan riitä muistaa, että 4. helmikuuta 2022, myös Pekingissä, Putin selitti henkilökohtaisesti Xille, miksi Venäjä ei voinut hyväksyä Naton/Hegemonin laajentumista Ukrainassa. Käytännön syistä Xi ymmärsi, mikä oli vaakalaudalla, eikä sen jälkeen vastustanut SMO:ta.

Tällä kertaa Lavrovilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin viitata Pekingin viime vuonna ehdottamaan 12-kohtaiseen rauhansuunnitelmaan Ukrainalle, joka käsittelee perimmäisiä syitä “ensisijaisesti jakamattoman turvallisuuden varmistamisen yhteydessä, myös Euroopassa ja muualla maailmassa. “

“Liikakapasiteettisi” saa minut hulluksi

Sekä Teheran että Moskova kohtaavat vakavan haasteen Hegemonin aikeissa. On mahdotonta tehdä varmaa johtopäätöstä, ettei Washington olisi ollut tietoinen Tel Avivin hyökkäyksestä Irania vastaan ​​Damaskoksessa – vaikka on vastoin intuitiivista uskoa, että demokraatit aloittaisivat mielellään ilkeän sodan Länsi-Aasiassa Israelin provosoimana vaalivuonna.

Silti on aina olemassa mahdollisuus, että Valkoisen talon tukema kansanmurha Gazassa on ekstrapoloimassa Israelin ja Iranin/vastarintaliikkeen vastakkainasettelun puitteita – koska Hegemon on de facto mukana useilla tasoilla.

Tämän jännityksen lieventämiseksi esitellään jotain, joka voidaan tulkita koomisen helpotuksena näissä olosuhteissa: “Yellin’ Yellen Goes to China” -seikkailu.

Yhdysvaltain valtiovarainministeri Janet Yellen meni Pekingiin toteuttamaan käytännössä kaksi uhkaa (tämä on loppujen lopuksi Hegemon).

  1. Yellen sanoi, että kiinalaisille yrityksille voi aiheutua “merkittäviä seurauksia”, jos ne “tarjoavat aineellista tukea Venäjän sotaan Ukrainaa vastaan”.

2. Yellen syytti kiinalaisia ​​yrityksiä “ylikapasiteetista” – erityisesti mitä tulee sähköajoneuvojen (EV) teollisuuteen (muuten, 18 maailman 20 suurimmasta sähköajoneuvoyrityksestä on kiinalaisia).

Ennustettavasti kiinalaiset hylkäsivät koko esityksen ohuesti verhottuin haukotteluin ja huomauttivat, että hegemonit eivät yksinkertaisesti voi käsitellä Kiinan kilpailuetua, joten he turvautuvat jälleen uuteen “riskinpoisto”-hypeen.

Lyhyesti sanottuna: kyse on ohuesti verhotusta protektionismista. Kiinan kauppaministeri Wang Wentao meni suoraan asiaan: Kiinan etu perustuu innovaatioihin, ei tukiin. Muut lisäsivät vielä kaksi avaintekijää: toimitusketjujen tehokkuus ja erittäin dynaaminen markkinakilpailu. Sähköautot yhdessä litiumparistojen ja aurinkokennojen kanssa tunnetaan uutena “kolmena päätuotteena” Kiinassa.

Yellin’ Yellenin näytelmä Pekingissä pitäisi helposti tunnistaa uudeksi epätoivoiseksi liikkeeksi entiseltä hypervallalta, joka ei enää nauti sotilaallista ylivaltaa ; ei hallitsevaa MICIMATTia (sotilas-teollinen-kongressi-tiedustelu-media-akatemia-ajatushautomokompleksi, Ray McGovernin loistavassa muotoilussa); ei täysin valvottuja logistiikkaa ja laivausreittejä; ei haavoittumatonta petrodollaria; ei pakotettua, eriyttämätöntä pakotteiden pelkoa; ja ennen kaikkea, ei edes pelkoa itse pelosta, joka on korvattu kaikkialla etelässä vihalla ja täydellisellä halveksunnalla Gazan kansanmurhan keisarilliselle tuelle.

Vain ontuva kreikkalainen tragedia remix

Jälleen kerran korvaamattoman arvokkaan Michael Hudsonin tehtävänä on tiivistää kaikki ytimekkäästi :

”USA:n virallinen kanta tunnustaa, että se ei voi enää olla teollinen viejä , mutta miten se tasapainottaa kansainväliset maksut tukemaan dollarin vaihtokurssia? Ratkaisu on vuokranhaku. Siksi Yhdysvallat sanoo, että mikä on tärkein uusi tulonhakumahdollisuus globaalissa kaupassa? Se on tietotekniikkaa ja tietotekniikkaa.

Siksi Yhdysvallat taistelee niin lujasti Kiinaa vastaan ​​ja miksi presidentti Biden on sanonut kerta toisensa jälkeen, että Kiina on vihollinen numero yksi. Aluksi se kohdistui Huawein 5G-viestintään, ja nyt se yrittää estää eurooppalaisia ​​sekä amerikkalaisia ​​ja taiwanilaisia ​​viejiä viemästä tietokonesirua Kiinaan ja estää hollantilaisia ​​viemästä sirukaiverruskoneita Kiinaan. Uskotaan, että jos Yhdysvallat voi jollakin tavalla estää muita maita tuottamasta korkean teknologian immateriaalioikeuksia, muut maat tulevat riippuvaisiksi.

Vuokranhaku tarkoittaa todella riippuvuutta muista maista, kun niillä ei ole vaihtoehtoa maksaa sinulle paljon enemmän rahaa kuin todelliset tuotantokustannukset. Eli vuokra, hinta arvon yläpuolella. Koska Yhdysvallat ei voi kilpailla arvolla täällä korkeiden elin- ja työkustannusten vuoksi, se voi monopolisoida vain vuokran.

Kiinaa ei ole peloteltu. Kiina on ohittanut Yhdysvallat ja valmistaa omia etsauskoneita, omia tietokonesiruja. Kysymys kuuluu, mitä muu maailma tekee? No, muu maailma tarkoittaa globaalia enemmistöä, Euraasia, BRICS+ toisella puolella ja Länsi-Eurooppa toisella puolella. Länsi-Eurooppa on kaiken keskellä. Aikooko se todella luopua paljon halvemmasta Kiinan viennistä omakustannushintaan, mukaan lukien normaalit voitot, vai lukitaanko se amerikkalaiseen teknologiaan vuokralle, ei vain tietokonesiruille vaan myös sotilasaseille?

Visuaalisesti tämä tapahtumarikas viikko johti jälleen huutoon: Xi otti Lavrovin virallisesti vastaan ​​Yellin’ Yellenin ollessa vielä Pekingissä. Kiinalaiset tutkijat huomauttavat, että Pekingin asema monimutkaisessa kolmiossa on ihailtavan joustava verrattuna Yhdysvaltojen ja Venäjän välisten suhteiden julmaan umpikujaan.

Kukaan ei tiedä, kuinka päästä eroon umpikujasta. Selvää on, että Venäjän ja Kiinan johto, kuten Iraninkin, tietää hyvin shakkilaudalla piilevät vaarat, kun tavalliset epäillyt näyttävät tekevän kaikkensa, vaikka he tietäisivät, ettei heillä ole mahdollisuuksia alituotantoon päihittää.

Se on todellakin mauton remix kreikkalaisista tragedioista, mutta ilman Sophokleen paatosa ja loistoa, ja vain joukko ilkeitä, julmia tyyppejä ryntäävät häikäilemättömään, itsensä aiheuttamaan kuolemaansa.

fiFinnish